Pappelinan Svea Metallic White- matto eteisessä

12. heinäkuuta 2013


Kesä ja karvaiset matot eivät ole hyvä yhdistelmä. Ei ainakaan allergiselle ihmiselle, joka joutuu tamppaamaan nämä matot. Karvamatot keräävät itseensä niin paljon likaa, kiviä ja karvaa ja kun menee ulos sen tamppaamaan niin tämän kaiken lian saa itsensä päälle. Nyt puhunkin meidän eteisen nukkamatosta, jonka kävin ulkona siivouksen yhteydessä ravistelemassa ja hakkaamassa puhtaaksi. Raskauden takia en saa syödä minulle kirjoitettuja allergialääkkeitä, joten tämä kesä on menty ilman lääkkeitä kun muut eivät tehoa. Kun menin pihallemme puhdistamaan mattoa ja mätkimään sitä mattopiiskalla, kaikki lika ja pöly lensi suoraan päälleni ja samantien alkava tukkoisuus oli taattu. Olinkin sitten seuraavat pari päivää ihan tukossa ja hermohan siinä paloi.
Niinpä päätinkin sillä hetkellä, että meidän eteiseen on vain löydyttävä helppohoitoisempi matto joka ei kerää karvaa ja pölyä niin paljon itseensä kuin nukkamattomme. Ensimmäisenä mieleeni tulikin Pappelinan muoviset matot, jotka on helppo pitää puhtaana eivätkä kerää itseensä kaikkea karvaa ja pölyä. Mittasin eteisemme ja eikun tilausta menemään. Matto saapui viikossa meille ja on juuri sopivan kokoinen meidän eteiseen. Maton koko on siis 70cm x 240cm. Väriksi valitsin valkoinen/metallin valkoinen, joka hohtaa kauniisti valossa. Ensiksi arastelin valkoista mattoa eteiseen missä voidaan kulkea kengät jalassa, mutta nyt kokemuksen ja käytön kautta voin suositella valkoista väriä. Meillä matto ei ole keränyt likaa itseensä vielä yhtään eli on kyllä ollut hintansa väärti!

Katsotaan miten maton käy kun tyttömme lähtee kävelemään ja kävelee kurasilla kengillä maton päältä, se jää nähtäväksi. Mutta onneksi siihen on vielä pitkä aika ja näin matto saa vielä olla rauhassa, hih! Mahtava ostos, suosittelen! Matto on ihana ja nyt pohdinkin jos sen vielä tilaisi meidän ruokapöydänkin alle. Olen kuullut pelkkää hyvää puhdistamisesta ja helppohoitoisuudesta, joten jos minäkin sen uskaltaisin keittiöön tilata. Tätä tarvitsee vielä pohtia ja matonhan saa nopeasti kotiin viikossa.


Oikein ihanaa viikonloppua kaikille! Täällä lähdetään mökkeilemään Karjalohjalle viikonlopun ajaksi ja viettämään meidän tytön nimipäivää. Tyttömme nimellä ei oikeasti ole virallista nimipäivää, mutta vietämme niitä kumminkin, koska viikolla oli yksi päivä milloin melkein samanlaisella nimellä oli virallinen päivä. Kissanristiäiset ovat ihan parhaimpia koko suvun kesken! ;)


20 kommenttia

 1. Meillä sama matto ruokapöydän alla ja on ihan huippulaatuinen! Muruset lähtevät helposti pois ja lika pyyhkimällä :))

  Paula

  VastaaPoista
 2. Mistä tilasit tuon maton? Itse kaavailen samaista mattoa keittiöön ja haluaisin valkoisen. Tahrat saa kuitenkin pyyhkimällä pois, joten sen puolesta valkoisen kai uskaltaisi tilata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin sen tällaisesta osoitteesta: http://www.scandinaviandesigncenter.fi/. Tuli ihan viikossa meille :) Tahrat lähtee tosi helposti!

   Poista
 3. Tuo matto on todella upea! Meiltä se keittiön pöydän alta löytyy ja on todella kätevä puhdistaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut niin helppohoitoinen :) Voin suositella kaikille!

   Poista
 4. Toi muovimatto olis kyllä keittiöön ihan ehdoton! Tahtoisin ehdottomasti kans :) Tsempit allergian kanssa <3 Ite en varmaan ikinä pärjäis ilman lääkkeitä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LittleB <3 Allergiat on tosi ärsyttäviä ja kun raskaana en saa syödä niitä lääkkeitä mitä minulle on määrätty niin pakko vain pärjätä. Onneksi tätä allergiakautta ei ole enää paljoa jäljellä.

   Tuo matto on niin <3

   Poista
 5. Hieno matto! Mutta varmistapa tuo allergialääkeasia teratologisesta tietopalvelusta, googlettamalla löydät yhteystiedot. Siellä on ajantasaisin tieto raskausajan lääkitysasioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu cetirizin - valmisteita saa käyttää mutta kun ne eivät minuun tehoa :(

   Poista
 6. Onko tyttönne nimi Jasmine/Jasmina? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ;) Meidän tytöllä ei ole virallista nimipäivää kun nimeä löytyy Suomesta vain alle 100kpl :)

   Poista
 7. Güle güle kullanın.Çok güzeller.

  VastaaPoista
 8. Ihana matto, itsekin haaveilen pappelinasta :) Haluaisin eteiseen ehkäpä juuri tuon maton mutta neliönmuotoisena mutta toisaalta en uskaltaisi valkoista mattoa laittaa eteiseen..
  Tällä hetkellä meillä on beige nukkamatto ja se ei kyllä sovi jotenki yhtään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli se beige nukkamatto ja hermo meni sitten kolmen vuoden jälkeen :D

   Poista
  2. Meilläkin oli beige nukkamatto ja menihän siihen hermot kolmen vuoden jälkeen :D

   Poista
 9. Meillä on tismalleen sama matto eteisessä, vain eri koko. Halusin ehdottomasti vaalean maton myös eteiseen, joten muovimatto oli oikeastaan ainut vaihtoehto. Viime talvikin meni hyvin, jos pahempia kurajälkiä tuli, ne pystyi samantien pyyhkäisemaan kostealla talouspaperilla. Matto on myös helppo pestä, etenkin jos on käytössä isompi kylppäri tai pesutupa. Tekisi mieli ostaa käytävämatto keittiöön, mutta ehkä mä sen uuden kameran nyt ensin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on helppo kun kylppärillä tarpeeksi kokoa niin sinne sitten vaan pesuun kun tarvii ensimmäisen kerran pestä! Vielä ei ole tullut tarvetta, mutta talvea mielenkiinnolla odotellen.. kura-aika voi muuttaa tilannetta ;)

   Poista
 10. Jep, jep - kyllä löytyy allergialääkkeitä, joita voi raskaanakin käyttää. Ei muuta kuin lääkärille puhelinaikaa varaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä cetirizin - valmisteita voi käyttää jos haluaa, mutta valitettavasti ne eivät tehoa minun allergioihin :S

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.