Pioneista asetelma!

28. heinäkuuta 2013Vierailin vanhempieni luona ja heillä on tunnetusti aivan mahtava pionipensas takapihallaan. Pionit olivat juuri kasvaneet ja olivat vielä nupussa kun kävin vanhempieni luona kahvilla. Näin, että äitini oli ottanut muutaman oksan sisään ja kysäisin jos minäkin voisin käydä leikkaamassa muutaman oksan kotiimme mukaan. Äitini siihen suostui, onhan hän jo niin tottunut siihen, että käyn heidän pihaltaan varastamassa aina omaan kotiin upeita kukkasia. Näistä pionien kotiin tuomisesta on vain tullut minulle jokavuotinen tapa. Miten kauniita pionit onkaan kun ne avautuvat! Nuppujen avautumiseen kului vain yksi päivä, toin siis oksat meille ja seuraavana aamuna nupuista oli kuoriutunut upeat kukat. Ja mikä parhainta, kukkien väri on upea vaaleanpunainen/ pinkki. Laitoin pionit hopeanväriseen maljakkoon ja suoraan Kartellin Stone jakkaran päälle. Ennen kuin laitoin kukanalut maljakkoon, puhdistin nuput muurahaisista, joita nuput keräävät pihalla. Oli siis hyvä tarkistaa nuput tarkkaan ettei pikku muurahaiset valtaa omaa olohuonetta. 

Noin viikon nämä ihanuudet kestivät maljakossa ja sitten kukkien terälehdet alkoivat tippumaan. Tässä vaiheessa laitoin kukat jo roskiin ettei nahistuneet terälehdet menisi vain meidän tytön suuhun. Eli viikon ajan saimme nauttia näistä ihanuuksista, olivat ne kyllä niin upeat! Harkitsen tosi paljon jos sitä itsekin istuttaisi ensi vuonna pihalle omat pionipensaat. 

12 kommenttia

 1. Varmaan maailman kauneimpia kukkia. <3 Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika lailla samaa mieltä <3 Aivan ihanan hurmaavia <3

   Poista
 2. Oi kuinka kauniita! <3 <3

  P

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat niin kauniita! Elokuussa voi pioneita siirtää ja silloin saan työkaverini pihalta pensaan. Jospa ensi kesänä kukkisi pionit meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla suunnitelmissa vähän sama, mutta itse joudun odottamaan siirtoa ensi kesään eli vasta 2015 voi nähdä tuloksia ;)

   Poista
 4. kauniita. Pioni on yksi lempikukistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni on minunkin yksi suosikki liljojen ja ruusujen kanssa :)

   Poista
 5. Mun ehdoton lempparikukka on pioni- mutta mulla ei ollut oikeasti aavistustakaan että sitä voi itsekin kasvattaa! :D Siinäpä ens vuodeksi projektia hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi. Pionipensaita on montaa erilaista ja eri väriä, joten siitä vain valitsemaan :)

   Poista
 6. Mulla on pioneja pihalla kasvamassa. Sain niistä pari maljakkoon tänä kesänä :) laita ihmeessä omaankin puutarhaan pioneja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pionit olisi kyllä ihana vaihtoehto omalle pihalle. Omaa pihaa alamme kumminkin ensi kesänä tekemään niin menisihän siinä pari vuotta kun niitä saisi sisälle asti :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.