Sisustuksen suunnittelua

18. tammikuuta 2012

Täällä käy moottori nyt niin kuumana kun ensi viikolla pitäisi jo päättää suurimpia ratkaisuja talon suhteen, millainen pohja, mitä muutoksia halutaan, mitä materiaaleja jne jne.. Kaikki nämä vaikuttavat talon hintaan. No, kaikki tärkeimmät päätöksen olemme ( olen ) jo tehnyt, mutta 1 ainoa asia mikä on vielä päättämättä, on takka ja sen paikka. Pohjakuvaan on piirretty takka aikas keskeiselle paikalle takaseinällä, mutta sellaista me emme halua taloomme.Vaihtoehtoja olisi takalle nyt 2 paikkaa. Joko jätämme takan samaan paikkaan mihin se nytkin on tuossa pohjakuvassa piirretty, mutta muutamme siten sen verran että laitamme 2-puolisen takan, joka näkyy kummallekin puolelle. Tällöin takka toimisi tilan jakajana samalla. Itse tykkään tästä vaihtoehdosta tosi paljon, valkoisena meille tietenkin.Toinen vaihtoehto olisi siirtää takka oikeanpuoliselle seinälle mihin nyt on piirretty sohva, koska meille tulee tuohon huoneeseen kirjasto-ovet, joten takka niiden vieressä olisi kiva ja tilaa suurelle takalle olisi riittävästi. Yleensähän takka laitetaan seinää vasten ja mielestäni tuohon kirjaston viereen takka sopisi todella hyvin. Silloin olimme ajatelleet tätä vaihtoehtoa:

Todella kaunis myös seinää vasten! Todella kaunis olohuone muuten kuvassa.Joten sanokaas nyt mielipiteenne ja kokemuksenne, nämä ovat suuri päätöksiä joita nyt pitää tehdä ;)

2-puolinen takka vai seinätakka?Padmerine

27 kommenttia

 1. Seinälle minä sen takan heittäisin :) Tykkäisin että keittiöstä ja olohuoneesta näköyhteys, kun keittiössä niin paljon viihdyn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se poikaystävä häärää enemmän keittiössä, hih ;) Ehkä minäkin alan opettelemaan!

   Poista
 2. Mä pitäisin takan siinä missä se on eli keskellä, mutta tosiaankin niin että tuli näkyy sekä keittiöön ja olohuoneeseen. Ehkä olisi myös kiva, jos ei olisi hirveän massiivinen, ettei vie kaikkea huomioo. Valkoisena juurikin, miten olit sen myös ajatellut.
  Keittiön ja olohuoneen välillä se tuo pientä eroa näiden kahden huoneen väliin, mutta kuitenkin ovat samaa tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo valkoista katseltiinkin mutta löysin hieman pienemmän ja matalamman mallin mikä olis just perfect <3

   Poista
 3. Minä laittaisin väliin ja ilman väliseinää kuten sanoit. Tykkään kun tulen näkee molemmilta puolilta :)

  Anne

  VastaaPoista
 4. Laittaisin keskelle ilman väliseinää. Tuossa talossa on järkevänoloinen pohjaratkaisu :)

  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin on aikas kiva pohja, pikku muutoksia on tiedossa mutta ei paljoa :)

   Poista
 5. Minäkin laittaisin keskelle. Monella näkee seinällä ja itse rakastuin asuntomessuilla väliratkaisuun <3

  Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin ja asuntomessuilla eri takkavaihtoehtoja ja monia kivoja siellä näkyi <3

   Poista
 6. Jos seinänpätkän saa jättää pois, niin ehdottomasti kaksipuoleinen takka siihen keskelle. Jos takka tulee seinän viereen, niin Designtalo tekee siihen taakse ruman rapatun palomuurin. Kokemusta on:(

  VastaaPoista
 7. Laittaisin itse kaksipuolisen takan. Ensinnäkin takkatulta on kiva katsella keskeisellä paikalla, ja toisekseen jos takka tulisi sohvaseinälle, tulee ongelma sohvan sijoituksesta.. Ehjää seinää kun ei olohuoneessa taida olla. Meillä on kotona ongelma sohvan sijoituksessa, kun ehjää seinää ei juuri ole!

  Kivalta näyttää pohja muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, enpä ajatellut asiaa tuolta kantilta ollenkaan, kiitos!!

   Poista
 8. Takan takana pitää olla tosiaan paloseinä, usein harkoista muurattu, se sitten meillä on ainakin nyt pohjamaalattu ja näytti ihan ok:lta mitä nyt pimeässä nähtiin kun äsken talolla taas käytiin :-) Meillä oli haaveissa myös tunnelitakka alkuun, mutta takan toinen puoli olis ollut keittiön ruoanlaitto tilaan eikä olisi näkyny ruokapöytään juurikaan ja koska budjetti oli siinä vaiheessa vielä hyvin avoin kun asiasta päätettiin niin jätettiin tunneli laittamatta. Meillä väliseinä takan takana ei ollut kantava seinä joten seinän pätkän olisi voinut jättää poiskin, halusin myös hiukan näkösuojaa olohuoneesta tiskialtaille päin ;-))) Toi alkuajan suunnittelu oli sitten tosi kivaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon ihan haltioissani tästä suunnittelusta!! Ja jänskättää jo ensi viikko niin ;)

   Poista
 9. Meille on rakenteilla hailuoto 153. Olen myös käynyt taloesittelyssä tässä teille tulevassa talomallissa Hailuoto 153A. Siinä mallissa takka oli olohuoneessa siinä seinällä missä ylläolevassa pohjapiirroksessa on tv-taso. Minusta oli todella hyvän näkököinen siinäkin. Siitä se näkyi mahtavasti joka puolelle. Itse en ehkä tuohon laittaisi kaksipuoleista takkaa sillä keittiön puolelle se ei tavallaan osu oikeaan kohtaan. Lisäksi kannattaa miettiä se, että käyttääkö takkaa lämmistystarkoituksessa, jos käyttää niin mitä keskeisempi paikka sitä parempi. Meille valmistui juuri vähän aikaa sitten Uuniseppien Alppi takka-leivinuuni. On muuten hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän 153 tulee varmasti kiva! :) Itse aikaisemmin mietimme tuota samaa paikkaa, mutta nyt kun televisio on laitettu siihen niin täytyy miettiä. Voi olla että tv.tä meillä ei tule olenkaan olohuoneeseen, let see :)

   Poista
 10. Meillä on takka seinässä. Paloturvallisuuden vuoksi (meillä tandemhormi, eli puukiuas ja takka samassa hormissa) takan takaseinä on muurattu. Lämpölaajenemisen vuoksi muuratun seinän ja kipsiseinän yhtymäkohtaan tulee rako, joka kerta takkaa ja/tai saunaa lämmittäessä. Rako laajenee kuumuuden vuoksi, mutta kutistuu viiletessään - ei täysin olemattomiin kuitenkaan!
  Jos meillä olisi ollut vaihtoehtona yhtä isot tilat kuin teillä tuossa pohjaratkaisussa, olisin laittanut tunnelitakan (2-puolinen takka) samalla tavalla kuin teillä on kuvissa juuri nyt. Näin ei tarvittaisi mitään muurattua seinää (tietääkseni), tms rumentamaan muuten niin kaunista takkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin tuo 2 puolinen takka alkaa nyt enenmmän ja enemmän houkuttamaan :) Mutta kiitos kun kerroit kokemuksesi!!

   Poista
 11. Joku olikin vinkannut minun blogiin reklamointien puittfissa. Tuuristahan se on kiinni millasta raksaporukkaa sattuu näissä valmistaloissa saamaan:-( näiltä osin meillä on ollut huono tuuri:-( Mutta hyväpuoli on se että reklamaatioihin on rakentajan vastattava, joten huoli korjauksista ei ole meidän.. Toista olis se että merkittäviä vikoja jää huomaamatta, meilläkin olisi ollut esim. Ikkunapelleistä johdettu sadevedet laudotuksen alle, naulapyssyllä naulaus liian syvällä ulkoverhouksessa jne jne jotka olisivat olleet vuosien kuluttua ongelmia. Ajallisesti ollaan aikataulussa ja tiedosta/tarkkuudesta ollut se hyöty että saadaan hyvä talo :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Ja lopputulos tulee olemaan mahtava!! ;)

   Poista
 12. Hyvänoloinen suunnitelma! Takka on ruokailuryhmän lähettyvillä kiva. Kaksipuolinen näyttää upealta ja toimii hyvin tilanjakajana. Mielestäni riippuu paljon takasta miten se sopii ja minne, jotkut takat sipivat hyvinkin keskeiselle paikalle. Kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulla!

  VastaaPoista
 13. Ihania suunnitelmia, kaksipuoleinen takka olisi omakin suosikkini keskellä, takkatulesta voisi nauttia molempiin suuntiin :)

  VastaaPoista
 14. Aika hauska, meillä Hailuoto 153a ja takkamalli, mikäpäs muu kuin sama takkakin :D. Meillä seinää vasten, mutta teimme vinkkeliksi seinän. Tällöin sain keittiöön kivan nurkan, jonka halusin ison korkean vitriinini vuoksi. Lisäksi käytävänpuoleiselle sivulle sain yhden kaapin, johon mahtuu monenmoista sälää ja pienelle penkille jäi kiva tila siihen istuskella. Olen ihan äärettömän onnellinen talomallista arkielämässä. Vuosi nyt tätä asusteltu, ja aina vain paranee fiilikset. =) Pieniä muutoksia on verrattuna esim. teidän pohjaanne. Mm.olohuoneen päässä olevassa makuuhuoneessa meillä on pariovet, koska huone muussa käytössä, kuin makkarina.

  VastaaPoista
 15. Hei,
  oletteko katselleet jo niitä tunnelitakkoja? Olen itse rakentamassa taloa ja olemme suunnitelleet tunnelitakkaa, mutteme vielä löytäneet mieluista. Kaipaisinkin vinkkejä, mistä niitä katsella..
  Ihanalta näyttää! Voimia projektiin, se vie voimia, mutta omaltakin kohdaltani toivon sen olevan kaiken arvoista pienen lapsenkin kannalta :)
  Jutta

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.