Jaottelua

25. tammikuuta 2012

Varoituksen sanaa jo heti aluksi, että tästä postauksesta voi tulla aika kuiva ja asiallinen ;)

Olen saanut todella paljon sähköpostia ja pyyntojä, jossa ihanat lukijat ovat pyytäneet nähdä mitä olemme arvioineet budjetistamme menevän mihinkin rakentamisen osioon.
Olemme täyttäneet tällaisen taulukon johon olemme lisäilleet tavoitehintoja jokaiseen kohtaan mihin pyrimme. Todellisuudessa eihän sitä koskaan tiedä mitä kulut tulevat ihan loppujen lopuksi olemaan. Voi olla että tulee jonkinlaisia muutoksia ja yllätyksiä, mitä nyt ei tietenkään toivota. Mutta tämä tulee olemaan runkona meidän budjetoinnille.TuoteosatHinta
 KiinteäTavoite
N:o 1   Pohjarakentaminen     20 000 €
N:o 2   Perustusten tekeminen*    14 000€
N:o 3   Maanvar. seinien tekeminen
N:o 4   Perustusten jälkeiset maatyöt      5 000 €
N:o 5   RunkotyövaiheDesign-Talo 
N:o 6   Rungosta vesikatteen alustaanDesign-Talo 
N:o 7   Puualapohja, ei saatavilla dt:ltä- 
N:o 8   Maanvarainen lattia Design-Talo 
N:o 9   Sisäpuoliset muuraustyöt, sis. UuninDesign-Talo 
N:o 10  VesikattotyötDesign-Talo 
N:o 11  IkkunatDesign-Talo 
N:o 12  Ulko-ovetDesign-Talo 
N:o 13  Julkisivumuuraukset--
N:o 14  Ulkopuoliset puurakenteetDesign-Talo 
N:o 15  Ulkopuoliset pellityksetDesign-Talo 
N:o 16  YläpohjatyötDesign-Talo 
N:o 17  Puhalluseristäminen yläpohjaDesign-Talo 
N:o 18  Ilmanvaihtotyöt (LTO-koje)Design-Talo 
N:o 19  VälipohjatyötDesign-Talo 
N:o 20  Välis. ja sisäp. pintaverhoiluDesign-Talo 
N:o 21  SähköurakkaDesign-Talo 
N:o 22  LVI-työtDesign-Talo 
N:o 23  VäliovetDesign-Talo 
N:o 24  KiintokalusteetDesign-Talo 
N:o 25  Kodinkoneet (apk, jääk., liesi, tuuletin)Design-Talo 
N:o 26  LaminaattilattiatDesign-Talo 
N:o 27  LaatoitustyötDesign-Talo 
N:o 28  Tasoitetyöt ja pohjamaalausDesign-Talo 
N:o 29  TapetointityötDesign-Talo 
N:o 30  Mattotyöt lattiaan -  - 
N:o 31  Maalaustyöt, sisämaalausDesign-Talo 
N:o 32  ListoituksetDesign-Talo 
N:o 33  Varusteet       500 €
N:o 34  Työmaa siivous ja suojaus      1 000 €
N:o 35  Pihatyöt      2 500 €
N:o 36  Rakennuttajakustannukset, valvonta, luvat      5 000 €
              
            *  liittymismaksut (kunnallistekniikka-alue)      8 000 €
            * palovakuutusDesign-Talo 
            * työmaasähkö, vesi     1 000 €
            * rahditDesign-Talo 
             Design-Talo hinta (yhteensä):189 000€
             Tavoitehinta  (yhteensä):246 000€
             Muutokset + muut ym. kulut yht.:260 000€
*Perustus: meille tulee erikoisperustus, normaalisti kuuluu Design-talon hintaan!

Toivottavasti tästä on hyötyä teille, jotka tätä jaottelua pyysitte. Tämä on helppo kopioida suoraan minun sivulta tai voin lähettää sen myös sähköpostiinne jos haluatte. Mutta muistakaa, että nuo kaikki ovat vain arvioita, jotka voivat vielä tässä 2 viikon aikana muuttua aika paljonkin, kun saamme eri tahoilta tarjouksia ja niin sanottuja konkreettisia hintoja. Mutta lisäsin nyt tämän tänne, koska niin moni kuka on ja aloittamassa rakennusprojektia tai haaveilee sellaisesta, pyysi tätä minulta.

Itse voin todeta, että ennen kuin oikeasti perehdyin asioihin, mitä mitäkin tulee oikeasti maksamaan, en voinut yhtään aavistaa mitä rakentaminen maksaa. Ja nyt kun oikeasti on ottanut selvää asioista niin ei se kumminkaan niin halpaa ole. Meidän talon koko on kerrosalataan 153 neliötä, huoneistoala 134 neliötä.

Kommentoikaa ihmeessä jos tulee jotain mieleen, mutta muistakaa vielä kerran että nämä ovat arvioita jotka voivat jo ennen urakan alkua muuttua. Mutta tätä on sitten kiva jälkeenpäin katsoa, että osuttiinko yhtään edes sinnepäin. Ja muistakaa, että tuohon loppusummaan lisätään vielä tontti ja sen ostosta aiheutuvat kustannukset kuten esim. verot, lohkomiskustannukset jne...8 kommenttia

 1. Kiitti ihan älyttömästi!
  Tämä tulee niin tarpeeseen!!! :)
  Mekin löysimme tontin ja aloittelemme suunnittelemaan asioita.


  Anne

  VastaaPoista
 2. Kannattaa muistaa, että Designtalolta tulee yllättäviä lisäkustannuksia, jos perusvalikoima ei tyydytä. Sähkömuutoksista saattaa joutua helposti maksamaan useita tuhansia, jokaikinen hana perusmallin tilalle maksaa ylimääräistä, kattoturvatuotteet muuten kuin galvanoituna maksoivat n.1000e, keittiön muutokset voivat kohota myös helposti useampaan tuhanteen jne. Ainakin meillä kävi niin:) Joskin se on vain positiivista, että muutoksia voi tehdä!

  VastaaPoista
 3. Onhan se positiivista, että annetaan tehdä muutoksia :) Mutta design-talolla todellakin pitää muistaa, että kaikki ylimääräinen maksaa. Oletteko huomioineet esim. että katoissa on vain normaalit lamppujen pistokkeet? Halogeenit maksaa ylimääräistä. Keittiön muuttaminen tulee luultavasti niin kalliiksi, että ainakin meidän naapurit ovat ottaneet kaikki kalusteet toisesta firmasta kokonaan :) Paras esimerkki oli että terassille kuului vain yksi porras joka jäi päälle puoli metriä vielä maasta, tavaraa olisi ollut toteuttamiseen kyllä ja homma olisi ollu helppo mutta rakennusmies sanoi että se maksaa ylimääräistä, pitää kysyä talomyyjältä.. :)

  Mutta teille tulee varmasti hieno koti :)

  VastaaPoista
 4. Moi!

  Oliko listassa maalausta? Jos ite teette,niin maaleihin helposti 500€ pyörähtää ja pihaankin menee yllättävän paljon (mullat, nurmikot, mahd. kivetykset..), mutta siinäkin itse tekemällä säästää ja eihän kaikkea ole ihan pakko heti saada ;)

  Minkäslainen lämmitysjärjestelmä teille tulee?

  Onnea projektiin!

  -M

  VastaaPoista
 5. Heippa kaikille! Kyllä olemme huomioineet kaikki ylimääräiset muutokset tuossa "muutokset + ym. kulut"- kohdassa.

  Anne: ole hyvä! :)

  Ano: juuri näin!

  Sanna: kiitos tiedoista! Kyllä olemme yrittäneet kaiken huomioida, kuulostaapa hassulta tuo rappuhomma :D

  M: kyllä maalaus on laskettu. Ja kaikenhan ei heti tarvitse olla valmista. Jos kaikki sujuisi miten on suunniteltu, tulisimme suunnilleen talvella muuttamaan joten kaikkea emme heti pääsekkään tekemään ;) Lämmitys tulee vesikiertoinen lattialämmitys ja se on talon hintaan jo laskettu ja lisätty.

  VastaaPoista
 6. Moi! Tuosta maanrakennustöiden osuudesta... Minun kokemukseni mukaan pelkkiin maatöihin menee ainakin 40 000 e ja tähän päälle vielä perustukset. Kannattaa todella tarkkaan laskea oma budjetti ennen kuin ryhtyy rakentamaan, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Onnea tontin etsintään! :)
  t: Kampasimpukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro!

   Kiitti neuvoista! :)


   Perustukset kuuluvat talopakettiin jonka olemme ottamassa joten tuo arvioimamme raha meneekin siis maatöihin jolloin budjetti niihin on 39 000€. Mutta sehän riippuu täysin tontista, muutenhan sitä ei voikkaan näin arvioida ilman maaperätutkimuksia..

   Poista
 7. Moikka! kiitos tästä budjetista! Tulee tarpeeseen kun omaa projektia suunnitellaan ja ehkäpä joskus päästään toteuttamaankin. Tää on kyllä niin pitkä ja iso projekti, että vähän hirvittää etukäteen tajuaako sitä huomioida kaikki kustannukset, ettei tulisi pahoja yllätyksiä ja korjauksia budjettiin.. Aika hyvin tuo budjetti arvio menee mielestäni näihin keskimääräisiin hintoihin: http://www.nettiasunnot.fi/rakentaminen/talopaketit . Olen kyllä lukenut että talopaketin hinta pitäisi kertoa kolmella, jotta päästäisiin todellisiin kustannuksiin, mutta toiset taas väittävät että kerroin olisi jopa 5. Mutta kai ne kustannukset riippuu niin monesta eri tekijästä, että sen takia arviot on niin erilaisia...

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.