Mattopohdintaa!

14. huhtikuuta 2013


Meiltä puuttuu tällä hetkellä yksi matto kotoa. Tarvitsisin uutta mattoa luultavasti keittiön pöydän alle. Olen kierrellyt kaikenlaisia sisustuskauppoja ja en ole vain saanut päätettyä millaista mattoa sitä sijoittaisi keittiön pöydän alle. Meillä oli aikaisemmin pöydän alla Rhapsody - nukkamatto valkoisena, mutta sen soveltuvuus keittiöön ei ole enää hyvä idea kun meidän pikkuinen alkaa syömään ruokiaan keittiön pöydän ääressä syöttötuolissaan. Ruoan putoamisvaara matolle on siis 99% mahdollista ja tulee tapahtumaan, siksi nukkamatot ovat vähän huonoja kun niiden sekaan häviää kaikki ylimääräinen. Meidän Rhapsody on jo imenyt itseensä yhden korunpalasen, vaikka mitä muruja ja muita osumia. 

Niinpä olenkin tullut siihen ajatukseen, että maton tulisi olla hyvin helppohoitoinen ja sellainen mistä lika lähtee pyyhkimällä. Mattoon tulee nimittäin varmasti osumaan soseita, porkkanaa ( joka ei irtoa mistään) ja muita ruoka-aineita. Olen jotenkin tykästynyt villamattoihin mitä meiltä kotoa löytyy 1 kappale. Mutta villamatossa on taas ongelmana sen vaikea hoito. Mutta ajattelin laitella tähän kuvia matoista jotka nyt olen löytänyt ja houkuttavat. 


Pandora Matto Kodin1


Pappelinan Svea Matto


Linie Design Luzern Vit


Tuo Pappelinan Svea matto houkuttaa todella paljon koossa 180cm x 260cm. Silloin se tulisi reippaasti tuolien alle ja olisi tarpeeksi pitkä koko pöydän alle. Moni on sanonut että tämä matto olisi aika helppohoitoinen, mutta jos siihen tippuu tomaattia tai muuta näkyyvä niin onko se sitten entinen matto? Ei kumminkaan viitsi turhaan ostaa tätä mattoa jos se onkin todella epäkäytännöllinen. Hintaa matolle tulisi noin 600€ joten senkin takia tätä pitää erittäin tarkkaan harkita. 

Millaisen maton sinä sijoittaisit ruokapöydän alle tai mikä sinulta kotoa löytyy?Kuvat: Kodin1, Länna Möbler


10 kommenttia

 1. Kauniita kaikki, tykkäsin ehkä tuosta ekasta. Mutta meillä ei todellakaan ole mattoa pöydän alla eikä tule. :D Ollaan sottapyttyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meilläkään ei ole nyt tällä hetkellä mutta jonkun sinne haluaisin :) Mietintä jatkuu siis ;)

   Poista
 2. Meillä on eteisen (!) mattona valkoinen Svea. Kura näkyy toki, mutta olen välillä pyyhkäissyt kostealla rätillä pahimmat pois. Pesin maton juuri pesutuvassa ja lähti hyvin puhtaaksi, vaikka siihen olikin kertynyt koko talven liat. Mattoon voi käyttää myös tahranpoistoaineita tarvittaessa. Mielestäni sopisi hyvin teidänkin käyttötarkoitukseenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun se olisi suurena haaveena :) Sitten vaan vältetään porkkanan syöntiä siinä ;) No ei, normaalisti pitää pystyä syömään ja tuo matto olisi vaan niiiiiin ihana <3

   Poista
 3. Meidän pimu puklasi valkoisen svean päälle jauhelihakastiketta (jossa kastike tomaattipohjainen). Laitoin siihen pyykinpesuainetta ja huuhtelin sen suihkussa ja puhdasta tuli! Ja niihin porkkanatahroihin kesällä tehoaa auringonvalo, joten jos ei lähde pesemällä, laita matto muutamaksi vuorokaudeksi ulos valohoitoon.

  Tässä vielä yksi hyvä lopputulos tahroista:
  http://charandthecity.indiedays.com/2012/07/23/pappelina-matto-tomaattipyreessa/

  t. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuullostaa lupaavalta ;) Ulkona tuntuu kaikista matoista tulevan puhdasta. Juuri pesin mattomme heittämällä ne muutamaksi tunniksi lumihankeen ja puhtaat tuli :)

   Poista
 4. Meillä oli myös vaalea matto keittiössä, mutta otin pois, sillä sotku oli sen mukaista :D. Meni vain koko ajan hermo, kun se oli läikkiä täynnä ja nyt pääsee paljon helpommalla! En suosittelisi laittamaan siis lainkaan mattoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä minäkin pelkään, että jos ostan Pappelinan kauniin ja kalliin maton ja sitten se likastuu niin mihin sen sitten laitan :D On mulla ongelmat ;)

   Poista
 5. Meillä ei myöskään ole mattoa, ja korkeintaan joku muovimatto (ja siksi ei tule) tulisi näiden 2- ja 5- vee kanssa, ruokapöydän alus on kyllä sen näköinen jokaisen ruokailun jälkeen (vähintään kerran päivässä kaatuu maito tai mehu tai ruuat). Mutta jos päädyt valkoiseen mattoon, niin Ikeasta taisi saada sellaisia läpinäkyviä suojia juuri lasten ruokatuolien alle, oli ihan reilun kokoisia ja senhän voi ottaa vaikka vieraiden ajaksi pois..

  Saija

  VastaaPoista
 6. Pappelinasta kyselin minäkin kokemuksia sellaisessa tosielämän kovassa käytössä jokin aika sitten. Ainakaan toistaiseksi en sitä hanki, kävin kyllä hiplaamassa myymälässäkin, mutta totesin, että kuteiden väliin mennessään likaantuu kuten tekstiilikin. Ehkä vielä joskus, mutta sellaiseen huoneeseen, jossa suurin sotku pysyy pois. Hintava se nimittäin on, ainakin jo siinä on hetkessä jokin ikuiseksi muuttuva tahra.

  Hullareiden kuvastossa oli kuva Louhi-merkin edullisemmasta muovikudematosta. En ehtinyt Stockalle katsomaan, että tuntuuko ja näyttääkö samalta kuin Pappelina, joka on kyllä hyvän näköinen ja jalan alla kiva.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.