Kiintokalustevalinnat tehty!

4. elokuuta 2013
Olemme jumpanneet kiinteiden kalusteiden valintaamme aika kauan, mutta nyt päätös on vihdoinkin tehty. Kävimme suunnittelemassa keittiön, kodinhoitohuoneen ja wc:n neljällä eri valmistajalla. Vierailimme Ikeassa, Kvikillä, Keittiömaailmassa ja meidän kaupungin paikallisella keittiövalmistajalla. Kaikkien luona suunnittelimme kaikki kolme tilaa samallalailla ja lopuksi vertailimme hintoja. Hinnoissa oli huomattavissa suuria eroja vaikka kodinkoneet ja keittiön materiaalit olivat samoja. Hauska oli huomata, että jokainen keittiövalmistaja suunnitteli meidän tulevan L - muotoisen keittiön hyvin samanlaisesti ilman, että kerroin millaista keittiötä olimme ajatelleet. 

Minulla oli hyvin selvä visio millaisen keittiön meille haluaisin. Olimme käyneet läpi minun ja mieheni yhteiset toiveet keittiöön liittyen ja lopuksi yhdistimme ne kokonaisuudeksi. Selvää oli, että keittiömme tulisi olemaan korkeakiiltovalkoinen, johon asennettaisiin valkoinen korkeakiiltoinen laminaattitaso. Halusimme, että kodinkoneet on integroitu ja valkoiset, esille tulisi vain mikro ja uuni. Kaappitilaa tuli olla tarpeeksi ja keittiön tulisi ollaa käytännöllinen. Halusimme keittiön olevan myös vetimetön eli ilman minkäänlaisia kahvoja, mutta kumminkin niin että lapsetkin saavat avattua jääkaapin ja pakastimen oven. Minun toiveena oli valkoinen allas ihan perushanalla. Minusta valkoinen allas on vain upean näköinen ja halusimme vain yhden ison altaan. Valitsimme myös kuivausritilän altaan päälle, koska olemme kokeneet sen hyvin käytännölliseksi ja meille välttämättömäksi. Esimerkiksi tuttipullojen kuivattaminen ritilällä on hyvin kätevää.


Tässä hieman vilautusta keittiöstä. Hyvin pelkistetty ja moderni.


Meillä oli siis hyvin selkeä visio mitä halusimme ja keittiövalmistajat kiittelivätkin siitä, että tiesimme mitä haluamme keittiön olevan. Myös kodinhoitohuone oli hyvin selkeä asia. Valitsimme kodinhoitohuoneeseen valkoiset kalusteet, mutta samaa sarjaa kuin keittiökin. Halusimme pyykkikaapin mihin laittaa likaiset pyykit odottamaan pesua. Toivelistalla oli myös silityslauta, joka olisi asennettu kaappiin sisään ja sieltä se vain vedetään ulos. Olemme kokeneet sen hyväksi ratkaisuksi nykyisessä asunnossammekin joten tämä oli ehdoton valinta. Mieheni silittää joka päivä kauluspaitoja, joten koko ajan ei sitten tarvitse olla kokoamassa silityslautaa siivouskaapista. Halusimme myös korkeita kaappeja, joissa säilyttää lakanoita ja pyyhkeitä. Korkeaan kaappiin tulisi myös siivouskaappi, jossa säilytetään siivoustarvikkeita ja imuria.
Myös wc oli selkeä asia meille. Ainoat toiveet olivat valkoiset kalusteet, allas tason päälle ja seinälle valopeili. Emme haluneet yhtään seinäkaappia tason yläpuolelle, koska emme kokeneet tarvitsevamme sellaista säilytystilaa. Wc tulee olemaan kumminkin 2 metriä leveä, joten säilytystilaa olisi tarpeeksi tason alapuolella.
Tällaisia ajatuksia kiintokalusteista. Laitan tänne kuvia valinnoistamme kunhan pääsen materiaalien pariin ja saan otettua kuvat kaappien ovista ja tasosta. Toivottavasti nämä ajatukset ja kuvat valaisivat vähän suunnitelmiamme.Kuva: Keittiömaailma

24 kommenttia

 1. Toosi hyvältä näyttää suunnitelmat? :) Ajatonta, mutta kuitenkin tätä päivää. Saareketta teille ei siis tule?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meille ei tule saareketta kun veisi sitten hirveästi tilaa ja avaruutta. Ruokapöydän paikkaa on jo valmiiksi katsottu ja saareke olisi tullut sitten samaan kohtaan niin tällä kertaa mennään ilman :)

   Poista
 2. Isoja päätöksiä! Meillä suunnitteilla keittiöremppa, ja hyvin samalaisia ajatuksia/toiveita minulla keittiön suhteen :) Yllätyin, kuinka vaikeaa onkaan sitten lyödä lukkoon se lopullinen päätös, vaikka melko hyvin itsekin tiedän mitä haluan!
  Tuolla on minun ajatuksia tulevasta keittiöstä. http://sweettasteofliving.blogspot.fi/2013/05/keittio-inspiraatiota.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ollut helppoa tehdä sitä lopullista päätöstä, mutta nyt helpotti kun sen teki. Nyt vaan odottaa loppuvuotta kun näkisi keittiön asennettuna ;)

   Käynkin kurkkimassa samantien!

   Poista
 3. Suunnitelmat näyttää tosi kivoilta! :)

  Mikä allas teillä on tulossa wc:hen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Allasta emme ole vielä päättäneet, siis sen merkkiä. Päätämme sen hieman lähempänä ajankohtaa kun kaikki menee tilaukseen. Mutta sitten kerron kyllä heti :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Itsekin haikailen tuota valkoista allasta, enkä sellainen sitten joskus seuraavaan kotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina voi päättää, että seuraavaan kotiin ;) Minäkin jätän saarekkeen haaveeksi ja ehkä sitten sitä seuraavaan kotiin, hih!

   Poista
 5. Näyttää toimivalle suunnitelmalle ja varmasti tulee todella hienot tilat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan että näin on :) Kyllä varmasti tulee käytössä sitten eteen joku asia minkä olisi voinut tehdä toisin, mutta nyt näin :)

   Poista
 6. Olipa kiva postaus :) . Tuli mieleen oma suunnitteluaika muutaman kuukauden takaa. Meille taas kävi niin, että hintaerot olivat yllättävän pienet eri toimittajien kesken.

  Hyvältä näyttää kuvien perusteella, selkeät ja eleettömät ratkaisut toimivat aina ja kestävät aikaa. Mukava myös kuulla, että olette tykänneet tuollaisesta laatikosta vedettävästä silityslaudasta. Me otimme sellaisen kun kalustetoimittajalla sattui olemaan meneillä kampanja, jossa tuo systeemi tuli kaupan päälle - aiempia kokemuksia ei itsellä olekaan kun olemme käyttäneet vain perinteistä lautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo silityslauta kaapissa on ihan must! Ja vie niin paljon vähemmän tilaa kun ei tarvitse olla lautaa erikseen :)

   Poista
 7. Nyt kun teille mahtuu, niin ottakaa ihmeessä kodinhoitohuoneeseen se syvä allas, syvempi kuin normi tiskiallas. Se on NIIN kätevä kun ämpärit ja siivoustouhut mahtuu heittämällä sen sisään. Ja muksun peseminen siinä on tosi helppoa, joskus siinä meillä jopa kylvettiin kun iltapesut hieman venähti :) mulle yritettiin joka paikassa tuputtaa sitä pyöreää pientä teräsallasta, joka on miusta ihan onnettoman kokoinen kun kyseessä on kuitenki kodinhoitohuone. Mutta ihanalle näyttää, teille tulee ihana koti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehdottomasti se syvempi allas. Meillä on tälläkin hetkellä sellainen syvempi ja on kyllä ihan must!

   Kiitos <3

   Poista
 8. hienot suunnitelmat teillä! Meillä on aika samanlaiset toiveet omaan taloon. Vetimettömät Korkeakiiltovalkoiset ovet/laatikostot keittiöön,kodinhoitohuoneeseen ja vessaan. Ajatonta, modernia ja yksinkertaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riituli!

   Vaikka kokovalkoinen korkeakiiltoisena ei olekaan nyt muotia niin minä vaan tykkään :)

   Poista
 9. Meillä on kohta sama projekti edessä :) Saanko kysyä minkälaisia hintaeroja oli? Jos et halua kertoa tänne julkisesti niin sähköposti ilahduttaisi kovin! Erityisesti kiinnostaa IKEA, koska olemme sieltä suunnitelleet keittiötä - tosin emme siis itse ole hakeneet vielä tarjouksia muualta! :) yst.terveisin jasminella82 ät gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaeroista voi puhua, että jokaisella oli noin 1000€ hintaero eli aika pieni näin suurissa hankinnoissa. Ikea oli tietenkin edullisin, mutta siinä sitten rajoitti se itse kokoaminen ;)

   Poista
 10. Meillä on kohta sama projekti edessä :) Saanko kysyä minkälaisia hintaeroja oli? Jos et halua kertoa tänne julkisesti niin sähköposti ilahduttaisi kovin! Erityisesti kiinnostaa IKEA, koska olemme sieltä suunnitelleet keittiötä - tosin emme siis itse ole hakeneet vielä tarjouksia muualta! :) yst.terveisin jasminella82 ät gmail.com

  VastaaPoista
 11. Minä suosittelen myös EHDOTTOMASTI isoa ja syvää allasta kodinhoitohuoneeseen. :)Kurasyöppö on myös kätevä.

  VastaaPoista
 12. Käytiin juuri keittiömaailmassa A la Cartella ja suunnitelmat näyttää samansuuntaisilta! Hyvä maku ;) Meille tulee myös korkeakiiltoista ja vetimetöntä, valkoiset kivitasot ja valkoinen välitilanlasi. Näitä ei ole vielä lyöty lukkoon mutta kaikki suunnitelmat tehty näiden mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun sinulla onkin hyvä maku ;) Kuulostaa erittäin hyvältä lopputulokselta! Meillä ja menee keittiö + khh + wc - kalusteet kohta tilaukseen jotta se saadaan marraskuussa asennettavaksi.

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.