Kulmassa vai keskellä?

15. tammikuuta 2012

Tänään menemme katsomaan siis 2 tonttia jotka kummatkin ovat vierekkäin. Kokoeroa näillä tonteilla on 30 neliötä ja rakennusoikeutta löytyy kummastakin yli 300m2. Nyt vain mietimme, että kumpi näistä olisi meille parempi, kulmatontti 2 hiljaisen tien kohdalla vai tontti tämän kulmatontin ja toisen juuri valmistuneen talon välissä? Kulmatontissa on se etu, että sinulla olisi vain 1 naapuri, mutta toisessa olisi taas se, että olisi hiljaisen sivutien varrella. Kulmatontti on 1000€ kalliimpi kuin keskitontti, joten silläkään ei mitään merkitystä ole. Tässä kuva kulmatontista


 Ja tässä näkyy tuolla takana oikealla oleva keskitontti


Olisiko teillä mielipiteitä ja kokemuksia? Kulmaa vai keskellä?


Ihanaa sunnuntaita kaikille!


                                                                    

4 kommenttia

 1. Meillä oli samat pohdinnat viime keväällä, voitiin hakea vain kolmea tonttia 13 rakennusoikeuden takia, näihin kolmeen sai rakentaa vain puoltoista kerroksisen talon, muihin piti rakentaa joko yks asuinkerros ja kellari tai tien toiselle puolelle pelkkä 1kerros. Tasan 2-krs taloa alueellemme ei saanut rakentaa ja sen takia Tammisaari jäi haaveeksi. Meillä tontti no 3 oli tosi vaikea maastoinen, louhintaa koska osittainen rinne, tontti 2 oli kapea edestä, sisääntulo ja talli vaikeampi sijottaa ja tontti 1 jota haettiin ja saatiin oli miehen päättämä, reunavahvistettu laatta jouduttiin kuitenkin tilaamaan, koska 3m syvyydessä olikin vettä pohjatutkimuksessa selvisi. Lisää kustannuksia odotettuun tuli 10 000, joka tulee alueella muutamalle muullekin.
  Alkuun häiritsi alueen tien liikenne koska kulmatontti rajoittuu alueen tielle, jossa jalankulkijoita ja alueen autoja kulkee, mutta ei rekkoja tms. liikennettä. Piha on avara vielä, kun kaikki puut kaadettiin, joten näkösuojaa ei ole, mutta ensi keväällä olisi tarkoitus istuttaa Tuija aitaa, Terijoen salavaa ja koristekirsikkaa nyt ainakin, muutamassa vuodessa saadaan pihalle vähän yksityisyyttä...Huoh, sitä odotellessa :-)
  Asemanpellon tonteilla on edessä ilm. massanvaihtoa noin 2m, sinne kannattanee miettiä kellarin tekoa myös.

  VastaaPoista
 2. Itse valitsisin keskitontin. Ostimme kulmatontin ja nyt harmittaa jälkeenpäin että olisi pitänyt sittenkin ottaa viereinen. Olemme ja 2 tien risteyksessä ja itse olen kokenut sen huonoksi.

  Teija ja poppoo

  VastaaPoista
 3. Onko keskitontin tie rasitetie? Joudutteko itse esim. luomaan lumen vai käykö kaupungin kalusto auraamassa? Jos itse joutuu tekemään lumityöt, valinta ei mielestäni ole vaikea.
  Toivottavsti saatte jommankumman ostettua!

  Heidi

  VastaaPoista
 4. Sabuska: ei meille kellaria tule, kaivetaan vain 2 metriä tavaraa pois ja täytetään, jos siis tontti saadaan :) Joo katselimme silloin samoja oikeanpuolisia tontteja mitä tekin katselitte ja teidän on ehdottomasti paras!!! :)

  Teija: Keskitonttia mekin yritämme katsonnan jälkeen

  Heidi: Ei onneksi ole rasitetie! Kiitos!! :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.