Klik!

15. elokuuta 2012Meillä olisi edessä uuden kameran hankinta. Olen tähän mennessä kuvannut 5 vuotta vanhalla Canonin kamerallani sekä iPhonella kuvia blogiin ja vapaa-ajalla, mutta nyt on koittanut uuden kameran aika. Kameroista en itse ymmärrä ihan kauheasti, mutta onneksi sukulaisista löytyy harrastajia. Ongelmana vain on että niin monelta kun kysyy, niin monta erilaista mielipidettä saat. Olemme pyörineet kamerakaupoissa ja pohtineet merkkiä ja mallia. Yksi hyvä vaihtoehto olisi Canonin kamerat, olen kuullut niistä vain hyvää ja itseltänikin sellainen löytyy kotoa. Mutta kun malleja löytyy miljoona erilaista niin ei se oikein auta ;) Nyt kun meille on pikkuinenkin syntymässä niin kameralle tulee todella käyttöä! Siksi järjestelmäkamera on se mitä olemme katselleet. 


Mutta nyt tarvitsen kovasti teidän apua!Millä kameralla te kuvailette ja mitä mallia te suosittelette? 
8 kommenttia

 1. Canonin perusjärkkäriä EOS 550D käyttäneenä voin ainakin sitä suositella (tai sen uudistuneempaa mallia) Käyttö on varsin yksinkertaista ja objektiivien saatavuus on hyvä. Sillä järkkäreissä objektiivit on The juttu. Mutta näin "alussa" kannattaa vain kiinnittää huomiota runkoon ja mitä siltä haluaa. Itse suosittelisin EOS 600D mallia ;)

  VastaaPoista
 2. Ostin itse vähän aikaa sitten Canonin 1100D -järkkärin. Itse olen tykännyt kovasti, vaikkakin jo uusi objektiivi houkuttelisikin. ;)

  VastaaPoista
 3. Itseltäni löytyy Canonin EOS40D ja tykkään kovasti ja niinkuin Enne tuossa edellä sanoi, se objektiivi ratkaisee paljon. Kannattaa myös harkita minkä kokoista kameraa haluaa kanniskella mukana. Minun kamerani on jo aika painava, ettei sitä tee mieli ottaa ihan pikkulenkille mukaan. Helpompi sujauttaa pokkari taskuun ja menoksi.. Mutta tosiaan, jos olet jo tottunut käyttämään canonin kameraan, niin on helppo pysyä samassa merkissä, kun ovat toiminnoiltaan saman tyyppiset. Onnea kameran metsästykselle! Minä lähden tänään katselemaan uutta objektiivia :)

  VastaaPoista
 4. Argh! Onnistuikohan kommentin lähettäminen?? Mukavaa huomata, että pitkä kommentti katoaa kuin tuhka tuuleen, mutta jos se sinne saapui, niin julkaise vain toinen ;) Mutta täällä yksi onnellinen Canonin EOS 40 D omistaja. Suosittelen myös Canonin kameroita ja tosiaan niinkuin Enne tuossa edellä sanoi, niin objektiivi ratkaisee paljon ja jos olet tottunut käyttämään Canonia niin helppo jatkaa samassa merkissä, kun ovat ominaisuuksiltaan saman tyyppiset. Onnea kameran metsästykseen! Minä lähden tänään objektiivi kaupoille :)

  VastaaPoista
 5. Itsellä se perinteinen Canon EOS 450D. Objektiivina perus, lainassa ollut 90mm ja ostettu telekuvaukseen hetki sitten EF-S 55-250mm. Jos lähtisin nyt hankkimaan perusjärkkäriä, ostaisin todnäk tämän:

  http://www.gigantti.fi/product/kamerat/jarjestelmakamerat/EOS600D1855IS/canon-eos-600d-18-55mm-jarjestelmakamera

  Kannattaa panostaa hyvään perusjärkkään ja objektiiveihin erityisesti, ne tekevät kuvat :)

  VastaaPoista
 6. Olen hankkimassa myös uutta kameraa ja pitkän harkinnan tulos on CANON EOS 600D. Odotan nyt hyvää tarjousta. Kamera oli vasta Gigantissa 555 e. Harmi, kun missasin sen. Onnea kamerakaupoille! :)

  VastaaPoista
 7. Olen itsekin pohtinut kameran hankintaa, kun Olympuksen järkkäri ja obbareiden saatavuus alkaa todella napeksia. Tässä kohtaa apuun riensi kuvaajaystäväni mielipiteineen. Canonin saralta hän suositteli ehdottomaasti EOS 600D:tä. Kannattaisi kuitenkin etsiä paketti, jossa tulee mukana 18-135 obbari, jolloin pakettihinta tulee huomattavasti edullisemmaksi, mitä runko ja kyseinen obbari erikseen hankittuna. Iran ehdottama Gigantin paketti pitää sisällään 18-55 obbarin. Sillä tulee kyllä ensi alkuun toimeen, mutta pidemmän päälle palaa vain pinna, ja uusi obbari on hankittava. Itse siis metsästän parhaillaan tuota paremman obbarin pakettia mahdollisimman suopeaan hintaan. Kun olet kamerasi valinnut ja hankkinut, odotan suurella mielenkiinnolla käyttökokemuksia! :)

  VastaaPoista
 8. Kuten aiemmatkin ovat kommentoineet, ehdottomasti Canonin 600D on hinta-laatusuhteeltaan paras ja suositeltava vaihtoehto. Sillä onnistuu myös videokuvaus HD-tasoisena, mikä on varmasti hyvä lisä lapsen synnyttyä. :) Itse hankin moisen kapistuksen puolisen vuotta sitten ja olen ollut runkoon tyytyväinen, toki objektiiviostokset ovat taas edessä, mutta yllättävän hyvin tuo kittilinssinä tullut 18-55mm on palvellut monissa tilanteissa, vaikka vaatimaton onkin ominaisuuksiltaan. Perussääntönä kannattaa järkkärin ostajana myöntää, että ei ole olemassa yhtä objektiiviä, jolla voit tehdä ihan kaiken (tätä kaiketi tuo 18-135mm linssi yrittää tehdä). Aiempaan kommenttiin voisinkin sen verran takertua lähipiirin kokemuksista, että jos ostaa 18-135 objektiivin, on se liian "pystyvä kaikkeen" ja tekee kurjasti kompromissejä kuvanlaadussa, eikä esimerkiksi lähikuvaus onnistu samalla tavalla kuin 18-55mm linssillä. Vaikka varmasti tuossakin objektiivissä on hyvät puolensa, en sitä sano. :) Kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan paras paketti on tuo 18-55mm aloittelijalle lukemieni arvostelujen myötä. Myöhemmin voi sitten ostaa kunnon telen, jos siltä tuntuu.

  Kannattaa siis pohtia, kuvaako enemmän maisemia vai sisätiloja ja lapsia. Varsinkin jos haluat kuvata paljon sisällä ja lähikuvia, on tuo 18-135 turhan laaja polttoväliltään. Mutta kuten Janika sanoi, tekee kohta mieli uutta objektiiviä, kuten minullakin... Toisaalta se varmasti koskee ihan mitä tahansa objektiiviostosta, koska kuten sanoin, ei ole olemassa yhtä objektiiviä joka tekisi kaiken ja se onkin järjestelmäkameran hienous (ja kauhistus)!

  Mutta, jos haluat lukea vinkkejä, sain paljon apua ja tietoa täältä: http://www.mikkosaari.fi/ohjeita-ensimmaista-jarjestelmakameraa-ostavalle/

  Onnea kamerakaupoille! :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.