Lelulaatikko vai lelukori?

15. huhtikuuta 2013

Meille on alkanut kerääntymään todella paljon erilaisia pehmoleluja ja muita leluja lapsemme syntymän jälkeen. Leluja on jo nyt niin paljon, että meiltä loppuu tila missä niitä voisi säilöä. Olen kaupoissa kierrellessäni katsellut erilaisia "lelulaatikoita" ja koreja mihin voisi leluja laittaa esille, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa. Nyt lelut majailevat Ikean Malm - kaapistossa, mutta kuten aikaisemmin totesin niin tila alkaa pahasti loppua kesken. Olen lueskellut erilaisia sisustusblogeja ja muita lifestyleblogeja missä bloggaajilla löytyy lapsia ja he ovat pohdiskelleet tätä samaa ongelmaa. En siis näköjään ole yksin tämän ongelman kanssa ja meidän pikkuinen on vasta 5kk joten leluja tulee kerääntymään vielä paljon! :)

Löysin Stockmannin ja Lekmerin nettikaupasta erilaisia vaihtoehtoja lelukoreiksi tai lelulaatikoiksi. Mutta onko nämä sitten tarpeeksi isoja kun haluaisin yhden tai kaksi laatikkoa tai koria mihin leluja voi laittaa. Tässä olisi muutama potenttiaalinen vaihtoehto, mitäs olette mieltä?
Jotenkin haluaisin asettaa kaikki lelut tällaiseen koriin, mutta sitten sen pitää olla aika iso. Olen miettinyt pääni puhki mitä sitä tekisi ja mihin ratkaisuun päätyisi, mutta taidan miettiä vielä. Jos teillä on kertoa jokin muu vaihtoehto niin vinkkejä otetaan ehdottomasti vastaan!
Kuvat: Stockmann, Lekmer.fi

10 kommenttia

 1. Kokemuksesta voin sanoa, että tarvitaan erilaisia ratkaisuja erilaisille leluille :-)

  Meillä parhaita ratkaisuja ovat olleet sängyn alle rakennettu iso laatikko pyörillä.

  Samoin Ikean kaluste, jossa on iso laatikko tason alla on kätevä, sillä osa leluista voi olla esillä ja osa piilossa ja lisäksi tason päällä voi leikkiä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S99876662/

  Ja jossain vaiheessa alkaa kertyä niitä pienempiä juttuja, kuten Lego Frendsejä, niitä ei viitsi koko ajan purkaa ja ne on kätevä pakata syrjään välillä esimerkiksi Pluggis-sarjan kannellisiin laatikoihin:
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30234696/

  Seinälle kantaa hankkia myös pieniä pusseja roikkumaan. Ihanan pilkullisen pussin olitkin löytänyt.

  Ja pehmoillehan korit ovat käteviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon mahtavista vinkeistä! :) Kun itsellä ei kokemusta ole niin hyvä kysyä viisaammilta. Täytyykin tutustua noihin Ikean vaihtoehtoihin tarkemmin, ovat varmaan todella hyvä vaihtoehto!

   Poista
 2. Oman kokemukseni mukaan yksi iso laatikko/kori ei ole ollut meillä paras ratkaisu, sillä kun kopasta halutaan yksikin lelu, on koko kori kumossa ja kaikki lelut levällään. Meillä parhaiten toimii yksi kori (pehmolelut yms) ja sen lisäksi pienille tavaroille ja leluille omat kopat. Nämä meillä säilytetään kiintokaappien sisällä, mutta mikäli tähän ei mahdollisuutta ole, ehkä kokeilisin ainakin kahta tai kolmea eri koria taikka laatikkoa. Näistä vaihtoehdoista valitsisin teidän prinsessan huoneeseen kaksi alimmaista vaihtoehtoa :) Varsinkin tuo keskimmäinen on silmiä hivelevän kaunis - olematta kuitenkaan liian "imelä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli on siis hyvä olla erilaisia koreja ja paikkoja missä leluja säilyttää. Kiitos oikein plajon vinkeistä!! :))

   Poista
 3. Meillä lelut on vähän erilaisissa säilytysjutskissa. HM:n muoviset säilytyskorit on hyvät pehmoleluille http://3.bp.blogspot.com/-Orq7nuqMRMQ/TxlthRFLFpI/AAAAAAAADHk/XuM-pwXAlKc/s1600/raitakori.png
  Nyt viimeisin hankinta on tämä Iksun laatikko http://www.ikea.com/au/en/images/products/prant-box-with-lid__0110603_PE260955_S4.JPG johon aion ruuvata pyörät alle. Käteävästi saa piiloon kannen alle roinat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitti Outi vinkistä!! :) Tuo on ja erittäin hyvä vaihtis leluille nyt kun niitä alkaa kerääntymään.

   Poista
 4. Heippa! Samaa mieltä kun edelliset, yksi iso kori voi olla aika hankala. Lapsi ei saa sieltä ulos mitään muuten kun kaatamalla / levittämällä kaiken mahdollisen ;) Meillä on sellainen isompi leluarkku/laatikko, jonne mahtuu paljon pehmoja. Sitten kaapeissa on isoja koreja, jossa on erilaiset lelut lajiteltuna. Tämä helpottaa huomattavasti siivousta ja varsinkin sitä aikaa, kun lapsi itse tonkii lelunsa esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä Kerttu! Teillä on kokemusta niin ihanaa että jaatte minulle vinkkejä! :)

   Poista
 5. Niitä leluja rupesi tosiaan tulemaan sitten ihan reilusti sen jälkeen, kun lapsi täytti vuoden, meillä on nyt 2-vuotiaalla paljon paljon pehmoja, kirjoja, legoja, junarata, palapelejä, pikkueläimiä, nuken tarvikkeita, muumitalo yms.yms ja myös paljon sellaista yksittäistä sälää, joita ei oikein voi lajitella. Lelut ovat hänen omassa huoneessaan lajiteltuna mm.Ikean expedit hyllyyn ja siellä oleviin kankaisiin laatikoihin. Kaappien takana pidetään harvemmin tarvittavia tavaroita, kuten palapelejä ja piirustus/askarteluvälineet. Lisäksi meillä on yksi sellainen matonkuteista virkattu kori, joka sopii sisustukseen vaikkapa olohuoneeseen, siinä on vaihdellen erilaisia leluja myös olkkarissa ja varsinkin pienempänä oli kätevä säilyttää siinä vain muutamaa lelua ja loput olivat sitten omassa huoneessa. Clasulta olen ostanut legoille sellaisen jättileegon näköisen laatikon legoille ja sekin sopii olemaan vaikkapa olkkarissa, jos lapsi haluaa siinä valvovien silmien alla rakennella.

  VastaaPoista
 6. Hei,
  muistan, kun olin muutama vuosi samassa tilanteessa. Vauva kasvaa ja leluja alkaa kertymään ja iän myötä erilaiset tarpeet leikeille kasvaa. Expedit hyllykkö(8) neljällä lelulaatikolla on toiminut mukavasti. Kaikki käytetyimmät lelut ja kirjat ovat lapsen ulottuvilla omissa laatikoissaan - ei aina tarvitse olla ojentamassa leluja ;) Legoille on oma laatikkonsa ja niille tyttöjen pienille tärkeille aarteille ostin Ikeasta pieniä muovisia kannellisia laatikoita. Pohdin pitäisikö maalata liitutaulu seinään mutta päädyin liitu/piirustustauluun sellaiseen jaloilla seisovaan. Uskon, että näin olemme välttyneet seiniin piirtelyltä, toistaiseksi ;)
  Mielenkiinnolla seuraan sisustusideoitasi :)
  Kivaa kevättä.

  Pirjo

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.