Tulevan talon pohjakuvaa!

3. toukokuuta 2013


Nyt olisi sitten vuoro julkaista meidän tulevan talon pohjakuva. Kun suunnittelimme talon sisusta, käytimme siihen hyvin monta päivää ja tuntia. Yritimme tehdä pohjakuvasta mahdollisimman käytännöllisen ja avaran. Haluan talomme olevan sisältä valoisa, siksi laitoimme olohuoneeseen hieman suuremmat ikkunat kuin normaalisti. Aluksi ajattelimme haluavamme taloon 4 makuuhuonetta, mutta lopulta päädyimme yhdistämään kaksi huonetta yhdeksi isoksi " Master bedroom" - tyyliin. Jos joskus sitten tulee tarvetta lisähuoneelle niin lisäämme tähän makuuhuoneeseen väliseinän jolloin huone muuttuu kahdeksi yli 10m2 makuuhuoneeksi. Paljon on siis pohjaa pyörritelty ja nyt se on päätetty ja meille sopivaksi todettu. Ihanin asia on keittiön ja olohuoneen avaruus ja korkea sisäkatto joka tuo vielä enemmän tilantuntua olohuone-keittiö - akselille. Terassi mihin tulee käynti olohuoneesta, on täysin katettu terassi. Voi siis sateellakin istuskella ulkona ja grillailla ilman että kastuu.

Tällainen pohjakuva meidän talosta. Nyt vain odotellaan että se himskatin rakennuslupa tulisi niin päästäisiin tositoimiin pian.

20 kommenttia

 1. Ihanan avoin tuo olohuone/keittiö :)

  Paula

  VastaaPoista
 2. Edellisessä postauksessa oli maininta, että talo on 220 neliöinen. Ei niihin neliöhin kaikkia terasseja ja autokatoksia kuulu laskea mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrosala onkin 220m2 ja huoneistoala 160m2. Mutta on ne hyvä täällä mainita kun kumminkin joku sitä kysyy... ;)

   Poista
 3. Todella hyvältä ja selkeältä tuo pohja näyttää.
  Todella järkevää jättää kikkailut pois ja keskittyä selkeyteen. :)
  Mua jänskättää varmaan enemmän, kun teitä. ;)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Juuli! <3 Siihen pyrimme että olisi tarpeeksi avaran tuntuista :)

   Poista
 5. Jos talo tulisi itsellesi, minua mietyttäisi muutama asia. Eteisen pienuus. Menee ehkä peruskerrostaloon tottuneelle, mutta mihin oikeasti talvella kaikki kypärät, luistimet, paksut talvivaatteet jne. Aika niukasti tilaa ja säilytystilaa. Eteinen on sen verran kapea, ettei siinä moni henkilö samaan aikaan pue päälleen. Vaatehuoneen puuttuminen eli missä säilytetään esim. matkalaukut yms. enemmän tilaa vievät tavarat. Talon toinen wc on aikamoisen mutkan takana. Onko ylipäätään kiva, kun on samassa tilassa kylpyhuoneen kanssa.

  Visuaalisesti hieman ahdistaa muutamat ulkokulmat, pahin törröttää heti sisään tullessa vastaan. Jotenkin tulee mieleen, ettei suunnittelija olisi ollut ihan ammattilainen taikka että aika asioiden hiomiseen on loppunut kesken ja viivat on vaan piirrelty.

  Toivottavasti en mitenkään pahasti töksäyttänyt. Ei ole todellakaan tarkoitus. Mielestäni tarvitsisi vielä vaan vähän hiomista. Rakentaminen/rakennuttaminen on kuitenkin sen verran kallis urakka, mitä ei kovinkaan monta kertaa eläissään normipirkko tee, että kannattaa tehdä kerralla asiat kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämähän on mielipideasioita ja jokainenhan suunnittelee oman kodin oman näköiseksi :) Joten en pahastu kommenteista tietenkään, aina on kiva kuulla muiden mielipiteitä. Mutta mielipiteitä on yhtä monta kun niiden antajaa ;)

   Poista
 6. Aika perinteinen ratkaisu. Mä odotin sulta jotenkin jotain jännää :)
  Tuleeko tuo ihan avaimet käteen periaatteella vai aiotteko itse osaalistua
  kuinka paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan peruspohjan halusimmekin, kunhan olohuone ja keittiö ovat avointa tilaa :) Perus toimii aina, turha alkaa kikkailemaan kun haluan sitten sisustukseen keskittyä ;) Talo tulee valmiina, muutaman jutun teemme itse sisäpuolella.

   Poista
 7. Itse super perustalossa asuvana sanoisin, että ihan turha kikkailla pohjalla kun voi kikkailla sisustuksella! Eli hyvältä näyttää. Ainut mitä itse ihmettelen niin onko tuo kodinhoitohuoneen ovi oikeasti tossa keskelle keittiötä? Miä ehkä laittaisin lähemmä takkaa. Keittiö ja olkkari on tosi kivasti, meillä on liian avaraa, sohvalle näkyy jokainen tiskapöydällä oleva juomalasi :( uuden talon odottaminen on ihanaa!! Laitathan sitten paljon kuvia kaakeleista ym!
  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kun itse olen totenut peruspohjien olevan peruspohjia toimivuuden takia :) Kuvia tulee kunhan päästään vain miettimään ja valitsemaan noita pintamateriaaleja :) Täällä odotetaan talon valmistumista jo niiiin!

   Poista
 8. Mukava seurata teidän kotisuunnitelua samaan aikaan kun itsellä edessä! Pohja näyttää toimivalta ja tykkään tuosta isosta keittiö-olohuonetilasta, tulee varmasti kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos J! :) Mekin olemme tyytyväisiä ja sittenhän sen näkee kun talossa on asuttu että mikä toimii ja mikä ei :) Mutta sitä jo niin odotellessa!

   Poista
 9. Kaunis talo tulossa :) Pohja on varmasti ihan ok, mutta kuten joku täällä totesikin, ehkä vielä hioisin sitä jonkun ammattilaisen kanssa. Talo on niin suuri investointi ja tuossa olisi monta pientä juttua jotka saisi vielä paremmiksi.

  Esimerkiksi olohuoneen kalustaminen on aika haasteellista, kuinka sijoittaa sohva ja telkkari, tilahan ei ole kovin suuri ja ehjää seinää on vähän. Itse sijoittaisin olkkarin uloskäynnin suurten ikkunoiden seinälle ja siirtäisin ehkä takan nykyisen oven seinustalle, ja tekisin seinästä sellaisen, että siihen saa myös telkkarin kivasti, näin sohvan voi sijoittaa ehjälle seinälle, eikä sitä tarvitse laitella ikkunan eteen. Samalla kun takka siirtyisi, miettisin ruokailutilan nykuisen takan kohdalle, tulisi vähän ylellisempi kuin että se on suoraan keskellä keittiötä. Keittiöön laittaisin jonkinlaisen saarekkeen ja miettisin kodarin oven paikkaa uudelleen.

  Niin ja kun siirtäisin terassin käynnin toiselle seinälle, jatkaisin ulkona terassia hiukan myös talon olohuoneen paraati-ikkunoiden edustalle, näin takan taakse, saunan yhteyteen saa oleskeluterassin ja olkkarin eteen pienemmän kivan istumapaikan.

  Nämä ajatukset siis vaan enempiä miettimättä. Hyvä siitä alkuperäisenkin suunitelman mukaan :) kunhan tykkään pyöritellä ajatuksia (näköjään vapaa-aikanakin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jaksoit kommentoida mietteitäsi. Aikoinaan itse mietin ja saareketta, mutta loppujen lopuksi halusin tuol L-mallisen keittiön koska mielestäni se vain toimii.

   Terassia tulemme jatkamaan sitten seuraavana kesänä luultavasti juuri niinkuin sanoit, mutta nyt annetaan sen ensimmäisen kesän olla tuollainen kun se on. Terassikin vie todella paljon rahaa kun alamme sitä laajentamaan niin ensimmäisen kesän pärjäämme tuon kokoisella ;)

   Ollaan pyöritelty tätä pohjaa moooonta kertaa ja lopulta päädyttiin tähän ratkaisuun mihin itse olemme ainakin tyytyväisiä :)

   Poista
 10. Hei!
  Minusta on melkoisen erikoista lähteä kommentoimaan ja analysoimaan toisten pohjapiirrustuksia. Jokainenhan tekee kodin itselleen ja varmasti miettii pohjaa omien tarpeiden mukaan. Peruspohja on mielestäni hyvä ratkaisu ja samalla myös taloudellinen sellainen. Ihmiset ovat kommentoineet odottaneensa "jotain jännää", ehdottaneet terassia isommaksi jne jne. Jokainen muutos, erkkerit sun muut maksavat pitkän pennin, eikä tavallisella perheellä, vielä ensimmäisen talon ollessa kyseessä ole mahdollisuutta kaikkea toteuttaa. Omien kokemusten pohjalta tällaisesta talosta joutuu tontteineen maksamaan jo yli 300 000e, joten ei todellakaan ole mitään halpaa huvia. Tsemppiä teille rakennusurakkaan; puuhaa riittää, vaikkea itse joutuisikaan heilumaan vasaran kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon mielipiteestäsi!! :) Totta puhut! Nyt kun talomme hinta on reippaasti yli 300 000€ ja rakennuslupakin haettu niin muutokset eivät ole mahdollisia, muuta kuin väliseinien kaato ja muu pieni muutos. Me pidämme pohjasta juuri tuollaisena kun se on ja jännät jutut jätetään sitten sisustukseen ;) hihih!

   Terassiakin olemme laajentamassa mutta vasta myöhemmin, koska pihatyöt tulevat viemään vielä suuren summan budjetista. Kaikki aikanaan :)


   Kiitos tsemppauksista, niitä todellakin tarvitaan :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.