Loppu ennen kuin alkoikaan..

26. tammikuuta 2012

Sanotte mitä tahansa, me olemme tehneet päätöksen. 
Tulemme luopumaan tästä tontista ja tästä talosta.

Tiedän, että moni teistä varmasti ajattelee, että olenko tyhmä?
Nyt kun kerrankin löysimme tontin ja siihen saisi tuon Hailuoto 153A:n tehtyä, mikä on ihan ok talo.
Mutta huomaatteko kun sanon ok?
Kuullostaa tosi itsekkäältä, mutta emme halua tonttia ja taloa mitkä on ihan ok..
Ne eivät ole se "unelmien tontti ja talo" mistä olemme jo kohta 2 vuotta haaveilleet.

Kaikki tämä sai alkunsa siitä kun emme saaneet lupaa rakentaa 2 kerroksista taloa, minkä olimme aina ajatteleet saavamme. Tyydyimme 1-kerroksiseen ratkaisuun. Mutta tänään me ex-tempore ajoimme Lahteen, jossa esiteltiin se 2-kerroksinen talo minkä me olisimme halunneet.
Ja sen jälkeen kun poistuimme tältä talolta, minulle tuli itku silmään :(
Kaikki mikä tähän asti oli ollut ihan ok, ei enää tuntunut siltä unelmalta mitä olemme metsästäneet.

Tämä kaikki voi kuullostaa todella itsekkäältä ja tyhmältä, mutta me kumpikin olemme elämässä kokeneet aika kovia asioita ja tämän kautta oppineet paljon asioita. Siksi minulle tuli tänään sellainen olo, että en halua tyytyä taloon mikä ei ole se meidän unelma.

Olenko hullu kuin pullosta tullut niinkuin sanonta sanoo? 
Mielestäni en, vaan haluan jatkaa etsintää ja löytää se oikea tontti minne saisimme rakennutettua sen unelmatalon.

Siihen voi mennä viikko, kuukausi tai vuosi, mutta olemme valmiit odottamaan.

Bloggailu jatkuu normaaliin tapaan ja aiheet ei vain enää liiku rakentamisessa vaan sisutamisessa ja minun unelmissa <3                                                           

14 kommenttia

 1. Ei ole tyhmää lainkaan!!!!!!! Mun mielestä pitää toteuttaa niitä unelmia eikä tyytyä yhtään vähempään. :)
  Toivotan teille onnea unelmatontin metsästykseen ja ihanan unelmatalon suunnitteluun! <3 <3 <3

  Meillä on nyt hieman sama homma keittiöremontin kanssa. Ei tahdottaisi tinkiä omista unelmista, mutta unelmakeittiö maksaa maltaita eikä tahdota lainaa ottaa. Siispä joko tingimme haaveista tai säästämme lisää hynää. Olen vaan niin malttamaton, että tahtoisin kaikki heti. Saas nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. =D

  VastaaPoista
 2. Moi.
  Pikemminkin hyvä päätös! Mitään hyvää ei odota liian kauan. Eikä pidäkään tyytyä keskinkertaiseen. Kun ottaa ison lainan ja ison askeleen niin parempi silloin että talo ja tontti on itselle täydellinen :)

  VastaaPoista
 3. Fiksu päätös minun mielestäni! Talo on kuitenkin niin iso asia ja niin iso osa elämää, että hyvää kannattaa odottaa :) Tsemppiä sinne, älkäähän nyt ihan heittäkö kirvestä kaivoon! Se "oikea" tulee varmasti teille vastaan sitten kun niin on tarkoitettu :) Ja unelmointi ei edes maksa mitään! :)

  VastaaPoista
 4. Unelmia pitääkin kurkotella!
  Luulen muuten tietäväni mitä taloa unelmoit, olisin minäkin jatkanut sille sopivan tontin esintää :-)

  VastaaPoista
 5. Aivan varmasti et ole hullu! Päinvastoin! Olisi hullua lähteä tuohon projektiin, jos jo lähteissä tietää, että saa "ok":ta? Paitsi tietenkin on pohojalaanen, ku meiltä tuppaa priimaa tulemaha....

  Talonrakennuksessa kun joutuu tekemään hitosti hommia ja kasaamaan hirvittävät määrät rahaa, niin eihän sellaista missään nimessä kannata ryhtyä tekemään, jollei koko sydän ole mukana!

  VastaaPoista
 6. Kuule, eihän sillä ole väliä mitä muut ajattelevat - sehän on teidän tuleva kotinne, jossa on kiinni teidän unelmanne, suunnitelmanne, toiveenne, aikanne ja rahanne! Olette varmasti puntaroineet kaikkia puolia suuntaan ja toiseen, ja jos näin isossa asiassa epäilyttää, niin silloin voi viheltää pelin poikki. Pääasia, että pystyy elämään omien ratkaisujensa kanssa tässä hetkessä - tulevaisuus on auki ja monta mahdollisuutta on vielä edessä! Ei muuta kuin uutta kohti, matkasta nauttien <3 Suunnittelu ja unelmointi ei mene hukkaan, se on pääomaa ja siitä voi aina ammentaa, yhä uudestaan :)

  VastaaPoista
 7. Erittäin hyvä päätös! Itse ajattelen niin, että olis hirveetä asua itse siinä "ok-talossa" kun naapurilla tai jossain lähellä olisi jollain se omakin unelmien talo. Ei-ei-ei! Sitä en haluaisi koskaan kokea.

  Eli erittäin fiksu päätös. Varmasti se unelmien tontti vielä odottaa vain ja ainoastaan teitä :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä päätös! Unelmia kohti vain!=)

  Haluatko paljastaa millainen se unelmatalo on?

  VastaaPoista
 9. Höpsis, tämä päätöksenne on varmasti oikea! Miksi tyytyä kompromissiin jos voi saada unelman :) Talo on niin suuri investointi että haluaakin olevan sen justiin eikä melkein. Onnea unelmatalon ja tontin etsintään!

  VastaaPoista
 10. Tietenkään ei pidä tyytyä muuhun kuin siihen omasta mielestä parhaaseen ratkaisuun, katuisitte sitä luultavasti myöhemmin. Varmasti se unelma-tontti vielä löytyy ennemmin tai myöhemmin. Teitte kyllä oikean ratkaisun! Onnea metsästykseen!

  -Heidi

  VastaaPoista
 11. teitte oikean ratkaisun :) tsemppiä ja nokka kohti tulevaa ja unelmaa :) T: tyttö joka rakentaa omaa unelmaa hih :) ( kuuden vuoden odottaminen vihdoin palkitaan) ja se kyllä kannatti!Ei kannata tyytyä huonompaan ratkaisuun koska sitä taloa rakentaessa se alkaa harmittamaan varmasrti, siihen käyttää niin paljon aikaa ja energiaa niin olisihan se harmi sitten käyttää sellaiseen taloon mitä ei halua, ja kun rakentaa sitä unelma taloa niin se tuntuu niin mielekkäältä ja ihanalta ja on niiiiiin innostunu kaikesta kun se on just eikä melkein!!!! sori tuli ehkä vähä sekava mut piti vaa sanoo et ymmärrän sun mietteitä :)

  VastaaPoista
 12. Täysin oikea ratkaisu! Mekin aikanaan peruimme jo meille varatun tontin viimetipassa, olo siellä käydessä oli aina aika ahdistava mutta kumpikaan ei oikein uskaltanut ottaa asiaa esille kun luuli että toinen on tontista ihan innoissaan! Sitten yhtenä päivänä ajelimme täällä missä nyt asumme ja näimme tämän tontin- päätös oli selvä. Yhdestä suusta totesimme että tämä se on, tänne tulee meidän koti!
  Kyse on kuitenkin yhdestä elämän suurimmista (ellei jopa suurimmasta) sijoituksesta, sen tulee olla 100%sti IHANA kaikinpuolin :)

  VastaaPoista
 13. Moikka! Olen jo pitkään lueskellut blogiasi ja nyt koin että on pakko kommentoida! Tai lähinnä kysyä että mistä päin tonttia etsitte? Mikä on siis etäisyysraja esim helsingistä? Olis vaan yksi alue mielessä, mutta matkaa helsinkiin tulee 75km. Itse ajelen 49km työmatkan puolessa tunnissa, ja moni näiltä nurkilta ajeleeesim vantaalle töihin
  -N-

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille ihanuuksille!! <3

  Teidän takia jaksan ja haluan bloggailua jatkaa!!!


  Kiitos kaikista kannustavista sanoista!!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.