Hurjia totuuksia rakentamisesta!

13. elokuuta 2012

Luinpa eilen Aamulehden Asuntomessujen sivuja mihin itsekin olen aina välillä kirjoittanut postauksia. Silmiini osui artikkeli Asuntomessujen rakentamisesta ja siitä kuinka kiireellä kaikki kohteet loppujen lopuksi valmistuvat. Tämänhän varmaan jokainen on tietänyt ja huomannut messuilla, tänäkin vuonna muutama kohde ei ollut esittelyvalmiina ollenkaan sinä päivänä kun messut avautuivat. Mutta että valmiistakin kohteista voi löytyä aika suuriakin virheitä huolettaa itseäni ainakin todella paljon.
Aamulehti oli siis kutsunut kirvesmiehen joka rakentaa taloja "alusta loppuun" katsastamaan taloja ja niiden viimeistelyjä. Ja tulos oli loppujen lopulta mielestäni aika kauheaa luettavaa. Löytyy reikäistä lautaa, kieroksi mennyttä lautaa, reikiä jne jne.. Ja kun mietitään kuinka kalliiksi nämäkin kohteet tulevat niin on se aika pelottavaa että rahakaan ei takaa laatua. Artikkelissa todetaan että osassa kohteissa viimeistely on jopa erittäin huonoa.

Millä sitä tietää että omasta talosta ei tällaisia virheitä tule löytymään? Ainakin ammattitaitoinen valvoja on erittäin tarpeen oman talon rakentamisessa!


Tähän artikkeliin pääset tästä linkistä!8 kommenttia

 1. Mieheni on talonrakentaja ja kun käytiin messuilla hän kiinnitti myös huomiota siihen miten huonoa jälkeä joissain taloissa näki...jotain pieniä juttuja mitä en itse olisi ikinä huomannut.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ammattilaiset huomaa nämä asiat kun taas maallikkona ei vain voi tietää.. :/

   Poista
 2. Parhaitenhan sen tietää minkä laatuinen oma talo on, jos rakentaa alusta loppuun asti itse ja vastaavana mestarina toimii ulkopuolinen, joka uskaltaa avata suunsa mikäli rakentamisen laatu on huonoa kohteessa. Mutta silloin kun rakennutetaan, vastaavan mestarin rooli nousee arvoon arvaamattomaan mikäli itse ei tiedä rakentamisesta kauheasti. Se, että talopakettifirma tarjoaa omaa vastaavaa mestariaan, on mielestäni vähän kyseenalaista. Näin kuitenkin oman muistikuani mukaan jossain talofirmoissa toimitaan? Korjatkaa jos olen väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan tajunnut niitä ihmisiä ketkä ottaisivat valvoja talofirmalta, firmojen etuahan tämä valvoja katsoisi eikä rakennuttajan.. :?

   Poista
 3. Vastaava mestari on ehdottomasti se tärkein, jos ei itse ole todellinen ammattilainen ja tiedä kuinka asiat tehdään oikein. Tämä maa on myös täynnä "ammattilaisia", jotka luulevat/esittävät tietävänsä rakentamisen salat, joten aika tarkkana saa olla sen vastaavankin valitsemisessa. Niin monta surullista ja järkyttävää tarinaa tämän maan rakennusprojekteista, että itse en todellakaan haluaisi ostaa jonkun toisen tekemää taloa. Ihan mitä vaan voi paljastua, vaikka päällepäin kivalta näyttääkin. Omasta talosta tietää mitä se on "syönyt", kun kaikki asiat hoidetaan viimeisen päälle kunnolla ja todellisilla ammattilaisilla. Säästäminen kannattaa tehdä jostain muusta kuin ensiluokkaisen rakentamisen varmistamisesta.

  -Erja-

  VastaaPoista
 4. Samasta aiheesta juurikin taas kirjoittelin omassa blogissani. Olemme todella kiitollisia meidän vastaavaan, joka työkseen toimii valvojana isoissa projekteissa, ammattitaito on kaiken onnistumisen A ja O!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.