Toivepostaus: Ikean Kivik sohvan kokemuksia

27. marraskuuta 2013Minulta kysellään hyvin usein sähköpostissa ja täällä blogissa kokemuksista ja mielipiteistä liittyen meidän Kivik sohvaan ja divaaneihin. Niinpä ajattelinkin tehdä tälläisen yleisen postauksen tästä aiheesta, missä en käytä minkäänlaisia faktoja vaan kerron oman fiiliksen pohjalta mielipiteeni. Tiedän tai luulen, että tulen saamaan kommentteja, missä kerrotaan ihan erilaisia kokemuksia kuin mitä me olemme kokeneet, joten tämä postaus on siis vain meidän perheen arvostelu. Tälläinen pieni alustus tähän ettei kukaan ymmärrä näitä listaamiani plussia ja miinuksia väärin.

Meiltä löytyy siis kolmen istuttava Ikean valkoinen Kivik sohva ja kaksi valkoista divaania samasta sarjasta. Divaanit meillä on ollut nyt käytössä jo parin vuoden verran ja sohva yli vuoden. Toisella divaanilla olemme istuneet päivittäin, toisella harvemmin koska se on sijoitettu tyttömme huoneeseen. Sohvalla istumme tietenkin päivittäin. No millaisia plussia ja miinuksia meidän mielestä Kivik sarjan tuotteista löytyy?

PLUSSAT:

- Todella mukava istua
- Istuintyynyt eivät valu käytössä vaan pysyvät jämäkästi paikoillaan
- Selkätyynyt pitävät muotonsa eivätkä mene muhkuraisiksi tietyistä kohtaa
- Helppohoitoisuus kun irroitettavat ja pestävät päälliset
- Ei liian kova eikä liian pehmeä
- Voi tarvittaessa ostaa uudet päälliset kun vanhat ovat kuluneet
- Päälliset pitäneet alkuperäisen ulkonäkönsä eikä nukkaantuneet
- Muunneltavuus ( voi esim. lisätä divaanin sohvaan jolloin muodostuu divaanisohva)
- Istuinsyvyys juuri sopiva
- Hinta

MIINUKSET:

- Valkoinen väri herkkä ja jokainen tahra näkyy, mutta onneksi jokainen on lähtenyt pesussa irti, paitsi lehdestä lähtenyt muste.


Kuten huomaatte, meillä ei ole tähän Kivik - sarjaan mitään negatiivista sanottavaa. Olemme kokeneet sohvan ja divaanit niin hyviksi, että emme löytäneet mitään negatiivista sanottavaa kuin tuo valkoisen värin arkuus.. mikä ei edes tähän sarjaan liity vaan yleensä valkoiseen väriin. Olemme niin tyytyväisiä, että tulemme hyvin todennäköisesti hankkimaan uuteen kotiimme vielä lisää tätä sarjaa.36 kommenttia

 1. Heippa! Mukavaa kuulla, että olet sohvaan noin tyytyväinen!

  Minulla on sinulle haaste: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/11/koko-koti-yhdessa-postauksessa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu! <3 Viikonloppuna kuvaussessio tiedossa ;)

   Poista
 2. Se on kyllä kaunis ja näyttää hyvältä istua. :) Ehkä mekin uskallamme seuraavaksi ostaa kankaisen sohvan. Mies haluaisi seuraavaksi kunnon löhöilysohvan, koska nykyinen nahkasohva ei sitä ole. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankainen sohva on helppo hoitaa kyllä, kunhan siinä on irroitettavat ja pestävät päälliset :) Äh, ei mitään löhöilysohvaa.. ei meidänkään mikään sellainen ole, mutta voihan tuossa makoilla mukavasti, hih! ;)

   Poista
 3. Kiitos ihana kun postasit tästä. Tämä asia on todella ajankohtainen koska olen kuolannut sohvaa ja luulen että päädyn Kivikkiin, siinä tuppaa olemaan paras hinta-laatusuhde. Ja tuo että tyynyt ei valu, sen halusin kuullakkin. Se on yksi pääsyy miksi haluan luopua vanhasta sohvasta. Valkoista kyllä en hanki, kun tiedän että meillä se ei kestä puhtaana, mutta värejä oli vaikka mitä tarjolla..nyt vain on saatava miehen pää käännettyä sohvan ostamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea yritykseen ;) Kyllä tuo Kivik on hintansa väärti ja voin lämpimästi sitä suositella. Meillä uuteen taloon tulee lisää tätä sarjaa, koska on edullinen ja nätti :)

   Poista
 4. Heippa! Meillä on IKEAN Ektorp -sohva ja meillä myös tullut kaikenlaisia tahroja päällisiin. Kerran uskalsin pestä päälliset kloriitin kanssa eikä päälliset mennyt miksikään ja kaikki tahrat lähtivät pois! :) Kannattaa seuraavalla pesukerralla laittaa hieman kloriittia musteen kohdalle. :)

  - Johanna -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyypä kokeilla sitten tuota kloriittia jos vaikka tuo mustepistekin lähtisi pois :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Olipa kiva lukea postaus aiheesta, meillä ollut Kivik sohva divaanilla käytössä jo reippaasti yli kolme vuotta ja samat plussat (ja miinuksen!) laittaisin minäkin listalle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mahtavaa että ollaan samaa mieltä! Mitään miinusta en ole vielä suuremmin löytänyt :)

   Poista
 6. Meillä on myös kolmen istuttava kivik sohva, myös 2 divaania löytyi. Tosin toisen möimme pois, mutta ainoastaan tilan puutteen vuoksi. Meillä myös samat plussat kuin teillä. Olen ollut enemmänkin kuin tyytyväinen, ja kun huonekaluliikkeissä testaan joskus huvikseen sohvia, niin kaikki tuntuu kovilta ja epämukavilta. Todella mukava kun voi ns. vaihtaa sohvaa, divaani voi olla kiinni sohvassa tai käyttää erikseen. Ainoana miinuksena juurikin tuo valkoinen väri, mutta sehän oli jo tiedossa ennen sohvan ostoa. Tykkään todella paljon! Yksi pieni häiritsevä seikka on että päälliset kutistuneet pesussa vaikka ohjeiden mukaan pesty. Osa syynä voi olla se että jouduimme uutena pesemään päälliset kun mies kaato ensimmäisenä iltana sohvalle mehut. :D Mutta uudet päällisethän saa ikeasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kutistumisen unohdinkin mainita postauksessani. Mutta se on kiva, että päällinen hieman kutistuu, koska sitten tyyny on taas aika pinkeä kun päällinen on tiukasti kiinni ;)

   Poista
 7. Meilläkin tuo divaaani valkoisena ja seuraavaksi tarkoitus ostaa sohva.. ei valittamista vaikka taloudessmme on koira ja kurasilta jäljiltä ei völtytä.. helppo pestä.. ja karvat ei hirveen hyvin tartu sohvaaan,kun taas esim meillä on askon sohva joka imee kaikki karvat itseensä.. täällä ollaan siis myös hyvin tyytyväisiä kivikiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on koira vieraillut kotona ja ollut sohvalla ja mitään karvoja ei kyllä näkynyt. Tästä koirasta ei muutenkaan lähde kyllä karvaa, että voiko johtua siitäkin :D

   Poista
 8. Kiitos kovasti tästä postauksesta :) Voi hyvinkin olla, että meillekin tiensä löytää samanmoinen.

  - Lilja

  VastaaPoista
 9. Yhdyn täysin mielipiteisiisi, meilläkin tykätään kovasti Kivikistä. Kaiken muun hyvän päälle se on vielä kauniskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kaunis, edullinen ja hyvä käytössä! :)

   Poista
 10. Meillä on ollut kivik blekinge nyt pari kuukautta ja muuten olen tyytyväinen, paitsi että sohva imee pölyä ja nukkaa itseensä, niin että teippirullaharjan kanssa pitää koko ajan olla putsaamassa. :( Olin tosi yllättynyt, kun joku edellä sanoi, että koirankarvat ei tartu. Onkohan teilläkin blekinge vai joku muu kangas? Oletteko käsitelleet sohvan jollain aineella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on valkoinen blekinge tuo päällinen ja meillä ei kyllä ole hirveästi mitään nukkaa ottanut itseensä. Pölyä joo, mutta se näkyy tuossa valkoisessa värissä muutenkin..

   Poista
  2. Joo niin kai se on aina valkoisen kankaan kanssa. Varsinkin nyt talvella kun käytetään paljon mustia vaatteita, niistä tarttuu nöyhtää sohvaan. Nahka olisi helppohoitoisempi, mutta ei ehkä niin mukava.

   Poista
 11. Kiitos postauksestasi! Taidan vakavasti harkinta saunahuoneeseen tätä Kivik-sarjaa. Valkoinen olisi unelma, ja kiva kun on irrotettavat ja pestävät päälliset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ole hyvä! :) Toivottavasti auttoi valinnoissa, koska suosittelen tätä sarjaa ainakin oman kokemuksen pohjalta.

   Poista
 12. Meillä on Ikean Ektorp-nojatuolit, ja olen kyllä positiivisesti yllättynyt niiden laadusta. Ovat paljon tukevammat ja valkoisesta väristä huolimatta likaahylkivämmät kuin uskalsin odottaakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihan yllättynyt, koska pelkäsin sohvan menevän jo vuoden päästä vaihtoon. Mutta väärässä olin! :)

   Poista
 13. Kiitos paljon tästä postauksesta, joka on tosi ajankohtainen meille. Olemme nimittäin miettineet Kivik-sarjan divaaneita meille, ja nyt kun Ikeassa on vielä meneillään sohvaviikot, niin olemme näitä jo käyneet kertaalleen katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain shoppailemaan ja hyödyntämään tuo hyvä etu. Itse suosittelen sarjaa oman kokemusten perusteella. En ole kyllä hirveästi mitään negatiivista kuullut muutenkaan tästä sarjasta.

   Poista
 14. Kiitos tästä postauksesta! Olen pähkäillyt viikkoja, että mikä sohva meille tulisi ja tämän myötä taidan todellakin päätyä Kivikiin :) Valkoista meille ei kyllä voi hommata, koska meillä on kaksi koiraa (joista toinen nukkuu yöt sohvalla) ja 4 kissaa sekä suhteellisen sotkuisat ihmiset :D Valkoinen olisi se mieluisin, mutta aina ei saa kaikkea mitä haluaa. KIITOS :)

  VastaaPoista
 15. Hyvä postaus! :) Kommentoin vähän myös omia kokemuksia :) Meillä siis Ektorp-divaanisohva, jossa myös blekinge-päälliset. Koirataloudessa sohva on pysynyt vuoden verran tosi hyvässä kuosissa, vaikka vasta kerran olen päälliset pessyt. Huomasin kuitenkin ensimmäisen pesukerran jälkeen, että lika tarttui paljon nopeammin istuintyynyihin kuin ennen pesua. Päällisiin on luultavasti tehtaalla suihkutettu suoja-aine, joka lähtee ensimmäisessä pesussa pois. Kannattaa siis pitkittää ensimmäistä pesukertaa, jos sohvassa ei sen kummempaa likaa näy. Meillä koiraneiti murusteli sohvalle suklaakeksejä pussillisen (ei silloin kyllä naurattanut :D), joten pesuun oli päälliset laitettava. Oli oikein tahmannut ja sulattanut keksejä pitkin sohvaa. Noh, huolimattoman omistajan moka, kun suklaapussin sohvapöydälle jätti :)

  Positiiviset puolet on aikalailla samat kuin teilläkin :) Negatiiviseksi puoleksi sanoisin lemmikkitaloudessa juurikin karvan ja nukan tarttumisen sohvaan. Se tosiaan muodostui meillä aika isoksi ongelmaksi, ja siksi hankimme lemmikkikotiin tarkoitetun imurin, jossa tekstiikisuutin on isokokoinen. Sillä on helppo vetää karvat ja pölyt sohvasta pois, etenkin helmaosuus, joka on aina täysin koirankarvoissa. Siinä menisikin puolet tarraharjasta joka kerta, kun sohvan vetäisi sillä puhtaaksi. Mutta on tuo päällisten pesu- ja vaihtomahdollisuus niin suuri plussa, että en sohvaa vaihtaisi :)

  VastaaPoista
 16. Hei. Vieläkö teillä on kivik sohvat? Harkinnassa itselläni ostaa ja ajattelin että onko näin parin vuoden jälkeen vielä hyvät teillä? Meillä nyt ektorp ollut kolme vuotta ja alkaa istuinosa tulla kuoppa. :) kiitos vastauksesta :)

  VastaaPoista
 17. Hei. Vieläkö on kivik sohvat käytössä? Vieläkö ovat yhtä hyvät? ;)

  VastaaPoista
 18. Olen itse ostamassa myös kyseistä kivik sarjan sohvaa vaaleanharmaana juuri sen takia koska meillä 2v poika saattais sotkea valkosen heti. Onko kenelläkään sitä vaaleanharmaana?

  VastaaPoista
 19. http://www.tori.fi/uusimaa/Ikea_Kivik_sohva_2_henk_24573039.htm?ma=1

  VastaaPoista
 20. Saako sen divaanin siis ihan kiinni siihen sohvaan ? Ollaan harkitsemassa sohvancaihtoa mutta törmäsin tähän postaukseen tuosta muunneltavuudesta :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.