Kun asiat menevät pieleen..

8. elokuuta 2012Olenkin kertonut teille jo monta kertaa, että meille rakentaminen ja oman uuden kodin löytäminen on ollut erittäin vaikeata ja mennyt eri asioiden takia jo neljä kertaa pieleen eri tahojen takia. Ja arvaattekin varmaan jo otsikosta, että asiat menivät jälleen kerran niin pieleen kun asiat voi mennä. En lähde tässä nyt käymään taloprojektiamme kokonaan läpi, koska muuten kirjoituksestani tulisi älyttömän pitkä eikä tarkoitukseni ole alkaa "mollaamaan" ketään suoraan. Ja yleensä tällaiset kirjoitukset synnyttävät niin paljon negatiivista keskustelua mitä en missään nimessä halua blogini synnyttävän vaan päinvastoin.

Mehän olimme jo sopineet kaiken valmiiksi Pikanttitalojen kanssa ja meille oli luvattu että pääsemme jouluksi muuttamaan omaan uuteen kotiimme. Olimme valinneet pintamateriaalit ja tehneet suurimmat päätökset. Rakennuslupaa oli kuulma alettu jo hakemaan ja kaikki näytti sujuvan juuri niinkuin asioiden pitäisi sujua. Meille oli luvattu valmis talo ja siihen olimme valmistautuneet, koska itsehän emme osaa ja kerkeä alkaa rakentaa. Tämän takia valmiiksi rakennettu talo on meille ainoa oikea vaihtoehto. Mutta sitten asiat alkoivat menemään totaalisesti pieleen. Rakennustyömaalla ei tapahdu mitään, meille luvataan asioita mitkä loppujen lopuksi paljastuivat valheiksi ja mikään ei toimi. Tontilla oli jo rakennuskyltti siitä, että tähän tulee meidän unelmatalo ja kyltti on varmaan edelleenkin siellä jos eivät ole sitä tällä viikolla poistaneet. 

Lopulta minä hermostuin asioihin niin kun mitään ei tapahdu ja asioita vaan luvataan, että otimme yhteyttä Pikanttitalojen johtoon josta alkoi paljastua todella epäilyttäviä taustoja ja tapahtumia. Kaikki tämä johti siihen, että peruimme kaupat ja sopimuksemme mitätöitiin! 

Ainoa positiivinen asia tässä on, että onneksi emme olleet laittaneet vielä rahaa yhtään kiinni tähän projektiin, koska niitä emme todennäköisesti tulleet koskaan näkemään.. :( Miten asiat voikin mennä taas niin pieleen? Mutta tästä opimme hyvin paljon ja mietimme ensi kerralla hyvin tarkkaan mihin lähdemme mukaan ja mihin emme. 

Haluan vain sanoa, että en voi missään nimessä suositella Pikanttitaloja kenellekään meidän tapauksen perusteella. Meille luvataan muuttovalmis talo ja lopulta saimme selville, että Pikanttitalot eivät enää hyvin todennäköisesti valmista enää niitä vaan talojen peruspaketteja.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tässä vaiheessa tekisi mieli sanoa, että nokka kohti uusia pettymyksiä, koska harmitus on tajuton. Mutta tämä kaikki oli täysin meistä riippumatonta. Tuntuu että tämä asia on meidän Akilleen kantapää. Eli tästä blogista ei nyt ainakaan vielä tule rakentamiseen keskittyvää blogia vaan yleinen sisustushömppä jatkuu ;)

Mutta nyt alamme keskittymään täysillä kohti ihanaa syksyä jolloin tapahtuu meidän tähän asti elämämme paras asia: ensimmäinen lapsemme tulee syntymään ja elämämme tulee muuttumaan paljon paremmaksi <3 <3
Voisiko mitään parempaa olla tapahtumassa? No ei voisi :)25 kommenttia

 1. Tsemiä!

  Onneksi teille on tosiaan se maailman ihanin asia matkalla :) Se on tärkeintä! Ja ihana kotihan teillä nytkin on eli ei mikään kiire sinänsä.

  T. Eee

  VastaaPoista
 2. Ei ole todellista!! Kyllä teille vielä se oma uusi koti tulee eteen <3 Ja sinun " sisustushömppä" on todella hyvää ;))

  Ja vauva-asia on todellakin maailman paras juttu!

  VastaaPoista
 3. Voi ei, uskomattoman huono tuuri teillä kyllä ollut näissä talojutuissa. :( Epäreilua.
  Hyvä että kirjoitit kokemuksistanne kuitenkin julkisesti, niin muut osaavat jatkossa varoa ko. yritystä.

  Ja tosiaan, teille on tulossa mitä suurin lahja - keskittykää nyt nauttimaan tulevasta pikkuisestanne, hänen myötään maailmanne heittää häränpyllyä. <3 :)

  VastaaPoista
 4. Voi ei, mikä harmi! mutta kyllä te sen unelmakodin vielä joskus saatte.. :) Mutta teille on tulossa maailman ihanin asia, vauva <3 vauvat ovat ihania.. itsekkin haaveilen vauvasta, jo monta vuotta haaveillut. ja kokoajan tunne kasvaa että haluan äidiksi. mutta toivon että joskus oman nyytin saan kun tilanne on sellainen että se on mahdollista <3 onneksi minulla on maailman rakkain siskonpoika jota voin lelliä ja paijata.. :) <3

  VastaaPoista
 5. Todella ikävää, tosi huono tuuri !! Nokka kohti uusia tuulia!

  VastaaPoista
 6. Voi muru. <3
  Olen todella pahoillani, että noin kävi. Mutta toisaalta, kuten sanoitkin, että onneksi ei ollut raha vielä vaihtanut omistajaa. Silloin olisi ollut ketutus vielä pahempi.
  Nyt keskitytte vain täysillä siihen pieneen prinsessaan joka valloittaa kohta koko maailman. <3

  Helvetin Pikanttitalot!!! :(

  VastaaPoista
 7. Voi ei, tosi ikävä juttu! Aivan uskomattoman huono tuuri teillä kyllä ollut tämän taloasian suhteen :( No onneksi tosiaan ette olleet vielä maksaneet mitään. Tontti teillä kuitenkin on, nyt vaan toisen talotoimittajan juttusille!

  Olen miettinyt, että milloinkohan talotoimittajat tajuavat nämä blogit ja sen, miten täällä sana leviää? Nyt jo ainakin Pikantti- ja Designtalot olisivat mulla pannassa, jos vielä mietittäisi potentiaalista talotoimittajaa.

  Omalla talotoimittajallamme on pitkä historia ja olen kuullut vain hyvää. Saa nähdä, talopaketin pitäisi tulla nyt elokuussa, että kuinka käy :). Meillehän tulee paketissa vain ulkoseinät pystytettyinä ja katto sateelta suojassa, kaikki muu homma ollaan tehty ja tehdään itse (minun ja miehen omien perheiden avustuksella). Yksi ja kaikkein painavin syy tähän oli juurikin se, että näin tiedetään mitä saadaan ja jälki on hyvää. Myöhemmin ollaan hiukan harmiteltu, ettei tehty suoraan pitkästä.

  Tsemppiä teille ja tosiaan, onneksi teille on erittäin suuri ilo ja onni jo matkalla <3

  VastaaPoista
 8. No voi harmi! En edes osaa kuvitella kuinka paljon ketuttaisi, mutta hyvä tietää kokemuksistanne. Luojan kiitos, ette olleet vielä vielä maksaneet mitään! Niin kuin totesit, nyt on aikaa keskittyä tulevaan vauveliin ♥

  VastaaPoista
 9. Harmillista... tosi harmillista! Pikanttitaloista en ollut kuullutkaan ennen yhtään mitään mutta me asumme keväällä valmistuneessa Designtalossa ja olemme supertyytyväisiä! Meillä ei ole MITÄÄN negatiivista sanomista Designtalosta. Huipputimpuri ja asiat hoitu todella hyvin. Kannattaa vaatia laatua, ja jos joku menee pieleen hyvä valvoja osaa vaatia asian korjattavaksi.

  Enkä todellakaan ole Desigtalon palkkalistoilla vaikka kehunkin kyseistä talotoimittajaa :) Tyytyväisiä asiakkaita vain :)

  VastaaPoista
 10. No voi Venäjä!!! Tosi harmillista :( Kyllä harmittaa teidän puolesta. Voin vain itse kuvitella miltä tuntuu jos koko projekti peruuntuisi... Onneksi rahaa ette ole vielä maksaneet. Ja vauva on parasta maailmassa. Talon saatte varmasti muualta aikanaan! Nauttikaa toisistanne!

  VastaaPoista
 11. Ei oo totta! Aivan uskomatonta etta tollasta tapahtuu Suomessa! Taalla Unkarissa sen viela ymmarran kun taalla ei voi mihinkaan luottaa vaan kaikki pitaa saada kirjallisena ja moneen kertaan allekirjoitettuna ja silti on itse oltava paikan paalla vahtimassa ettei sovitusta poiketa.

  Ihanaa etta teilla on kuitenkin jotain paljon parempaa odotettavissa kohta puoliin!!!

  VastaaPoista
 12. No voi hemm...i! Ei oo totta! Onneksi tosiaan ette laittanet vielä YHTÄÄN rahhaa, se se vasta ketuttais ja syvältä! Mie oon pahoillani teän puolesta <3 onnellisuus veetään nuin yhtäkkiä pois :/ voi kurjuus :/
  Kyllä te saatte sen unelmakodin, se ottaa vaan aikaa (ei varmaan lohuta just nyt) <3
  Onneksi teillä on ihana ja parempi asia oottamassa tulevaa <3
  Haleja paljon <3

  VastaaPoista
 13. Ikävä kuulla :( niinkuin moni tuossa aiemmin sanoikin, onneksi teille on saapumassa oikein ihana paketti vastoinkäymisistä huolimatta! Saako kysyä, mikä on talon suhteen suunnitelma B vai oletteko vielä miettineet sitä?

  VastaaPoista
 14. Siis ei ole totta! Kummallinen ala tuo rakennusala, ei tuollaista palvelua voi olla olemassakaan. Mutta kunhan suurin harmitus hälvenee, niin nenä kohti unelmakotia vain. Ja maailman paras paketti kainalossa pääsette sitten aikanaan muuttamaan :) Tsemppiä ja voimia!

  VastaaPoista
 15. Siis ei ole totta! Kummallinen ala tuo rakennusala, ei tuollaista palvelua voi olla olemassakaan. Mutta kunhan suurin harmitus hälvenee, niin nenä kohti unelmakotia vain. Ja maailman paras paketti kainalossa pääsette sitten aikanaan muuttamaan :) Tsemppiä ja voimia!

  VastaaPoista
 16. Eikä! No on matto vedetty kunnolla jalkojen alta.. mutta kuten sanoit, onneksi ei ollut vielä rahaa kiinni! Ja jospa se kaikkien vastoinkäymisten jälkeen löytyy se unelmaratkaisu!

  VastaaPoista
 17. Kökköjen kökkö - niin ei tarvitse käyttää voimasanoja! Välillä asiat vaan tapahtuu vaikeamman kautta tai siis pikemminkin todella vaikean kautta. Tsemppiä! Juurikin niin: tärkeimmät asiat ensin niin pysyy ajatukset selkeinä eli babyajatuksin eteenpäin!

  VastaaPoista
 18. Kuulostaapa ikävältä, joskin kovin tutulta.
  Me siis rakensimme Pikanttitalojen talon 2009 ja muutimme sisään 2010.
  Sen enempää kommentoimatta, tuo valehtelu ja asioiden pitkittely näyttää kuuluvan valitettavasti yrityksen toimintatapoihin.

  Odotamme edelleen heitä korjaamaan mm. kattoa, mutta tätäkin on kohta jo vuodella kokoajan lykätty.

  VastaaPoista
 19. Ei voi olla totta! :( Todella onni onnettomuudessa, että asia ei ehtinyt edetä pidemmälle, vaikka eihän se kiva ole, kun on suunnittellut kaiken valmiiksi ja noin rajusti lyödään nyt kapuloita rattaisiin. Meillä kävi yhden kalustetoimittajan kanssa myös noin, että kauppa peruttiin. Mutta nyt tsemppiä tähän uuteen haasteeseen, joka syksyn tullen koittaa. Äitiys, se on jotakin ihmeellistä se. <3

  VastaaPoista
 20. En ymmärrä miten noin voi käydä. Ette siis omistaneet tonttia?

  VastaaPoista
 21. Kiitos kaikille kannustuksista ja kommenteista! <3 <3 Kyllä harmitus on kova! :/ Mutta katse on jo siirretty kohti syksyä ja lokakuuta odotetaan kuin kuuta nousevaa <3

  Äitiyttä niin jo odottaen <3 <3

  VastaaPoista
 22. voi kurjuus!!!!!! onni onnettomuudessa kuitenkin, että ette ehtineet projektissa tuon pidemmälle! vaikka varmastikin ketuttaa ja kunnolla vielä tässä vaiheessa :(.
  en ole koskaan koko yrityksestä edes kuullut ja muiden kokemuksista tiedän, että tuollaiset pienet ja tuntemattomat talofirmat on huonoja, ne saa unohtaa heti alkuunsa, jos ei halua pettyä. raksaprojekti on muutenkin tosi raskas, että kyllä talofirmaan täytyy pystyä luottamaan 100 %! mulla itselläni on vain kaksi talofirmaa joiden luottaisin osaavan talomme laadukkaasti rakentaa :D.
  tsemppiä sinne, kyllä asiat aina tavalla tai toisella järjestyy ja miksi näinkin kävi, sen tulet joskus tulevaisuudessa huomaamaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ketuttaa ja kovin!!! Mutta ei se harmitteleminen mihinkään vie vaan katse kohti tulevaa.. :)

   Kyllä mekin joskus se unelmien koti saadaan <3

   Poista
 23. Todella harmillinen paikka :( Täältä voimahalaus sinne ja onneksi pikkuinen saapuu pian syksyänne piristämään, sitten unohtuvat ikävät asiat täysin ja kyllä se oma koti vielä löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos J <3 Kyllä se tästä taas pikkuhiljaa alkaa nousemaan :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.