Lattialaminaatti valittu: Upofloor Kirsikka Glaze

19. elokuuta 2013

Olen parin kuukauden ajan etsiskellyt sopivaa materiaalia meidän tulevan talon lattiaan. Meille oli selvää, että tuleva lattia tulisi olemaan laminaattia. Tällä hetkellä meillä on parketti ja koemme laminaatin mieluisemmaksi vaihtoehdoksi. Selvää oli, että lattiasta tulisi vaalea, mutta vaaleita laminaatteja löytyykin sitten miljoonaa erilaista. Kävin monessa eri valmistajan luona hakemassa näytepaloja ja esitteitä sekä laitoin laminaatteja vierekkäin vertaillakseni värejä. Vaihtoehtoina meillä oli tammi tai hyvin, hyvin vaalea kirsikka. Loppujen lopuksi jäljelle jäi kaksi vaihtoehtoa: valkoinen tammilaminaatti tai vaalea kirsikkalaminaatti. Surffailin netissä ja luin arvosteluja näistä kahdesta laminaatista. Loppujen lopuksi meidän lopullinen valinta oli selvä: Upofloorin Kirsikka Glaze. Halusimme, että laminaatissa näkyisi hieman puun syyt ja että laminaatti ei olisi ihan kokovalkoinen. Niinpä tämä Upofloorin laminaatti tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Näin kyseisen laminaation myös ihan livenä lattialle asennettuna ja valinta oli varma! Moni muu vaalea laminaatti taittoi liikaa kellertävään väriin ja jotkut taas menivät enemmän harmaan sävyisiksi. 

Eli tätä Upofloorin Kirsikka Glaze - laminaattia tulee löytymään meidän talon lattiasta. Olen hyvin tyytyväinen valintaan ja odotan jo näkeväni valmiin lattian. Mutta seuraavaksi onkin taas hommaa, kun pääsemme valitsemaan märkätilojen seinä - ja lattialaattoja. Pari vaihtoehtoa meillä on jo mielessä mistä sitten pitää tehdä lopullinen päätös. Niistä sitten enemmän seuraavilla viikoilla!


Kuvat: Upofloor

19 kommenttia

 1. Näyttääpä hyvältä! Raikas laminaatti. Laminaatti on monella tavalla helpompi kuin parketti, vaikka parketista itse tykkäänkin ehkä enemmän. Mutta onneksi nykyään on näitä upeita laminaattejakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi laminaatitkin ovat kehittyneet ja jo pari vuotta on ilmestynyt kauniita laminaatteja. Valikoima on kyllä nykyään hyvä!

   Poista
 2. Nätti on. Mua vähän harmittaa, että meidän rempan yhteydessä valittiin harmaa laminaatti vaalean sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli jossain vaiheessa harmaa mietinnässä, mutta aina olen unelmoinut vaaleasta lattiasta niin nyt se sitten laitetaan :)

   Poista
 3. Haluaisin kulla järkiperustelut siihen, että miten laminaatti on mukavampi? Kuka tänä päivänä haluaa kylmän tuntuista sähköistä muovista lattiaa kotiinsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ei? Meille tulee lattialämmitys niin ei se lattia nyt niin kylmä ole. Ja me koemme ainakin laminaatin meille mieluisemmaksi valinnaksi. Parketti ei ole meitä varten, se meillä nykyisessä kodissa on.

   Poista
 4. Ihana! Muistuttaa vähän meidän lattiaa.:) Meillähän oli tätä samaa jo edellises kodissakin. Tykätään niin kovasti. Quickstepin laminaatti.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on upea lattia <3 Kyllä, nykyään löytyy tosi kauniita laminaatteja monelta valmistajalta :) Itse jotenkin ihastuin tähän Upoflooriin kun sen luonnossa näin.

   Poista
 5. Näyttääpä hyvältä! Syötteestä kun näin postauksen otsikon, ajattelin heti jostain syystä kirsikan hyvin lämpimäksi, punertavaksi sävyksi. Hetken mielessä siis WTF, teille tummaa punertavaa lattiaa... :) No, onneksi ei kuitenkaan näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, juu ei meille sellaista perinteistä kirsikan punertavaa lattia tule, nimi on hyvin hämäävä ;) Mutta luonnossa laminaatti on kyllä todella kaunis.

   Poista
 6. Meiltä taitaa löytyä aikaslailla samansävyinen laminaatti:) Kaunis!

  http://valkoinensoihtu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyykin käydä heti kurkkimassa blogisi puolella!

   Poista
 7. Meillä on tuo kyseinen lattia ja en ole tyytväinen laatuun. Harmittaa, tulee koloja helposto ja vaaleassa näkyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleassa näkyy kyllä kaikki liat ja karvat, mutta sen me tiedämmekin :) Täytyy sitten vain siivota useammin ;)

   Poista
 8. Hyvältä näyttää lattiavalinta! :) Nyt jos taloa tehtäisiin, valittaisiin varmaan myös vaalea lattia. Mutta muuten olen laminaattiin ollut ihan tyytyväinen ja sävykin onneks meni meillä tummista nappiin; ei punertava eikä kellertävä! Eikä näy mustan koiran karvat tai bruneten emännän hiukset :) Tykkään myös että lattiassa näkyy puunsyyt, tekee siitä heti eläväisemmän näköisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tumman vahvuus on juuri tuo, että karvat ei näy. Minultahan tukkaa lähtee paljon, joten saa olla varmaan koko ajan imuri kädessä ;) Minäkin tykkään, että puun oma kuvio näkyy lattiassa ettei se ole ihan blanco.

   Poista
 9. Heippa, ystävillämme on samaa parkettia makuuhuoneissa ja on kyllä kaunis. Kestänyt hyvin kulutusta lapsiperheessä ja pöly ei näy herkästi. Lattia on toki kylmä, paitsi kovilla pakkasilla jolloin lattialämmityskin on kovemmalla. Lastenhuoneissa on ihanat villamatot, jolloin lasten on mukavampi leikkiä lattianrajassa eikä kylmyys niin haittaa. Meillä on valkomattalakattu tammiparketti joka on myös ihana, mutta elämisen jäljet näkyvät herkemmin :) Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, että jaoit kokemuksesi :) Tarvii meillekin sitten hankkia mahdollisimman lämpimiä ja paksuja mattoja tyttöjen huoneisiin niin leikkiminen on mieluisampaa lattialla! Olen kuullut ja, että parketissa nuo jäljet näkyy herkemmin, mutta onhan parketti myös hyvä ratkaisu ja paljon lämpimämpi. Meillä nyt laminaatti tuntuu vaan olevan parempi ratkaisu ja onhan se myös edullisempi :)

   Poista
 10. Hei, meiltä löytyy samaa laminaattia ja tosi tyytyväisiä ollaan oltu! Ainoat rikamat siihen tuli asennuksen yhteydessä, joten tarkkana asennusvaiheessa, ettei lähde reunat repeilemään! Muuten kestänyt käyttöä tosi hyvin, meillä on keskikokoinen koira ja pieni lapsi :) pöly ei myöskään näy kauheasti tässä sävyssä ;)

  Ollaan oltu tuohon niin tyytyväisiä, että mietittiin samaa valmistumassa olevaan taloomme. Päädyimme kuitenkin hieman lämpimänpään K-Raudan Manitoba Tammi-laminaattiin, jonka sävy on omaan silmään täydellinen! Ei sellainen kellertävä vaan täyteläisen vaniljainen <3

  Hanna

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.