Tontin tapahtumia!

24. kesäkuuta 2013


Nyt kun olen tänne blogiin näitä raksapostauksia kirjoitellut noin kerran viikossa niin kertokaa ihmeessä jos teitä ei yhtään nappaa aiheeseen liittyvät postaukset. Olen yrittänyt aika harvakseltaan niitä tehdä ettei teiltä ihan mielenkiinto blogiani kohtaan häviä ja lukijoita katoa. Päinvastoin, lukijoita tulee koko ajan lisää mistä olen erittäin kiitollinen ja mielissäni! Ja aina saa kysyä tai lähettää palautetta joko kommentoimalla blogiin tai laittamalla minulle sähköpostia osoitteeseen padmerine@coconutwhite.com. Kuulen mielelläni palautetta ja muita ehdotuksia, ne sähköpostit + kommentit ovat ihan parhautta tässä bloggaamisessa. 

Ja nyt kun alun purku on ohi niin laitetaan pientä päivityskuvapläjäystä tontin raksatapahtumista. Kahden ensimmäisen kuvan ja kahden viimeisen kuvan välissä on aikaa noin viikko, joten kuvista huomaa kuinka paljon viikossa saadaan aikaan. Ajattelin nämä kuvat yhdistää yhdeksi postaukseksi juuri sen takia. Ensimmäisessä kahdessa kuvassa kaivetut kuopat on täytetty ja kaikki liittymäkaapelit laitettu kuoppiin menemään. Joten kaikki tekniset sun muut kaapelit on nyt asennettu maan alle ja ne on tuotu ylös maan päälle, jotta ne saadaan kytkettyä sitten kun talo alkaa nousemaan. Hyvä juttu oli, että kaikki liittymät olivat tontin rajalla ja saimme myös käyttöön kuituliittymän tv:tä ja nettiä ajatellen. 


Näissä jälkimmäisissä kuvissa näkyy kuinka talon alle tulevia antureita on alettu tekemään. Edessä näkyy varaston + autokatoksen anturat ja takana näkyy talomme anturat. Kun kävimme tontilla ja seisoimme anturien edessä, näytti tuleva talo jotenkin todella pieneltä. Mutta kun katseli naapuritaloa jossa on huoneistoala noin 150 neliötä, oli se melkein yhtä iso kuin meidän. Jotenkin tuo pinta-ala vaan näyttää niin pieneltä vielä kun harkkoja ei ole alettu asentamaan. Mutta eiköhän me pärjätä hyvin 159 neliön huoneistoalalla, heh! Kuvissa odottelee tavaraa paketeissaan jo ensi viikkoa. Joten katsotaan taas ensi viikolla miltä tontilla silloin näyttää.

Ensi maanantaina raksataan taas lisää ja silloin ollaan menty taas huimasti eteenpäin!


20 kommenttia

 1. Kyllä kiinnostaa myös raksailut!:) Ja mielelläni lukisin sisustus/kalustesuunnitelmistasi tulevaa kotia ajatellen. Varmasti niitä on tulossakin, mutta mitä pikemmin niin sen parempi. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla :) Olenkin juuri tänään menossa ensimmäisiä suuria kalustesuunnitelmia tekemään ja niistä sitten kuullaan hyvinkin pian ;)

   Poista
 2. Minäkin luen ilomielin näistä aiheista, koska rakentaminen voi olla ajankohtainen koska vain :))

  VastaaPoista
 3. Muistan, että ihmettelin ihan samaa kun näin anturat ensi kertaa, tuleeko talosta liian pieni.. Nyt kun talo on valmis, niin ei tullut :D Ihanaa rakennus-kesää teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei no sitten en huolestu ;) Neliöitä on kumminkin 159m2 tulossa ja nyt asumme 86 neliössä niin eiköhän niitä tarpeeksi ole!

   Oikein paljon kiitoksia <3

   Poista
 4. Ehdottomasti kiinnostaa taloprojektin eteneminen! Päivittele vaan siitä ihan niin usein kuin haluat, kyllä me uskollisesti luetaan. :) Muistan itseltä saman fiiliksen oman talon anturat nähdessä; 200m2 tuntui ihan leikkimökiltä. Sitten taas kun paketti alkoi nousta perustusten päälle tuntui siltä että meillä onkin kartano.. :D Joten kyllä siitä hyvä tulee! Ihanaa elää vähän omaakin raksa-aikaa uudestaan blogisi kautta. :) Jaksamista teille projektiin ja mahdollisimman mutkatonta etenemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No 200m2 ei ole todellakaan pieni :D Eli jos se on näyttänyt leikkimökiltä niin sitten en huolestu meidän kärpäsen kakan kokoisesta ;) Hihih! Miten voikaan olla niin hämäävä näkymä!

   Oikein paljon kiitoksia <3

   Poista
 5. Meidän talo valmistui reilut 20 vuotta siten ja kyllä muistan, miten vaikeaa sen kokoa oli hahmottaa alkuun tontilla. Meillä oli taustalla käynti lähes samanlaisessa talossa Varkauden asuntomessuilla, joten siitä oli minulle ainakin hyötyä. Meille tuli siihen lisää yksi makuuhuone, autotalli tehtiin myös kahdelle autolle, mutta muuten on samanlainen kuin messutalo oli. Ja sitten taas jotkut ihmettelivät, kuka muuttaa meidän lisäksemme taloon, kun heistä se näytti kovin isolta. No, mutta äkkiä se selkiytyy, kun alkaa tilat hahamottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo on hienoa että on päässyt jo etukäteen kurkkimaan taloa. Me emme ole niin vähän on hankala hahmottaa, mutta eiköhän se viimeistään hahmotu kun seinät ja katto on paikallaan :)

   Poista
 6. Raksa hommat kiinnostaa kovasti, meillä mennään muutamaa viikkoa teitä edellä, joten kaikki sinun suunnitelmat on tervetulleita, niistä voi nappailla vinkkejä ja ideoita :)

  Meillä talossa nyt jo seinät pystyssä, mutta pari viikkoa sitten kävelin kivijalkaa ympäri ajatellen että koko talon pohja olisi hyvänkokoinen keittiö :D nyt kun ulkoseinät pystyssä ei enää tunnu niin pieneltä, tosin ihan mahdotonta ajatella vieläkään kuinka pieniä huoneista tulee... huoneista joiden piti olla tavallista isompia (talo 200m²) :) mutta nyt jo luotto vähän parempi kun näin miten silmä hämäsi ulkoseinienkin kanssa, kyllä se siitä hahmottuu kun sisäseinät saadaan pystyyn!

  -erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Erika!

   Kiva kuulla teidän kokemuksia ja että en ole yksin tämän asian kanssa. Jotenkin oma silmä vain vääristää talon kokoa, mutta ehkä oikea koko alkaa sitten hahmottua kun sisätöitä aletaan tekemään. Kiva kuulla ja teidän kokemuksia nyt kun olette meitä edellä ;)

   Poista
 7. Voi mielenkiinnolla täällä seurailen näitä raksajuttujakin :) ja tiedä vaikka talonrakennus kärpänen iskee vielä täälläkin suunnassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mistäs sitä koskaan tietää vaikka raksaaminen alkaisikin yllättäen ;) Mutta kiva että nämäkin asiat kiinnostaa :)

   Poista
 8. Sama kokemus siitä, että talo näytti tuossa vaiheessa todella pieneltä - mutta sitten se vaan suureni! :) Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seena! :) Itse odotan sitä aha-elämystä, että talo näyttää normaalikokoiselta ;) On minullakin pohdinnat ja ongelmat, mutta oma silmä vain niin hämää :D

   Poista
 9. Ihanaa, siellä koto jo nousee kovaa! Odottelemme kovasti täällä jo asuntomessuja, inspistä ja ideoita kasapäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin nousee mikä on kyllä ihanaa!! Ollaan joka päivä lähempänä muuttoa ;) Asuntomessuja niin täälläkin jo odotellessa vaikka suurimmat päätökset onkin jo tehty.

   Poista
 10. Siis mun on pakko kysyä, että paljonko tohon viereiseen taloon on matkaa?
  Huijaako silmä välimatkaakin? Tarkoitan tuota 2.kuvaa.
  Mitä teille tulee sille puolelle?
  nim. pieni naapurikammo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei niin lähellä mitä tuosta toisesta kuvasta voisi päätellä ;) On siihen ihan tarpeeksi välimatkaa niin, että ei ihan tarvitse katsella toisen makuuhuoneesta sisään, hih! :D

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.