Kangasta vai nahkaa?

4. heinäkuuta 2012Olemme tulleet siihen päätökseen, että tulemme nyt myymään meidän beigen sohvan pois ja ostamaan pienemmän 3 istuttavan sohvan. Tämä meidän piti tehdä vasta kun pääsemme muuttamaan uuteen asuntoomme, mutta kun puuhastelin yksi päivä tulevassa lastenhuoneessa ja siirsin yhden valkoisen divaanimme olohuoneeseen, tuli siitä erittäin ahdas. Eli nyt olisi siis aika myydä vanha pois ja hankkia uusi.

Mutta mikä sohva?

Meille on syntymässä lapsi, mutta haluamme valkoisen sohvan vaikka tiedänkin sen puhtaanapidon voivan olla haastavaa. Nyt vain pitäisi päättää että haluammeko kankaisen vai nahkaisen sohvan? Tiedän että kankainen likaantuu paaaljn helpommin kuin nahkainen mutta sitten taas nahkainen on kesällä kuuma ja talvella kylmä. Hintaeroakin näiden 2 kankaan välillä on paljon mutta se nyt ei tietenkään ratkaise asiaa. Tiedän että puuvillakankainen sohva ei kestä niin kauaa kulutusta kuin nahkainen sohva ja nahkainen sohva pitää muotonsa paljon kauemmin.

Surffailin eilen Ikean sivuilla ja bongasin sieltä 2 hyvää vaihtoehtoa. Puuvillakankainen sohva on samaa sarjaa kuin valkoiset divaanimmekin eli Kivik - sarjaa. Nahkainen sohva kuuluu Ikean Arild - sarjaan ja on kyllä erittäin näyttävä. Nyt vaan tarvitsee tänään mennä koeistumaan nämä sohvat.

Kertokaa ihmeessä mielipiteenne ja kokemuksenne, puuvillakankainen vai nahkainen sohva?


42 kommenttia

 1. Itse olen miettinyt sen niin, että nykypäivänä on aika huippuaineita olemassa, joilla suojata kankainenkin sohva niin, että suurin osa liasta lähtee vain pyyhkimällä pois (varovasti sitten niiden vauvan valmisruokien kanssa! Ovat melkein pahempia kuin punkku, ei vaan lähde millään irti ei lapsen vaatteista, saati muustakaan). Että nykyään kangassohvankin hoito on yllättävän helppoa. Totta pitää olla sitten tarkkana, ettei lapsi kovasti söisi/nuolisi/purisi suojattua sohvaa, niissä aineissa kun on lapselle haitallisia aineita (no en nyt suosittelisi aikuisenkaan niitä maistelevan..;).

  Että niin. Minä ottaisin vain sohvan joka miellyttää omaa silmää ja jos se olisi kangas, suojaisin sen vain oikeilla aineilla ja muistaisin hoitaa vuosittain. Nahan kanssa tietty sama asia oikeastaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin löytyy kotoa tuota suoja-ainetta ja olen suihkutellut sitä meidän valkoisiin divaaneihin. Mutta pesen ne silti säännöllisesti 1krt/kk.

   Kiitos vastauksesta <3

   Poista
 2. Ääni nahalle! Meillä on kangasta, muka suojattua materiaalia. Niin se vaan likaantuu ihan samalla tavalla kuin edullisempi kangas ja vaikeampi sitä on puhdistaa. Nyt kun on koirakin, niin aivan ehdottomasti seuraava sohva on nahkaa ja valkoista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran kanssa nahka on kai ihan ehdoton jos puhutaan valkoisesta väristä :)

   Kiitos vastauksesta ;)

   Poista
 3. Täällä ollaan samaa mieltä kuin Ano tuolla yllä - nykyään saa kankaisenkin sohvan suojattua niin hyvin, ettei vaaleakaan sohva likaannu herkästi. Meillä on 3kk ikäinen tytsy ja kävimme eilen tilaamassa vaalean kangassohvan kotiimme. ;)
  Vaaleat nahkasohvat ovat toki ns. helpompia puhdistaa ihan vain kostealla pyyhkimällä, mutta esim. farkut päästävät kuulemma helposti väriä nahan pintaan - ja sitten sohva onkin jo pilalla. Luulenpa, että sekä nahan että kankaan vannoutuneita kannattajia löytyy kyllä pilvin pimein.

  Eli kannustaisin myös hankkimaan sohvan ihan omien mieltymysten mukaan, ei niinkään materiaalia tuijottamalla. Niin ja lapsen voi opettaa ihan pienestä pitäen siihen, ettei sohvalle mennä likaisena tai ruokien kanssa.

  Hei ja onnea teille tyttölupauksesta! Pienet tytöntylleröt ovat aika mainioita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankainen houkuttaa enemmän meidän divaanien takia mutta onhan nahkainen tyylikäs! :)
   ¨
   Kiitos onnitteluista! Kyllä täällä jo odotellaan että lokakuu tulisi nopeasti vaikka raskausaikakin on ihanaa <3

   Poista
 4. Itse oon jotenkin niin tykastynyt valkoiseen nahkaan. Mielestani kaytannollisempi ja pysyy kauniimpana kauemmin. Taa on vaan nyt mun mielipide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! :) Täällä ollaan nyt kahden vaiheilla ;)

   Poista
 5. EHDOTTOMASTI NAHKA! Ja jos sohvaan tulee värjäytymä esim farkuista, sen saa 100% pois Universal Stone-puhdistusaineella (joka sopii myös nahalle). Kun kerran - kaksi vuodessa jaksaa puhdistaa sohvan ja suojata sen, on sohva hyvässä kunnossa, myös lapsi ja eläinperheessä.

  (Gina Tricotin ja H&M:n edullisimmista farkku / farkkulegginseistä irtoaa väriä käytön alussa, mutta olen Universalilla saanut pyyhkäistyä ne pois. =D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Miia infosta <3 <3 Täytyy käydä kurkkimassa tuota ainetta valmiiksi jos bahkaan päädymme ;)

   Poista
 6. Teillä on sama juttu kuin meillä, nimittäin valkoiseen sohvaan vaihto edessä :) Meillä on jo pieni lapsi, 9 kuinen, mutta sisi puhtaanapito tulee meillekin olemaan haaste :D
  Vaikka nahka luultavasti olisi helpompi pitää puhtaana itse haluan meille kyllä kangassohvan, mutta irtopäällisillä. Joten eikun sillontällöin vain kone pyörimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin kanssasisar ;) Minuakin kankainen houkuttaa jaolen nämä meidän valkoiset divaanitkin pessyt noin 1krt/kk ja hyvin on lika lähtenyt :)

   Poista
 7. Meillä on ollut nahkainen sohva nyt kolmatta vuotta. Väriltään se tosin on musta, mutta materiaaleista nyt kai enemmän olikin puhetta. No, itse olen ainakin ollut todella tyytyväinen. Sohvamme on pitänyt hyvin muotonsa ja on edelleen hyvännäköinen. Materiaalina se on äärettömän helppo puhdistaa. Meillä saa kaksi bokseria olla jopa nahkasohvalla eikä ainakaan vielä näytä siitä sohva mitenkään kärsivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten olette löytäneet todella hyvät nahkasohvat!! :) Meillä ei koiria ole, mutta lapsi tulossa niin nahkaisen kanssa pääsisi niin paljon helpommalla ;)

   Poista
 8. Ottaisin nahkaisen. Tai riippuu kuinka ahkerasti jaksaa kankaita pestä. Minä en jaksa, joten valitsin kaksilapsiseen perheeseen nahkaisen. Minulla on blogissani muutamia valkoisia nahkasohvia kerättynä yhdessä postauksessa. Niitä löytyi lopulta vaikka mistä muualtakin kuin ikeasta ja ihan kohtuu hintaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä kurkkimassa blogissasi samantien! ;)

   Poista
 9. Jos kangassohvaan päädytte, suosittelen ehdottomasti sellaista mallia , jossa on pestävät päälliset. Meillä on todella vaalea beigen sävy ja jo kolme kertaa tänä keväänä pesty... Meillä tosin on koira ja sen lisäksi lapsi saa mutustella iltapalaleipää sohvalla, joten tiukemmalla kurillä pääse varmasti vähemmillä tahroilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme ajatelleet Ikean Kivik-sohvaa koska siitä tosissaan saa päälliset irti ja suoraan pesuun niinkuin olemme divaanienkin osalta tehneet :)

   Poista
 10. Olisiko joku vielä ystävällinen ja kertoisi, uskaaltaako kissojen kotiin ostaa nahkasohvaa? Voiko nahan käsitellä jollakin kissoja luotaantyötävällä aineella? Meillä kissat ovat tottuneet raapimaan sohvaa, vaikka on erikseen raapimalautakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole kokemuksia kissoista mutta toivottavasti joku vastaisi :)

   Poista
 11. Tykkään ylemmästä vaihtoehdosta ja itse ottaisin nahkaisen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylempi on ihana Kivik, mutta nahkainen kyllä houkuttaa ;)

   Poista
 12. Itse valitsisin kankaisen vaihtoehdon. Kankaat voi nykyisin käsitellä hyvillä aineilla likaa ja vettä hylkiviksi, eikä vesipesukaan ole mahdottomuus.
  Entisenä nahkasohvien omistajana voin sanoa että nahka oli kesällä ikävän tuntuinen paljasta ihoa vasten ja talvella kylmän tuntuinen niinkuin tiesitkin.
  Nämä ovat kuitenkin makuasioita ja nahkasohvillekin löytyy kannattajia :)
  Toivottavasti löydätte mieleisen sohvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! <3 Sitä minäkin nahkaisessa mietin.. No katsotaan ;)

   Poista
 13. Meillä on tuo Ikean nahkasohva juurikin valkoisena ja pidän siitä kovasti. En ole itse kokenut sohvaa hiostavaksi näin kesällä enkä erityisemmin kylmäksi talvellakaan. Nahkasohva on helppo pitää puhtaana, ja ihan ehdoton ainakin meidän lapsi- ja koiraperheessä (kun koiran karvojakaan ei tartu sohvaan). Suosittelen :)

  VastaaPoista
 14. Nahkaa äänestän minäkin. Talvella vaan muhkeita torkkupeittoja ja tyynyjä niin ei siinä kylmä tule :)

  -A

  VastaaPoista
 15. Itse en pidä nahkasohvasta. Se vaan ei tunnu kotoiselta materiaalilta ja esim. paljaat jalat jäävät inhottavasti nahkaan "kiinni". Paljailla jaloilla nahkasohva tuntuu siihen istahtaessa myös kylmältä. Meillä on Valantin sohva ja neljä tyttöä. Vesipesu ohjeissa kielletty, mutta olen pessyt päälliset koneessa kylmässä vedessä ja ovat edelleen kuin uudet. Eli hyvin kestävät vesipesun kiellosta huolimatta.Ja nykyisin useat päälliset saa sinne koneeseen heittää ihan luvan kanssa.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen heittänyt divaaniemme kankaat pesuun ja hyvin on lika lähtenyt :) un noin 1krt/kk pesee niin hyvinä pysyy ;)

   Poista
 16. Täältä ääni myös nahalle :) Meillä on valkoinen nahkasohva ja ihan täydellinen kaikella tapaa, tosin ei se mikään paras mahdollinen löhösohva ole, koska on sen verran jämäkkä. Kaksi pientä koiraamme viihtyvät usein sohvalla, eikä se ole siitä kärsinyt lainkaan. Säännöllinen hoitotuotteiden käyttö pitää sen hyvänä. MUTTA, nahan valinnassa pitää olla tarkka! Esim. vanhempien edullinen nahkasohva on koiran kynsien jäljiltä aivan kamalassa kunnossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siis katsastella tarkkaan eri vaihtoehtoja! Kiitos oikein paljon vinkistä! :)

   Poista
 17. Heippa!

  Tuo valkoinen KIVIK olisi mielestäni hyvä vaihtoehto kun teillä jo niitä divaanejakin on :) Voi sitten vaihdella järjestyksiä tietäen, että kaikki sohvakalusteet varmasti sopivat hyvin sekä yhteen että erikseen.

  Minulta ääni kankaiselle sohvalle. Siihen ei sinänsä ole mitään järjellistä perustetta, itse tykkään enemmän kangassohvista kodikkuutensa ja mukavuutensa vuoksi :) Meillä kotona löytyy siis molempia, kankaiset KIVIKIT ja nahkainen EKTORP. Plussana KIVIKin kangassohvassa, että päälliset saa pestyä :)

  Hauskaa illanjatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi SaMie!! <3

   Tuo Kivik-sarja on vain niin <3 Ja hyvin helppohoitoinen :)

   Poista
 18. Kangas tai nahka, kummallakin on puolensa sekä hyvät että huonot. Kirjoitin valkoisten sohvien käytännöllisyydestä ja suojauksesta oman postauksen jokin aika sitten, Jos kiinnostaa käy katsomassa. http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/06/sohvahaaveilua-remontin-kevennykseksi.html

  VastaaPoista
 19. Kiitos Tuija! Tarvii käydä kurkkimassa :)

  VastaaPoista
 20. Joku kysyi nahkasohva-kissa yhdistelmästä. En suosittele. Vaikka kissat eivät varsinaisesti raapisikaan sohvaa vaan teroittaisivat kyntensä muualle, tulee sohvaan riehakkaista ylijuoksuista raapaleita todella nopeasti. Tietenkin sohvan paikka rajoittaa tätä, mutta jos sohva sijaitsee sellaisella paikalla, että kissa voi esim. istua selkänojalla ikkunasta ulos katsoessa tai se sijaitsee iltaisin saatavan "hepulikohtausjuoksun" varrella tulee pahaa jälkeä. Ehkä yksi kissa ei saa niin paljon haittaa aikaiseksi, mutta useampi kyllä. Kangas kestää huomattavasti paremmin näitä juoksuja naarmuuntumatta, mutta teroituspuuna olemista sekään ei tietysti kestä. Ohjeena on, että kissaperheen tulisi valita tekstuuriltaan tiivis ja tasainen kangas. Löysä tai iso kude/loimipinta houkuttaa raapimaan. Meillä neljän kissan kanssa kangassohva toimii mainiosti, koska olemme pienestä opettaneet raapimaan raapimatauluihin. Hmm pitääkin tehdä oma postaus kissasisustuksesta :)

  VastaaPoista
 21. Itse tykkään valkoisesta nahkasohvasta, mutta nämähän ovat niitä makuasioita. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 22. Jos sinun on PAKKO saada lapsiperheeseen valkoinen sohva, kallistuisin nahkan puoleen vaikka muuten valitsisin aina kankaisen mielummin. Minulla on 4- ja 1-vuotiaat pojat, ja vielähän sitä vauva-aikana ne tahmatassut pitää järjestyksessä, mutta taapero- ja leikki-ikä kyllä tuo tilanteita joissa lapsi ehtii sohvan kimppuun ja jälkiä jää. Meillä on vaalean beige kankainen pikkusohva, joka on kankailtaan hotellitasoa (niin kestävää että käytetään julkisissa tiloissakin). Kangas on käsitelty suoja-aineellakin, mutta nyt esikoisen ollessa tosiaan tuon neljän vanha, täytyy sanoa että kyllä on kärsineen näköinen sohva, eikä tunnu lähtevän puhtaaksi. :/ Eli vielä miettisin väriä, jos kankaisen haluaa, meillä nyttemmin tummanruskea sohva jossa vähän kuviota -paljon armollisempi. Ja isännän kommentti: "tuo miehekästä särmää meidän muuten hyvin valkoiseen ja hempeäänkin sisustukseen!" :))

  VastaaPoista
 23. Sattuipa hauskasti, että juuri postasin aiheesta, meillä oli Kivikit kankaisena ja vaihdettiin juurikin tuohon Arildiin, enkä ole sekuntiakaan katunut, vaikka alkuun pelkäsinkin niin käyvän. Arild vaan ei ole niin löhösohva kun Kivik, usein hilaudunkin hiljalleen illasta sänkyyn katsomaan tv:tä :-)

  VastaaPoista
 24. Hei! Kiinnostaisi tietää kumpaan vaihtoehtoon päädyitte? Meillä myös nyt harkinnassa valkoinen Arild ja mietityttää kuinka kauan tuo pysyy puhtaana lapsen kanssa?

  Terveisin,
  Tuleva Isi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me päädyimme lopulta Kivik - malliin kankaan takia. Arildin nahka ei vain tuntunut niin hyvältä iholla, onhan nahka kuumalla epämukavan tuntuinen. Joten kankainen Kivik oli meidän valinta ja oli myös nappivalinta! :) Olemme niiin tyytyväisiä ratkaisuun ja lapsen kanssa pysynyt tosi hyvin puhtaana vaikka onkin valkoinen ( ainakin vielä ;))

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.