Hääaika

2. maaliskuuta 2012

Nythän se taas alkaa, nimittäin kavereiden häiden aika. 
Tänä vuonna on tiedossa ainakin kahdet häät, toiset nyt maaliskuussa ja toiset toukokuussa.
Lähempänä olevat on ihan kunnon häät vihkimisten kanssa ja toinen pari on jo naimisissa, 
nyt vain vietämme juhlat jälkeenpäin heidän kanssa.

Häät on ihania! 
Ne on täynnä rakkautta ja iloa!
Silloin saa itse itkeä toisten ilosta sallitusti!
Häissä on niin ihana tunnelma 
Romantiikkaa ilmassa puolin ja toisin!


Rakastan häitä!! 


Itse tykkään enemmän antaa konkreettisia lahjoja.
Kauniita lahjoja jotka pääsee ihan itse kauniisti pakkaamaan ja antamaan kauniissa lahjakassissa :)Mutta mitä sitten ostaa häälahjaksi jos hääpari ei anna minkäänlaista toivelistaa?

Oletteko antaneet hääparille rahaa jos se on ollut ainoa toive?

20 kommenttia

 1. Olen ehkä nuori sanomaan (18v), mutta mielestäni on "töykeää" jos hääpari pyytää pelkästään rahaa lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään antaa jonkinlaisen lahjan. En haluaisi antaa rahaa kaverille, tuntuu jotenkin todella oudolta minusta..

   Poista
 2. Monilla vanhemmilla (yli 25-v) pariskunnilla on jo kaikkea yllinkyllin. Siksi itse minimalistina ymmärrän tavaraähkyä ja sitä ettei tarvitse välttämättä ostaa mitään tavaraa. Onhan sekin ihanaa jos lahjarahoilla uusi pariskunta pääsee viettämään vaikka häämatkaa ja muistaa sen ikuisesti. Myös häävieraat jäävät tässä tapauksessa ihan erityiseen asemaan ja muistoihin loppuelämäksi. <3

  Jos ei puhdasta rahaa tahdo antaa, niin ymmärrän tämänkin. Silloin kannattaisi rohkeasti kysyä mitä hääpari tahtoisi lahjaksi. Kysyy muutamia erivaihtoehtoja ja niistä valkkaa sitten mieluisimman käärittäväksi pakettiin. :)

  Tai jos kaikki osallistuisi lahjakorttiin, jolloin yhteissumma olisi suuri ja sillä voisi herrasväki sitten tehdä vaikka uuden sohvahankinnan? Kaasolta jos kysyisi tuota vaihtoehtoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi ostimmekin kaikkien ystävien kanssa lahjakortin kun kukaan ei halunnut rahaa antaa. Se on ja tosi hyvä vaihtis :)

   Poista
 3. Olen mennyt naimisiin 20 -vuotiaana, ei silloin kyselty lahjatoiveita saati ilmoitettu niitä etukäteen. No, lahjjat oli mitä oli, ok ei ehkä silloin edes ollutt mielessä mitään erityistä ei ainakaan uskallettu sanoa ääneen jos jotain olisi halunnut.. Jos ja kun hääpäari toivoo jotain, noudatan sitä, ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä huomaakin sen, että asiassa on kaksi puolta. Jotkut antavat juuri sitä mitä pyydetään ja sitten taas meidän suuri ystäväpiiri ei vain rahaa halua antaa. Mutta siksi kysyinkin teidän mielipiteitä, kiitos siitä :)

   Poista
 4. Me ollaan menossa naimisiin ensi kesänä ja ei kyllä ajateltu laittaa mitään lahjatoivelistaa. Meilläkin on kahden lapsen kanssa tähän ikään ehtiny kertyä kaikenlaista tavaraa, joten mitää ylimäärästä ei todellakaan toivota. Mutta hyvä kun otit tämän esille, pitääpä miettiä asia vielä uudelleen. Ollaan ajateltu, että voitaisiin lahjarahasta osa sijoittaa häämatkaan ja osan uuden tulevan kodin kalliimpaan designvalaisimen hankintaan tai vastaavaan. On kyllä ihan tosi, että ei varmaan oo kaverille niin kiva vain siirtää rahaa tilille ja meille on tulossa vieraiksi ainoastaan kavereita, sukulaisista vain ihan lähisuku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Me koemme sen jotenkin oudoksi, mikä se summa sitten ikinä onkin. Mutta meitä tulee monta paria tähän lahjaan niin päädyimme lahjakorttiin :)

   Poista
 5. Kyllä meki annetaan hääparille lahjaksi mitä ne toivoo, jos toivovat kahisevaa niin silloin sitä, jos on lahjalista niin sitte siittä..jos ei oo mittään toiveita niin silloinki kahisevaa, saavat ostaa mitä tarvivat eikä tuu mittään turhanpäivästä krääsää (makuja on monia) joka piilotettaan sitte kaapin perälle ja rahat mennee vaan hukkaan ja hääparille paha mieli ku ei osannukkaan ostaa semmosta mistä ne tykkää (ihminen ei oo ajatustenlukija)..minun mielestä son kuitekki hääparin päivä :) Ihan rohkiasti annatte sitä mitä hääpari pyytää ja jos ei pyyä mittään niin rohkiasti vaan kahiseva kuoreen tai kysytte suoraan toiveita :) Ei se oo niin vakavaa (vakava kamala virhe) jos antaa rahhaa :) ja ei se lahja oo hääparin (varmaankaan?) se päätavote, tai no voi joillaki olla :) Ennen vanhaan ku oli kapiot jne pitsijutut niin ne oli SE lahja ja jos anto silloin rahhaa niin oli muka häpeä...onneksi ollaan jo 2000-luvulla ja jutut on hieman muuttunu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voihan sen noinkin ajatella :) Mutta päädyimme ystäviemme kanssa lahjakorttiin, koska kukaan meistä ei sitä rahaa haluaisi suoraan antaa.. (varsinkin kun hääparilla on sitä hurjasti )

   Poista
  2. Oi! Tuo lahjakorttihan on vielä parempi ko suora kahiseva! :) Enpä muistanu koko lahjakortteja :)

   Poista
 6. ...vielä piti sanomani että synttäripäivinä, jouluna jne se henkilökohtanen konkreettinen lahja on ehkä eri asia, tärkiämpi mutta hääpäivänä se raha on kohta paljon parempi ko ei-mukava lahja :) Mutta tämä on vain minun mielipie :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kaikilla on omat mielipiteet, siksi sitä kysyinkin ;)

   Poista
 7. Menimme kaksi vuotta sitten naimisiin ja meillä oli lahjakorttitili paikallisessa sisustusliikkeessä. Meillä oli tarkoitus ostaa uusi ruokapöytä ja tuolit ja näin emme keränneet rahaa suoraan itsellemme vaan häälahjaan osallistuneet "ostivat" ns. tavaraa, joka jäi meille muistoksi. Emme edes tiedä miten paljon kukanekin oli tuohon lahjakorttiin laittanut. Vieraat kiittelivät, ettei tarvinnut kenenkään olla kerääjänä eikä tarvinnut keksiä, mitä ostaisi.

  Toki jotain lahjoja tulikin ja yksi parhaimmista oli lahjakortti, jossa oli hemmottelupäivä meille. Se sisälsi hemmotteluhoidon dayspassa meille molemmille, kolmen ruokalajin illallisen ja hotelliyöpymisen. Kävimme viettämässä sillä puolivuotishääpäiväämme :) ja muistelimme ihania juhliamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa juuri sellaiselta mitä itsekin ajattelin :)
   Tuo olikin tosi hyvä idea!!

   Ja kuullostaa ihanalta päivältä tuo hemmottelupäivä <3

   Poista
 8. Itse en ikinä antaisi rahaa ystävilleni. Kuulostaa älyttömältä antaa kaverille rahaa. Siksi mekin laitoimme kutsuun joko tai vaihtoehdot eli lahjakortteja tai sitten rahaa. En olisi halunnut/kehdannut edes pyytää rahaa :D

  Joten olen sinun kanssa samalla linjalla, hyvä että ostitte yhteisen lahjakortin!


  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Tässä todellakin näkee oleva 2 koulukantaa ;) Meidän ystävät eivät suostu rahalinjalle, joten emme mekään lähde. Ja kun asiasta keskusteltiin yleisesti ystäviemme kanssa niin he sanoivat lahjakorttien olevan enemmän kun tervetulleita kun muuttivat vähän aikaan sitten omaan kotiin :)

   Poista
 9. Mie kyllä olen kans sitä mieltä että mielummin lahjakortti ku suora raha :) En älynny koko lahjakorttia :D Hölömö mie :D Mulla oli vaan mielessä Ei-mielunen lahja ja Raha -vaihtoehot ja siksi tolkutin koko ajan rahalahjaa mutta oikiasti tuo lahjakortti on kyllä paras :) Ellei sitte hääpari ite pyyä suoraan kutsussa kahisevaa :)
  Tuosta lahjakortista tuliki mieleen, ystäväni kosi karkauspäivänä miestään ja sai KYLLÄ-vastauksen <3 ja tuossahan onki suora vihje mitä antaa kihlajaislahjaksi eli juuri tuon lahjakortin esim. Stockamannille ku sieltä saa vaikka mitä laijasta laitaan, saavat ite ostaa mitä tarvivat :D Kiitos vinkistä <3 <3 <3

  VastaaPoista
 10. Lovelocks on musta ihana traditio joka on leviämässä Suomeen! kaiverrettuna se voisi olla kiva ja toistaiseksi hieman erilainen häälahja.
  Jos on toivotttu rahaa, mutta haluan antaa lahjan, mietin tarkkaan mikä olisi parille tarpeellista ja vastaisi heidän makuaan..

  Onko teidän oma hääpäivä jo päätetty?

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.