Takkamietteitä ja lopullinen valinta

16. syyskuuta 2013
Takka on kodin sydän, joka tuo lämpöä ja tunnelmaa kotiin.

Näillä sanoilla minä kuvailisin takkaa ja sen tarkoitusta. Kun aloimme alkukeväästä suunnittelemaan tulevaa kotiamme ja sen pohjapiirustusta, mietimme erittäin tarkkaan millaisen takan uuteen kotiimme haluisimme. Takan kanssa pitää käydä kaikki ajatukset tarkkaan läpi, vähän kuin keittiön suunnittelussakin. Mietimme aluksi, että haluammeko yksi - vai kaksipuolisen takan, tulisiko takka keskelle olohuone-keittiö - akselia vai sijoittaisimmeko sen perinteisesti seinää vasten. Myös takan koko mietitytti, koska olimme jo aikaisemmin päättäneet hankkivamme seuraavaan asuntoon ison takan. Paljon oli siis pohdittavaa: malli, koko, pintamateriaali, väri, hormi jne jne. 

Lopulta meille nousi suosikeiksi neljä erilaista Uuniseppien takkaa. Värivalinnasta olimme jo satavarmoja ja halusimme jatkaa samaa vaaleaa linjaa, joka koko talossa tulisi olemaan. Nämä neljä takkaa pääsivät sitten semifinaaleihin mistä me valintamme teimme.- iso kokoisia
- päällystetty kokonaan valkoisella kiiltävällä laatalla
- moderneja- hieman kookkaampia
- pintamateriaalina rappaus tai slammaus + laatta
- puulokero
- iso lämmitysala


Loppujen lopuksi yksi näistä takoista nousi ihan ykkös suosikiksemme. Alppi - takka olisi ollut upea vaihtoehto, mutta olen nähnyt sen jo niin monella. Lumi - takka olisi ollut myös hyvä vaihtoehto, mutta sen tilaukset alkavat vasta syksyllä ja meidän piti tehdä alustava tilaus jo alkukeväästä. Myös valkoiseksi rapattu Kuura olisi ollut upea, mutta jotenkin se vain jäi sitten pois joukosta.

Valintamme on siis:Tunturi -takka valkoisella kiiltävällä laatalla ja valkoisella slammauksella. Valitsimme takkaan myös tuon kuvassa näkyvän puulokeron, joka on luonnossa muuten todella näyttävä! Kauan tätä pyöriteltiin, mutta valinta ja tilaus on tehty. Takan strategiset mitat ovat: korkeus 1800mm, leveys 1500mm (1065mm ilman puulaatikkoa) ja syvyys 565mm. Takka on siis hyvin näyttävä ja iso. 

Tässä vielä kuvaa missä näkyy mihin takka tullaan sijoittamaan. Aluksi harkitsimme takan sijoittamista keskelle, mutta loppujen lopuksi halusimme paljon avaraa tilaa niin takka löysi oman paikkansa sitten samantien. Takka tulee siis olohuoneen ja keittiön väliin seinään kiinni.Tälläisiä takkamietteitä. Seuraavan kerran laitankin kuvia takasta sitten kun sitä aletaan loppuaikoina asentamaan eli tähän asiaan palataan vasta ensi joulu-tammikuussa!

Kuvat: Uunisepät

12 kommenttia

 1. Onpa upea takka! Tuollainen lokero puille tulisi minunkin takkaan, jos sellaiselle vain olisi tilaa! Meille pystyisi takan ymmärtääkseni laittaa, varaus sille on olemassa, mutta sille ei yksinkertaisesti ole tilaa. Olenkin miettinyt sellaista koristeversiota, joka toimii bioetanolilla, mutta se on edelleen mietintäasteella. Ens kesän rempan yhteydessä uusitaan alakerrasta lattiat ja seinät ja kalusteet. (Juttuja voi seurata jatkossa juuri perustamassani blogissa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Koristetakat on kyllä upeita ja valikoimakin on nykyään ihan laaja, joten varmasti löydätte sieltä mieleisenne :)

   Poista
 2. Oikea valinta! On varmasti upea valkoisena!!! :) Ja tuo puulaatikko on kyllä kätevä.

  Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo puulokerikko on kyllä kiva lisä takkaan. Katsotaan vain kuinka paljon sitä puita tulee siinä pidettyä ;)

   Poista
 3. Hieno takka.
  Puuteline on enemmän kuin kätevä käytössä. Puut pysyy kivan kuivina, kun saavat olla sisällä tellingissä.
  Meillä on Tulikiven Anja, valkoiseksi slammattu ja edessä on mattamustat kaakelit. Takan taakse (meillä on takka ns. keskellä) on muurattu asennuksen yhteydessä 2-lokeroinen slammattu teline puille ja se on kyllä ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin heti kurkkimassa googlesta teidän takan mallia ja uskon, että näyttää upealta puulokerikon kanssa luonnossa :)

   Poista
 4. Upeita takkoja! Teidän valinta on niin kaunis! :) Voi kunpa meilläkin olisi tuollainen kodin lämmittäjä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! <3 Toivottavasti takka on yhtä upea luonnossa kuin kuvassa :)

   Poista
 5. Aivan ihana valinta! Ottaisin kyllä ihan noista minkä vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi Tuuli :) Toivottavasti valintamme oli oikea, sen näkee sitten kun takka on valmis :) Mutta kuvassa näyttää kivalta.

   Poista
 6. Hyvä ja varman tyylikäs valinta! Onko takka varaava? Meidän on tarkoitus tehdä takkavalinta Habitaressa viikonloppuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on varaava takka. Se on ihan must meidän taloon niin saa kaiken hyödyn irti. Oi sinun valintaa jo mielenkiinnolla odotellessa! Messuilta löytyy varmasti ihanuuksia <3

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.