Rakentaminen vai uuden ostaminen?

23. huhtikuuta 2012


Tässä on tullut pohdittua montaa eri vaihtoehtoa.


Ostaisimmeko isomman rivitaloasunnon, paritaloasunnon, valmiin omakotitalon vai lähteäkö itse rakennuttamaan unelmien taloa ja ottaa silloin iso projekti hartioillensa?
Jos alamme rakentamaan ja saisimme hakemamme tontin, pääsisimme muuttamaan vasta 2013 loppuvuodesta aikaisintaan sitten joskus.
Jos ostamme kaupungista aivan uuden asunnon melkein järven rannalta missä kukaan ei ole vielä asunut, mutta silti alkaisin tekemään aivan uuteen asuntoon pintamuutoksia..

Jos ostaisimme uuden asunnon Lohjalta, muutoksia taloon tulisi lattialaminaatin vaihto sekä keittiön täysi uudistaminen järkevämmäksi. Tietenkin myös seinäpinnat menisivät uusiksi. Mutta talo olisi valmis ja pääsisimme muuttamaan siihen heti muutostöiden jälkeen.  Ja se että järvi näkyy ikkunoista niin onhan se upea näky!

Laitan tähän kuvia miltä talo nyt näyttää sisältä..

Talo on sisältä ihan ok meidän makuun.


Sanokaa nyt sitten viisaina ihmisinä.
Odottaako sitä rakennusprojektia vai kannattaisiko uhrata ajatus myös tälle asunnolle?
Olisihan se ihanaa päästä tänä kesänä jo muuttaa uuteen, omaan kotiin :)20 kommenttia

 1. Ihan kiva tuokin on, siis tosi kiva :) Tiedän että tykkäät valkoisesta että maalaamallahan sitä kivaksi saisi.. :) Ja jos järvikin <3

  Vaikeita päätöksiä ;)


  Annika

  VastaaPoista
 2. Itselläni toimi hyvin seuraava ratkaisu (jota siis blogissanikin on päässyt seuraamaan): Ostin tuoreahkon talon, jonnen tein kaikki pinnat uusiksi omaan makuuni. Ei tarvinnut odotella varsinaista rakennustyötä, tehdä pihoja tai säätää lupien kera. Toki tarpeen on pohtia, että mahdolliset muutostyöt + remontti maksaa itsensä takaisin eli pitää mielessä mahdollinen jatkomyynti. En siis näe lainkaan huonona ideana, että muuttaa valmiiseen ja tekee muokkausta omaan makuun. Kuvathan kuitenkin näyttävät oikein mainiolta, joten lähtökohta on kiitollinen, toisin kuin itselläni. Toki "the unelmien talo" alusta loppuun itse suunniteltuna on omaa luokkaansa, mutta sellaisen voi toteuttaa myöhemminkin elämässä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. ja eihän sitä remppaa tarvisi tuolla tehdä kun lattian vaihtoa/vahausta valkoiseksi sekä keittiö + pientä säätöä.. Täytyy miettiä, kiitos!!

   Poista
 3. Itse tykkäsin todella paljon tuosta valmiista talosta. Laminaatti vaan vaihtoon ja keittiöön pieni päivitys. Malli on mielestäni kiva, ainostaan tuon vitriinin purkaisin, ovet ja vetimet vaihtaisin ja taso uusiksi. :)

  Seiniä voi helposti maalata omaan makuun paremmin sopivaksi, mutta kuvissa nuo seinät näyttävät ihanan pehmeän sävyisiltä. Kivan kontrastin luovat valkoisiin kalusteisiin, joita teilläkin on. Ja koska olen hirmuinen hätähousu, ostaisin ehdottomasti tuon valmiin talon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miia arvasin että näin vastaisit. Itse oon ja niiiiin hätäinen ja tilaa tarvittaisiin lisää ;) Joo laskeskelin et noin 10 000€ menisi muutoksiin maksimissaan. No ensi viikolla menemme katsomaan vielä livenä ;)

   Poista
 4. minusta tämä talo oli todella kaunis.. :) ja harkitsisin vahvasti tätä vaihtoehtoa. ei tarvi odotella ja säästyy siltä hirveältä stressiltä mikä talonrakentamisen myötä tulee.. :) itekkin olen niin hätähousu etten jaksaisi odottaa että talo on valmis jos rakentaisimme joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! :) Tykkään ja tuosta, onhan se ihan kiva ja pienillä muutoksilla siitä saisi vielä kivemman :)

   Poista
 5. hmm... tuttuja pohdintoja ;)
  ja niitä kannattaakin pohtia ja punnita eri vaihtoehtoja!
  kannattaa muistaa, että vaikka ostaisitte valmiin talon, menee siihen remppaankin yllättävän paljon aikaa... voi käydä jopa niin, että remppa-aika on pitempi kuin talon rakennusaika ja siltikin teillä on suht vanha talo, ei upouusi. remppaamalla se asia ei muutu koskaan.
  meillä ratkaisi se, kun eräs perhepiiriimme kuuluva tokaisi eräässä rivitalokohteessa vieraillessamme "tämän ostohinnalla ois omakotitalo jo pitkällä". näin alkoi meidän raksaprojekti, noista maagisista sanoista :D

  mut vaihtoehtoja tosiaan on, eikä ole vain yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua; jokainen valitsee itselleen sen parhaiten sopivan. omakotitalon etuun sanoisin vielä sen, että siinä saat kaiken kerralla valmiina juuri sellaisena kuin itse haluat.

  tsemppiä valintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvoista! <3

   Tämä talo on 11/2011 valmistunut ja parilla muutoksella siitä varmasti saisi omanlaisensa kodin. Käymme tämän ensi viikolla katsastamassa ja sittenhän saammekin jo 2 viikon päästä tietoa hakemastamme tontistakin :)

   Poista
 6. Todella hyvän näköinen talo! Moderni ja raikas. Noiden kuvien perusteella vaihtaisin vain ulkolaudoituksen värit. Pohjaratkaisukin näyttää hyvältä ja toimivalta.

  Eikös kiinteistökaupoissa kannata aina huomioida sijainti, sijainti ja sijainti? Vaikka nyt odottaisitte ja kasvattaisitte varallisuutta rakentamalla sen viimeisen päälle unelmienne talon kaikkine yksityiskohtineen vasta joskus myöhemmin, saisitteko välttämättä sitä taloa järven lähelle?

  -Sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet!! Varsinkin poikaystävää viehättä tuo järvi ja olisihan se ihanaa kesällä pulahtaa 20 metrin päästä uimaan :)
   Vaikeita päätöksiä ;)

   Poista
 7. Kaunistahan uudessa talossa on, mutta sijaintia ja tonttia kannattaa miettiä tarkkaan... Haikarihan on upeaa aluetta, mutta rakennetaan tosi tiiviiksi, eikös tuonkin tontin koko ole jotain alle 700 neliötä? Palvelut on tietty lähellä ja järvi... Vanhaa kaivosaluetta tietty reerataan, mutta aika ryteikkköistä ja kosteaa aluetta paikka paikoin. Lisäksi liikenne Liessaareen kesäaikana... Vappulassa ja Kirkniemessä on ollut muutama ihan uutta vastaavaa taloa myynnissä, kummassakin paikassa järvi lähellä... itsetehty on aina itsetehty, mutta helpommalla ainakin hermojen kannalta pääsee, jos valmiin ostaa... vaikea valinta sulla, mutta etköhän sinä siitä selviä! mukavaa kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on vaikea valinta! Kiitos neuvoista ja vinkeistä, pohdinta on kovaa ja ensi viikolla menemme talon katsastamaan.. :)
   Ihanaa kevättä sinullekin!

   Poista
 8. Minä suosittelen valmista :-)
  Raksaaminen on ollut erittäin rankkaa ja hermoja raastavaa aikaa, enkä lähtisi projektiin ihan heti uudestaan!
  Haikarin sijainti on loistava ihanat ulkoilualueet, kaupungin palvelut lähellä. Immulankin tulee paljon taloja ja entäs sitten se mahdollinen hajuhaitta Munkkaalta.
  Minä olen hätähousu ja valitsin ehdottomasti valmiin jos ei olisi ollut pakko miettiä lapsia, lasten kouluja ja huoneiden määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen niin hätähousu :D Siksi tämäkin vaihtoehto houkuttaa. Onhan tuo Haikari nyt 10x parempi kuin Immula!! Vaikeita päätöksiä, ensi viikolla käymme katsastamassa talon :)

   Poista
 9. Tiiätkö ollaan pyöritelty täällä ihan samoja asioita. Kävästiin kattoon yhtä kivaa (isoa!) taloa, jonka rakennusliike rakentanut ja ei siis vielä valmiskaan. Saataisiin valita siihen kaikki pinnat mieluisaksi ja mikä parasta, tää rakennusliike ois ostanu meiän nykyisen kodin! Eli ei asumista vuokralla välissä jnejne. Mutta se miksei vielä(kään?) ole kaupppoja tehty on sijainti. On joo keskeisellä paikalla, mutta onko liiankin? Tontti on todella pieni n.500m2 ja seuraava talo tosi lähellä. Piha hankalan mallinen, mutta siitä vois saada ihan kivan silti laittamalla. Palvelut kaikki lähellä. Tää on hankalaa miettiä, mikä ois hyvä ja mikä ei. Samalla rahalla varmaan sais jo sen unelmien talonki ja paremmalta tontilta. Mutta toisaalta tää ois helppo tie isompaan taloon, jossa ei oo niitä seinänaapureita ja ois kuitenki aika pitkälle niitä kivoja juttuja mitä omalta seuraavalta kodilta toivotaan! Tsemppiä teille pohdintoihin! Mielenkiinnolla jään odottelemaan mihin päädytte! :D

  VastaaPoista
 10. Itse vuosi sitten pohdin samanlaisia asioita. Päädyimme oman kodin rakentamiseen alusta loppuun, kun tuntui, ettei mikään valmis talo ollut täydellinen, aina oli jotakin korjattavaa tai rempattavaa ja rakentaessa saa kuitenkin itse vaikuttaa kaikkeen (vaikka välillä se hermoja raastaakiin) mutta ainakin täällä meillä rakentaminen tulee edullisemmaksi, entä valmiin (vanhemmankin talon osto+remontointi).

  Raksa-aika on tietenkin omalta osalta stressaavaa, mutta olin jotenkin ehkä valmistautunut paljon pahempaankin stressiin. Meillä mies sairastui aikalailla raksaprojektin keski/alkuvaiheessa ja siitä huolimatta on stressi ollut mielestäni melko vähäistä... Ja mielestäni se on niin palkitsevaa, kun näkee, että koko ajan ollaan lähempänä uuteen kotiin pääsyä <3

  Tsemppiä valintoihin, mutta kyllä raksa-aikakin ihan mukavaa aikaa on (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia neuvoista ja vinkeistä. Vaikeita päätöksiä tehtävä mutta onneksi meillä ei tämän asian kanssa mitään kiirettä ole, mutta mieluiten heti ;)

   Poista
  2. Mulla on kyllä sama, että kaikki pitäis olla heti ja olen välillä mieheltä saanukki siitä kuulla, kun "työnjohtajalla"(kutsuu siis minua tällä nimellä) on vähän eri näkemys, että kuinka nopeasti se talo pitäis valmistua (;

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.