Sodastream Source white

13. maaliskuuta 2013
Meiltä ei kotoa löydy keittiöstä mitään ns. turhia laitteita jotka seisoisivat vain tasolla käyttämättä. Löytyy peruskoneita: kahvinkeitintä, vedenkeitintä ja leivänpaahdinta. Nyt kun meidän makuuhuoneen kuva oli Avotakassa, sain heiltä lahjaksi siitä hyvästä valkoisen värisen Sodastream Sourcen. Kyseessä on siis hiilihapoituslaite, jolla voi valmistaa ihan perus vichyä ja makuvichyjä. Ajattelin että tämä laite olisi sellainen jota käytämme pari kertaa ja sitten se seisoisi keittiön tasolla käyttämättömänä, mutta tunnustan että väärässä olin. Olemme valmistaneet vichyä tällä laitteella melkein päivittäin. Ja miten hyvää ja raikasta janojuomaa sillä tuleekaan. Ei siis jää miksikään turhaksi laitteeksi jonka siirtäisin kaappiin odottamaan parempia päiviä kuten esim. jäätelökone eräällä tutulla. Joskus haluaisin kyllä itsekin tuollaista jäätelökonetta kokeilla ;)Löytyykö keneltäkään muulta hiilihapotuslaitetta ja oletteko olleet yhtä tyytyväisiä? :)


20 kommenttia

 1. Meiltä löytyy myös. Isovanhemmat ostivat teinille joululahjaksi, ja on ollut tosi kovassa käytössä, varsinkin juuri teinin ja ystäviensä parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut nyt päivittäin käytössä, on kyllä niin huippu laite :)

   Poista
 2. Meiltä löytyy myös, vaikkakin vanhaa mallia eikä ole yhtä hienon näköinen kuin teillä :) ja tasaseen tahtiin laitetta käytetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin olemme käyttäneet ihan päivittäin, ainakin vielä ;)

   Poista
 3. Meiltä löytyy myös, joskin Aqvia merkkinen. Silloin ei vielä saanut Sodastreamia tyylikkään näköisenä. Mukavaa, että heilläkin on nyt mietitty ulkonäköä enemmän. Myös meillä laite on kovassa käytössä. Kannattaa ostaa jo valmiiksi varapatruuna jemmaan, niin ei tarvitse olla sitten ilman, kun se loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuttava neuvoikin että kannattaa tai sitten menee vaihtamaan uuteen kun vanha loppuu kun on sitten edullisempaa niin? Näin ymmärsin :)

   Poista
 4. Meiltäkin löytyy. Hankittiin alunperin huvilalle, ettei tarvitse raahata sinne virvoitusjuomia. Tuodaan talvisin kotiin. Mies sitä ahkerasti käyttää, mutta minusta siinä on parasta, kun olen laiskuuttani oppinut juomaan ihan vain vettä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin itse saman kun olen todella huono juomaan mitään niin nyt tulee vettä juotua päivittäin todella paljon :)

   Poista
 5. Meillä on ollut pari vuotta Soda Stream. Kätevää kun lähi Cittarissa saa ostettua hiilihappokapselinkin.
  Ekana vuonna tuli tehtyä paljon juomia mutta nyt teen enää kun tulee vieraita. Paitsi se on hyvä silloin että ne harvat hetket kun mulla on krapula, kerran vuodessa, on kiva ettei tarvitse mennä hakemaan krapulalimuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta krapulastahan minä en vähään aikaan ole mitään tietänytkään ;) Että sitä " ekaa kertaa" odotellessa ;) hihih!

   Poista
 6. Meillä se oli miehen päähänpisto parin vuoden takaa ja sellaiseksi se on jäänytkin :) Valitettavasti seisoo edelleenkin keittiötasolla ja kaikki makulitkut vie kaapeissa tilaa. Eli vähälle käytölle jäi meillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi että ei sitten ollutkaan käyttöä. Sitä minäkin pelkään että nyt on koko ajan käytössä ja innostus sitten hiipuu pikku hiljaa...

   Poista
 7. Meillä on ollut jo useamman vuoden. Tarkoitus oli vähentää limujen raahaamista kaupasta, mutta tarkempi tarkastelu paljasti, että KAIKISSA makulitkuissa on makeutusaineita. Jäi sitten kotikolat tekemättä, mutta koko ajan meillä on kuplavettä jääkaapissa (ja jos ei ole, niin mies mököttää). Juodaan sitä pelkiltään ja mehujen lantrinkina (aikuisen tuoremehujen ja kotitekoisten marjamehujen lantrinkina, mahukattimehuista tulee jo suorastaan limunaatia).
  Välillä jää vähemmälle käytölle, välillä menee parikin pullollista päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli vähän kausittaista? :) No meillä on nyt menossa kovan kulutuksen kausi joten katsotaan kauanko se kestää ;)

   Poista
 8. Hei mä olisin kiinnostunut tietämään, että minkälaiset "ylläpitokustannukset" noissa laitteissa on? Säästääkö tuolla vai tuleeko kaupan vichyt halvemmaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun hiilihappo loppuu niin ottaa vaan pullon mukaan kauppaan ja vaihtaminen maksaa n.9-10€. Eli paljon halvemmaksi tulee!

   Poista
 9. Hiilihappopullossa on alkupantti, en muista paljoa. Mutta kun hakee uuden pullon, sen "täyttö" eli kun vaihdat tyhjän täyteen, maksaa 9 €. Ja sillä saa aika kauan hapottaa vesiä. Voisin luvata että tulee rutkasti halvemmaksi kun kaupan vissyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, näin meillekin kerrottiin. Ainakin Lohjan Cittarissa homma toimii näin :)

   Poista
 10. Meillä oli, mutta ei ollut käyttöä. Kannattaa muistaa, että pelkkä veden hiilihapottaminen ei tee siitä vissyä vaan on erikseen kaupasta ostettava litku, jossa kivennäiset mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi että teillä ei sitten loppujen lopuksi ollut mitään käyttöä. Tähän joko ihastuu ja tekee paljon tai sitten voi jäädä käyttö hyvin vähäiseksi.. :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.