Tulevan talon eteisen / aulan säilytysjärjestelmä

11. marraskuuta 2013
Täytyy tähän heti aluksi todeta, että säilytystilaa ei vain voi olla koskaan liikaa. Näin ainakin itse olen huomannut jo tässä meidän rivitalokolmiossamme. Kun tavaramäärä lisääntyy koko ajan, lisää säilytystilaa kaivataan. Kun olemme nyt suunnitelleet tulevan talon eteistä ja siihen asennettavaa vaatekaappia ulkovaatteille ja kengille, olemme tulleet siihen päätökseen, että mitä isompi sen parempi. Vaatekaapit eivät koskaan ole mitään kauniita sisustusratkaisuja, mutta tässä asiassa on vain ajateltava enemmän käytännöllisyyttä kuin kauneutta. Meidän perhe on nelihenkinen muutettaessa, joten ulkotakkeja, pipoja, hanskoja ja kenkiä löytyy paljon ja niitä tulee vain lisää. Siksi olemmekin päätyneet todella käytännölliseen ratkaisuun. Tulemme sijoittamaan eteiseen 3 metriä leveän säilytysratkaisun eli vaatekaapin. Itse koen 2 metriä leveän kaapin olevan aivan liian pieni meidän tarpeisiin. Nykyisessä asunnossamme on n. 2 metrinen ratkaisu ja se on tällä hetkellä ihan täysi ulkovaatteita ja kenkiä. Kun tavarat lisääntyvät tyttöjen kasvun myötä, niin tämä mitoitus ei vain tule riittämään. 

Olenkin surffaillut valmiiksi muutaman vaatekaappivalmistajan sivuilla ja löytänyt hyvin potentiaalisia ehdokkaita. Meillä on vaihtoehtona ottaa kaikkien huoneiden vaatekaapit joko samasta firmasta mistä tulevat muutkin kiintokalusteet tai sitten ihan perinteisesti Ikeasta. Eteisen vaatekaappi tulee siis olemaan 3 metriä leveä ja väriksi valikoituu tietenkin valkoinen. Oviksi olen ajatellut joko peilillisiä liukuovia tai sitten valkoisia maitolasiovia, mistä ei kumminkaan saa näkyä läpi. Näissä tulevissa kuvissa on nyt väärän värinen säilytyskokonaisuus, koska en löytänyt kuvaa 3m leveästä valkoisesta kokonaisuudesta, mutta saatte kumminkin osviittaa siitä, millaista olen meille ajatellut. Kuvissa esiintyy siis 3 metriä leveä ratkaisu:
Tämän säilytysratkaisun sisusteet eivät ole ne mitä meille tulen valitsemaan, koska ulkotakeille on varattava tarpeeksi roikkumistilaa ja takkejahan meiltä löytyy iso määrä. Mutta nämä kuvat ovat vähän sinnepäin. Tämä säilytysratkaisu on koottu kahdesta 150cm leveästä kaapista ja ne on yhdistetty yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Meille ei tulisi tuollaisia puisia vetolaatikoita vaan ihan perinteisiä ritilävetolaatikoita, mihin voi sitten laittaa pipot, hanskat ja muut ylimääräiset härpäkkeet. Kengille ajattelin tehdä alatasolle ison tilan, koska niitäkin tuntuu kerääntyvän koko ajan vain lisää. 

Tälläisiä ajatuksia eteisen säilytyksestä. Olenko ihan hakoteillä kun haluan paljon säilytystilaa eteiseen, mielestäni en :) Mutta kertokaa mielellään kokemuksianne teidän eteisestä ja säilytysratkaisuistanne. Niitä on aina todella kiva lukea ja saada näin vinkkejä omaan suunnitteluun. 


Kuvat: Ikea

19 kommenttia

 1. Meillä on vaatekaapeissa Topikeittiön Lumivalkoiset lasiliukuovet, ja olen ollut kyllä valintaan tyytyväinen. Perinteinen maitolasihan kun kuultaa vihreään ja siitä tosiaan näkyy läpi. Jonkun verran olivat kalliimmat, mutta kyllä kannatti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ja valitsimme valkoiset lasiovet, koska en halua että kaikki pipot ja takit näkyvät läpi kaikille vieraille :)

   Poista
 2. Kengillekin kannattaa ottaa korit ainakin osittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee ihan kengille tarkoitettu teline. Kenkiä kun tuppaa löytymään niin paljon :)

   Poista
 3. Säilytystilaa kannattaa suunnitella paljon! Oikeilla jäljillä olet, ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen huomasi jo silloin kun meitä oli kaksi, saatika nyt kun meitä on neljä :)

   Poista
 4. Voin suositella Lahden keittiövalintaa. Otimme sieltä lumenvalkoiset liukuovet makuuhuineeseemme. Edullisin hinta vaikka hintaan lisättiin kotiinkuljetus. Nopea toimitus ja ystävällinen palvelu. -Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina vinkistä! Käynkin googlettamassa :)

   Poista
  2. Heidän nettisivunsa eivät ole niin edustavat, joten uskalsimme tilata ovet vain makuuhuoneeseen mutta olisimme tilanneet ovet muihinkin huoneisiin jos olisimme tienneet että ovat niin hyvät. Liukuovien takana meillä on Ikean Algot-sarjaa, josta olemme koonneet itsellemme sopivan kokonaisuuden. -Nina

   Poista
 5. Meillä on kaksiomme eteisen käytävällä 2,5 m Ikean liukuovikaapistoa; puolet tuosta on ulkovaatteille ja kengille ja toinen puolikas siivoustarpeisiin ja pyyhkeille jne. Liukuovi muistuttaa tuota, joka näkyy kuvissasi, mutta siinä on lisäksi hailakasti näkyvä oksakuvio. Olen ollut todella tyytyväinen ratkaisuun moneltakin kantilta. Lisäksi liukuoven pinta on ollut todella helppohoitoinen, ei näy häiritsevästi sormenjäljet tms. Voisin ottaa vielä metrin lisääkin kaapistoa, säilytystilaa todella tarvitsee aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilytystilaa ei osaa arvostaa ennen kuin sen puutteen on kokenut. Parempi pelaa varman päälle ja ottaa se 3 metrinen kaappi ettei tarvitse jälkeenpäin harmitella :)

   Poista
 6. Meillä kolmen lapsen kanssa on huomattu käteväksi jokaisen perheen jäsenen omat korit/laatikot. Sinne vaihdetaan vuodenajan mukaan käytössä olevat hatut ja hanskat. Lisäksi on omat korinsa huiveille, sateenvarjoille/kauppakasseille, varaulkovaatteille ja ulkokynttilöille. Vieraille itse suosittelisin lisäks pysty- tai seinänaulakkoa. Itse en ainakaan kylään mennessä auo kaappeja että saisin takin naulaan. Valmiit kenkätelineet (esim. Paxissa) koen turhaks tilanviejäks. Itse olen työntänyt kolmitasoisen kenkähyllyn liukuovien taakse kaappiin. Jokapäiväisessä käytössä olevat kengät on lattialla tai arkussa, muut harvemmin käytetyt on sit siinä kenkähyllyllä. Lisäks joitain laukkuja pidän kaapissa, ja nekin vie aika ison tilan. Siinä jotain mietteitä miten meillä eteinen koitetaan saada toimimaan. Ja se säilytystila ei tosiaan kyllä tyhjänä tule olemaan!! Eli riittävästi heti alkuun sitä. Ja kannattaa ihan konkreettisesti miettiä mitä siellä tulee säilömään, mitä otan kaapista/eteisestä kun lähden kauppaan,töihin, leikkipuistoon jne. Onnea rakennuskoitokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos impi! :) Kiva kuulla teidän ratkaisusta. Koreja otamme kyllä paljon, koska olemme kokeneet ne käteväksi nytkin :)

   Poista
 7. Mulla oli edellisessä asunnossa Ikean 3 metrin liukuovikaapisto (makkarissa kylläkin) ja sinne meni tavaraa ihan pirusti. Sen kun suunnitteli omien tarpeiden mukaan, niin sai kyllä mahtumaan paljon vaatteita + muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meille tulee ja eteiseen ja makkariin 3 metriset niin eipähän jää siitä kiinni sitten ;)

   Poista
 8. Hyvin suunniteltu minusta! Lapsiperheessä eteinen on usein säilytystilan sekä toimimisen (pukeminen, riisuminen, miten kaikki mahtuvat olemaan tarvittaessa yhtä aikaa jne, tiedät nämä varmasti :)) suhteen todellinen pullonkaula, joten hyvä ja realistinen suhtautuminen vaikkapa talvikamppeiden todelliseen määrään auttaa paljon.

  Yllä jo mainittu, josta olen samaa mieltä, eli jos jää luonteva tila, niin vieraiden takeille ja muulle seinä- tai pystynaulakko (pystynaulakon voi nostaa välillä pois tilasta ehkä, jos sille on luonteva säilytyspaikka eteisen lähellä). Itse koen ikäväksi mennä toisen kotona kaapille, kaikki kun eivät siihen ohjaa ja joskus ne kaapit ovat täpötäynnä ilman vapaita henkareita, niin tilanne on vähän ikävä. Tosin jos erilliselle naulakolle tms ei ole tilaa, niin kaapista voi varata pienen tilan, jossa on tyhjiä henkareita valmiina ja ovi avoinna, niin vieraat tietävät, että se tila on heidän käyttöönsä.

  Hyväksi kokemani vinkki: Rautakaupasta metritavarana myytävää kuramattoa kaapin ihan alimmalle tasolle, siis niihin, joihin tulee kenkiä. Näin sora ja hiekka kengistä ei naarmuta kaapin pohjaa pahannäköisesti ja kuramatosta on tosi helppo imuroida kaikki irti. Lisäksi tuo matto mahdollistaa - kenkitelineratkaisusta riippuen, että jääkö telineen alle tilaa - kaapin pohjankin käytön kenkien säilyttämiseen. Itse olen saanut ihan mililleen leikattua kuramattoa kun hoksasin pyytää ja olen juurikin soran ja hiekan takia kokenut hyväksi. :)

  Kivoja nämä jakamasi rakennuskokemukset :)

  Terkuin satunnainen lukija, nykyään säännöllisempi

  VastaaPoista
 9. Hei kiitos satunnaiselle lukijalle hyvistä vinkeistä, joita saatiin ajatellen omaa rakennusprojektia! Meille on tulossa vaatehuone eteisen yhteyteen, eikä tullut mieleen, että vieraat ei välttämättä koe miellittyväksi mennä tunkeilemaan sinne vaatteineen :) Pitänee siis hankkia tuollainen pystynaulakkosysteemi vieraiden ajaksi, muuten sille ei taida olla oikein tilaa eteisessämme.

  -Hansu

  VastaaPoista
 10. Ajattelitteko kulkea aina pääovesta vai onko teillä mahdollisuutta kulkea esim. kodinhoitohuoneen kautta? Meillä lapset kulkee arkisin pääosin kodinhoitohuoneen kautta, jonne voi jättää kuraiset vaatteet kätevästi säilöön. Tällöin eteisen kaapistoksi riittää pienempi kaapisto. Eteisen kaapissa säilyttämme vain lasten ja aikuisten "paremmat" kengät ja takit. Lasten kengille suosittelen ehdottomasti koreja, koska kenkähyllyt vie huomattavasti enemmän tilaa eikä niihin mahdu kuin muutamat kengät vierekkäin. Meillä on eteisessä laatta-lattia, ja olemme jättäneet kaapiston pohjalevyn kokonaan pois, jolloin ei haittaa vaikka kengistä valuis vettä lattialle. Tämä ei varmaan onnistu Ikean kaapistoissa?! Säilytämme myös osaa kengistä lattialla kaapin sisällä. Tulipas pitkä sepustus, mutta toivottavasti tästä on jotakin hyötyä jollekin.

  VastaaPoista
 11. Hei, olemme itse muuttaneet uuteen kotiimme kesäkuussa ja meillä on Kirena-ryhmät lumenvalkoisella lasiovella eteisessä ja makkarissa. Olen ollut tosi tyytyväinen, lasi on oikean valkoinen, sormenjäljet ei erotu eikä ovista näy läpi. Kuulostaa järkevältä suunnittelemasi koko kaapille, meillä kans 4 henkinen perhe, eikä tilaa ole koskaan liikaa. Ja jää sitten vähän lisätilaa kasvavalle tavaramäärälle kun lapset kasvaa. :) tsemppiä raksan loppuaikaan, ihana palkinto odottaa!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.