Unelmien talo

27. tammikuuta 2012

Jemina kysyikin minulta viime kirjoituksessa että mikä meidän unelmatalo olisi ja Sabuska vihjasi tietävänsä mistä talosta me unelmoimme ja mitä haluaisimme. Vihjasinkin siitä jo aikaisemmin toive-postauksessani jossa talon kuva vilkkui pikkuisena vilautuksena.
Niinpä ajattelin jakaa sen teidän kanssanne.

Ajoimme siis eilen Vantaalta Lahteen kurkistamaan vasta valmistunutta Hailuoto 163, nykyinen Käpylä 163. Siitä asti kun olemme alkaneet taloja katsomaan, on tämä talo ollut meidän ihan 1.vaihtoehto, mutta ikinä ei sitä mihinkään katsomalle tontille ole saanut rakentaa koon takia tai 2-kerroksisuuden takia. Niinpä päätimme siis lähteä ajelemaan Lahteen kurkkaamaan taloa. Tämä oli täysin minun idea, koska kuten tiedätte, olime virittämässä jo talokauppoja Hailuoto 153A:sta mikä olisi ollut kompromissi-ratkaisu meille. Halusin kumminkin varmuuden vuoksi käydä katsastaa tämän 163- mallin, koska emme olleet sitä missään aikaisemmin nähneet.

Ja talo oli juuri niin I-H-A-N-A kun sen kuvitella voimme! Pohjaratkaisu mikä tähän taloon oli tehty ei sopisi miedän tarpeisiin, koska olohuone oli niin älyttömän pieneksi tehty. Mutta silti se oli se "unelmien talo" minkä eteen alamme tekemään nyt kovasti töitä, jotta sen tulevaisuudessa saisimme. Laitan pohjakuvat tähän, kyseessä siis 2 kerroksinen ratkaisu, missä olisi keskellä tuo ylös asti auki- ratkaisu mitä haluamme.

Tämä olisi siis se " The Unelmien Talo" mitä jaksamme odottaa vaikka hamaan tulevaisuuteen. Itse haluaisin sellaisen tontin ilmestyvän ASAP kun kärsimätön olen, mutta nyt tarvii jälleen kerran vain odottaa.

Tämän haluaisimme ulkoata täysin valkoisena tai vaaleanharmaana. Olen jo vuoden ajan tätä suunnitellut ja valmiiksi kalustanut ;)Ensi kesänä tämä malli tullaan muuten näkemään Tampereen Asuntomessuilla, voitte bongata sen sieltä!!8 kommenttia

 1. Mä tiesin :-) enkä ihmettele koska itsellänikin oli tärkein huoneiden ja neliöiden lisäksi tärkeintä poreamme ja olohuoneesta ylös avoin aukko :-) tosin jos lapsia olisi vain vaikka kaksi, haluaisin ykstasoisen talon sen avaruuden ja helppouden takia..Ehkä sit seuraavaks:-)

  VastaaPoista
 2. Ei ollenkaan hullua. Me rakennetaan tällä hetkellä taloa ja ollaan jo reilu vuosi sitä tehty. Me otettiin säältäsuojaan toimitus ja ollaan tehty siitä lähtien kaikki itse. Sen vuoksi valmistuminen on hitaampaa, mutta saadaan samalla säädettyjä iso summa. Meille oli tosi tärkeää myös saada ylös asti avoin tila sekä rappauspintainen talo. Vaikka tuo rappauspinta maksoi monta kertaa enemmän kuin lautaverhoilu oltiin siitä valmiita maksamaan, koska se oli meidän unelma ja mua olisi ainakin aina kaduttanut naapurin tapahtua kuvitella katsoessa jos oma ei olikaan ollut myös sellainen. Meidän talo on pohjaltaan aika identtinen kastellin aika 178 talon kanssa. Eli ei ole ollenkaan tyhmää tavoitella unelmataloa :)

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän! Komia se on!=)

  Meillä oli myös ensin harkinnassa saman tyyppinen 2kerroksinen ja ehdottomasti tuo korkea tila olisi tullut. Mutta se ei kuitenkaan ollut niin mustjuttu meille. 1kerroksinen on niin helppo pienten lasten kanssa.;) Ei tarvi ravata portaita. 2kerroksinen olisi kätevä sitten kun lapset teini-iässä. Saisivat olla ylhäällä omassa rauhassa ja vanhemmat alhaalla. Molemmissa on puolensa.=)

  VastaaPoista
 4. Meillä näyttäisi olevan aika samantyyppiset unelmat! Mulla makaa pöydällä arkkitehdin piirtämät kuvat melko samanlaisesta talosta kun tää Design-talojen malli. Meille on vain tulossa max. 130neliöö. Pieniä tulee olemaan huoneet, mutta onneksi ylöspäin avaraa ja alakerta muutenkin melkolailla yhtä tilaa (siis keittiö, rh ja olkkari). Olen samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa, että yksikerroksinen olisi pienten lasten kanssa se helpoin ratkaisu (meillä nytkin kaksi kerrosta), mutta toisaalta hyvin on näin kahdessakin kerroksessa pärjätty ja ei kestä kauaa kun muksut on jo koululaisia ja kaipaavat omaakin rauhaa. :) Tämä odottelu on vaan niin turhauttavaa (siis nykyisen myyminen ensin ja sitte vasta raksapuuhiin), mutta ei se auta ku sinnitellä!

  VastaaPoista
 5. Sabuska: teille on tulossa NIIN hieno talo että!! Juuri tänään ajeltiin sen ohi ;)

  Salsas: niin itsekin ajattelen. Jaksamisia raksailuun <3 Kun talossa on aukko ylös asti, tuo se minusta ihanaa avaruutta ja hieman erikoisempaa ilmettä :)

  Jemina: ymmärrän toki lapsien takia. Meille kun ei valitettavasti lapsia tule, ihme pitää tapahtua jos tulisi :( Siksi 2-kerroksinen olisi meille se "juttu" :)

  Saila: niinpä! Varmasti lapsien kanssa käytännöllisempää. Ja odottelun kannalta oot niin oikeassa ;D

  VastaaPoista
 6. Nyt oli jo pakko kommentoida! Mä oon ainakin tosi iloinen siitä että luovuitte tästä "ok"-talosta, sustahan ihan huokuu innostus kun puhut tästä Käpylä-mallista : )
  Oma talo on niin iso juttu että jos se on vääränlainen, niin se alkaisi harmittamaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Vuosikin on pieni aika odottaa jos vain saatte unelmien loppuelämän kodin, jossa asua tyytyväisinä : ) onnea Sen Oikean- tontin etsimiseen!

  VastaaPoista
 7. M: kiitos!! :) Kyllä nyt on sellainen olo, että oikea ratkaisu tuli tehtyä! :) Ja oon niin tyytyväinen, odottelua vain edessä! Kiva kun kommentoit!

  VastaaPoista
 8. Löysin tämän vanhan postauksen googlettelemalla. Ollaan rakentamassa Hartman kodin mallia Moreeni 168, jossa on aika pitkälti samanlainen pohjaratkaisu kuin tässä. Teimme muutamia muutoksia, joista yksi merkittävimmistä oli alakerran makuuhuoneen poisto, joten nyt olokeittiö on suurempi. Koko talo on todella valoisa ja avoimen tilan suuret ikkunat ovat aivan mahtavat. Odotan jo innolla muuttoa <3

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.