Tervetuloa!

1. heinäkuuta 2013


Tervetuloa!


Jippii, nyt tuleva talomme on alkanut saamaan ulkoseinää pystyyn ja talo alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Ensimmäinen kommenttini oli kuitenkin talon alku nähtyäni vieläkin, että " tuleeko talosta kuitenkin näin pieni?" Jotenkin kun talon alun näki niin näky hämää. Iso olohuonekin näyttää niin pieneltä. Mutta asia ei näin ole, silmä vaan näkee harhaa niinkuin tekin ketkä olette rakentaneet jo, kerroitte. Ja kun vertaa nykyiseen olohuoneeseemme niin ero on suuri, hih. Talossa on kumminkin 160m2 joten ei se pieni ole. Otinkin kuvia talosta nyt kun se on aluillaan. Kuvista näkee missä mikin huone sijaitsee ja sisääntulokin alkaa hahmottumaan. Myös autokatoksemme ja varasto on saanut ulkoseiniä ympärilleen ja nekin alkavat hahmottumaan. Ensi viikolla kun taas ajelen puolison ja tytön kanssa tontille niin seinät ovat kasvaneet korkeutta varmasti paljon. Jännää miten yhdessä viikossa tapahtuu niin paljon. Sitten kun vihdoinkin syksyllä sisätyöt alkavat niin kehitys loppuukin ja eroa ei niin huomaa ulkopuolelta. 

Syksyä jo niin odotellessa, mutta nautitaan nyt näistä vaiheista kumminkin ihan rauhassa. Eihän tässä syksyyn ole kuin muutama kuukausi ja nyt tässä rakentamista katsellessa on huomannut, että kuukaudessa tapahtuu kyllä todella paljon asioita, saatika sitten kolmessa kuukaudessa. Nyt on keittiön toimittaja valittu, seuraavaksi pitäisi katsoa valmiiksi laattoja märkätiloihin ja alkaa etsiä meitä miellyttävää laminaattia lattiaan. Eli kohta tehdään niitä minun mielestäni tärkeimpiä päätöksiä! Miten paljon mietittävää tässä onkin, vaikka olenkin ehkä jo kerännyt suosikkivaihtoehdot yhteen kansioon Pinterestiin ja nyt vain pitää päättää muutaman vaihtoehdon välillä. Tuleva kylpyhuone/ saunamme

Olohuonetta ja keittiötä


No pitihän minunkin hyppää kuvaan kasvavan mahani kanssa :)20 kommenttia

 1. Siitä se sitten lähtee nousemaan :)) Onnea matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Hyvää vauhtia nousee ja kohtahan jo ulkoseinät onkin valmiit :)

   Poista
 2. Ihanaa :) Mä niin muistan tuon paniikin sekaisen tunteen kun katselin kanssa masu pystyssä meidän talon nousevia perustuksia ja tuskailin että siitä tulee ihan liian pieni! :D Tuo vaihe on niin hämäävä, kyllä sitä siivottavaa pinta-alaa vaan meiltäkin löytyy ja tilaa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tässä 86 neliössä missä nyt asutaan on ihan tarpeeksi siivottavaa ja nyt kun neliöt tuplaantuvat ni huh huh! ;) Mutta on tämä jännää aikaa :)

   Poista
 3. Meillä myös talo näytti aivan onnettoman pieneltä kun alakerta oli paikallaan. Koirankopilta näytti minusta. Meillä talo on toki nykymittapuun mukaan pieni, rakennusala kaavassa 150m2. Vaikutelma muuttui aivan toiseksi kun kattotuolit ja päätykolmiot nostettiin paikalleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sitä sitten niin odotellessa että näkee kattotuolit paikallaan ;) Jos sitten jo pystyisi hieman huokaamaan että eihän talosta nyt niin pieni tullutkaan. Ihan tarpeeksi siivottavaa varmasti, hih!

   Poista
 4. Tässähän tulee ihan rakennuskuume hihii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih! Ja miten tarttuvaa sellainen kuume on, vähän niinkuin vauvakuume ;)

   Poista
 5. Näin rakentamisesta enempiä tietämättä, kysyisin, että saako talopaketin tilatessa ihan päivämäärän milloin se on valmis vai kuukauden tarkkuudella? Mitä tapahtuu jos se talon valmistajan osalta myöhästyy?
  Kiitos jos viitsit vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, yleensä sopimukseen merkataan päivä jolloin talon pitäisi olla valmis. Esimerkiksi meillä sen tulisi olla tammikuun loppuun mennessä valmis. Jos talo ei valmistu sovittuun päivään mennessä niin yleensä silloin rakentaja joutuu maksamaan sakkoa rakennuttajille tai jos talo ei vaikka syystä tai toisesta valmistu ollenkaan.

   Toivottavasti auttoi, näin yleensä :)

   Poista
 6. ihanaa! ja onneksi olkoon, mullakin kasvaa maha!

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo viimeinen kuva, väkisin alkoi hymyilyttämään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Seison ihan vinkurassa ja olen kunnon täti Monika ;)

   Poista
 8. Tuli kyllä oma raksa-aika mieleen kun maha pystyssä häärin tulevan talon ympärillä. Ei sitä huoneiden kokoa ymmärrä kunnolla kuin vasta väliseinien tullessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monella on ollut näköjään siunattu tila rakentaessa ;) Onneksi itse ei tarvitse hirveästi huhkia kuin vasta ihan loppusuoralla ja silloin pikkuinen on jo syntynyt :D

   Poista
 9. Heh, minustakin meidän talo näyttää ihan superpieneltä nyt kun vasta perustukset ovat valmiina. Tänään ihmettelin, että mahtuuko autokatokseen muka todella kaksi autoa - ja mahtuuhan siihen. Ehkä mittasuhteet selkiävät kun seinät nousevat pystyyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin ;) Tänään jo kun kävelin tontilla niin näyttihän se talo suurelta tai suuremmalta kuin viimeksi, hihih! :D

   Poista
 10. Onpa ihana pallomaha, onnea molemmista kasvavista kummuista: masusta ja talosta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos J <3 Kummankin kasvua odotetaan ja seurataan innolla ja jännityksellä :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.