Materiaalien vilautuksia: keittiö, khh ja wc!

13. elokuuta 2013
Ajattelin vilautella teille nyt hieman meidän tulevan keittiön, kodinhoitohuoneen ja wc:n materiaaleja. Valinnat olivat hyvin helppoja ja halusimmekin kaikissa kolmessa tilassa olevan samat kaapit ja samat tasot. Näin säilyisi yhtenäinen linja, jonka haluan olevan talon kaikissa huoneissa. Yltä löytyy kuvaa tulevasta keittiöstämme näin havannekuvana. Tuosta kuvasta näkyy tulevat keittiön, kodinhoitohuoneen ja wc:n kaappien ovet. Ainoa ero mikä tuossa kuvassa on, on se että meille tulee nuo kyseiset ovet korkeakiiltoisina valkoisina eikä valkoisina. Tuosta esimerkkikuvasta näkee myös hyvin, että kaapeissa ei ole minkäänlaisia vetimiä, vaan oviin on tehty erikseen yläosaan ura josta kaapit avataan. Pääsimme testaamaan valitsemaamme ovimallia kaupunkimme showroomissa ja hyvin minunkin rakennekynsillä avaus onnistuu. Ovet eivät ole myöskään liian jäykkiä lasten avattavaksi.

Yllä kuvaa esimerkkipalasta missä näkyy oven tehty ura mistä kaapit avataan. Palasta heijastuu ihanasti omakuvani, mutta siitä huomaa että ovi on korkeakiiltoinen. Meille tulee keittiöön sekä pystykaappeja ovella että vetokaappeja. Kaikki kodinkoneet tulevat integroituina, joten ne menevät kaappeihin piiloon. Itse koin tämän ovimallin meille parhaaksi materiaaliksi. Aluksi ajattelin valita ovimallin missä olisi vetimet, mutta jotenkin vain viehätyin kovasti tähän valitsemaamme malliin.

Yläpuolelta löytyy kaksi kuvaa korkeakiiltoisesta laminaattitasosta, jonka valitsimme kaikkiin kolmeen tilaan. Laminaattitason paksuus on 30mm mikä on meille ihan tarpeeksi paksu taso. Valkoinen kivitaso olisi ollut upea ja paljon kestävämpi ratkaisu, mutta hinta pomppaa sellaisiin atmosfääreihin, että pysyimme tutussa turvallisessa laminaatissa. Tämä kyseinen laminaatti oli paras meille ja tuollaisia korkeakiiltoisia valkoisia laminaatteja löytyikin aika montaa eri sävyä. Jotkut taittoivat enemmän kellertävään ja jotkut taas enemmän harmaaseen. Valittu laminaatti on ihan puhtaan valkoinen ja hyvin hyvin lähellä ovien väriä.


Nyt vain keittiö tilaukseen ja odottamaan, että se saapuu joulukuussa valmiiksi kasattuna uuteen kotiin. Muista paikoista tilattuna olisimme joutuneet kokoamaan keittiön ihan ovista lähtien, mutta nämä kaapit tulevat jo koottuina. Ainoa mikä jää meidän harteille on kaappien asentaminen paikoilleen ja kiinnittäminen. Mutta siinä riittääkin sitten hurjasti hommaa ja onneksi osaavia apulaisia löytyy lähipiiristä. Minun on parempi pysyä silloin kaukana tapahtumapaikasta, jotta hommat tulee valmiiksi ilman tarkkaa motkotusta ;)


15 kommenttia

 1. Unelmakeittiöltä näyttää! Ihanan valkoista <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin valkoista tulee olemaan :) Vähän niinkuin muuallakin tulevassa talossa!

   Poista
 2. Upeita valintoja! Tuo laminaattitaso on varmasti ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeakiiltoinen valkoinen laminaattitaso ei ole sieltä helppohoitoisimmasta päästä, mutta sen halusimme :)

   Poista
 3. Voin lämpimästi suositella kyseistä ovimallia! Sormiurat vs. vetimet sata-nolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me ihastuimme noihin sormiuriin ja vetimiä en olisi koskaan halunut niin nämä oli kyllä tosi näppäränä näköiset! :)

   Poista
 4. Paljon onnea tuoreelle rouvalle! :) Minkä keittiövalmistajan lopulta valitsitte? Näyttää kauniilta ja tyylikkään simppeliltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Valitsimme paikallisen keittiövalmistajan Novillon, joka itse valmistaa nuo keittiöt. Halusimme simppelin ja heidän keittiöt ovat kyllä niin hyviä. Nykyisessä asunnossamme on heidän keittiö ja ihan kympin saa arvosanaksi :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Pieni Lintu! Hyvin simppeliä eikä mitän klumeruuleja ja kikkoja :)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Ja minusta laminaatti on tosi jees ja niin helppo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nykyisessäkin kodissamme laminaatti niin päädyimme siihen nytkin. Jos taso alkaa joskus ärsyttämään niin sittenhän sen voi vaihtaa valkoiseen kivitasoon.

   Poista
 7. Meillä melkein saman tyylinen keittiö, ainut että halusin tuon mustana missä teillä on uuni :) meillä valmistu koti huhtikuussa ja ehdoton oli kiiltavä, vetimetön ja valkoinen laminaatti taso keittiöön (joka on muuten jo nyt kivasti naarmuinen :S) suosittelen myös täysspektrisiä päivänvalolamppuja, valkoinen keittiö meinaan loistaa valkosena koska keltaisilla/sinertävillä lampuilla ei pääse oikeuksiin ;) kannattaa tutustu adluxin sivuille, sieltä meille tuli valolistat olohuoneeseen, voin laittaa keittiöstä ja valoista kuvia jos haluat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noita naarmuja ei vaan voi välttää. Meidän nykyinen on ja ihan naarmuilla, mutta sillä mennään! :) Jos millään haluat kuvia laittaa niin olisin enemmän kuin kiitollinen osoitteeseen padmerine(at)gmail.com :) :)

   Poista
 8. Hei! Todella kaunis keittiö teillä! :) Koitin löytää blogistasi tietoa, että mistä lopulta hankitte keittiönne, mutta en onnistunut löytämään. Haluaisitko paljastaa? :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.