Vauva nukkuu..

17. marraskuuta 2013
Vauvat on vain niin suloisia kun ne nukkuvat omassa sängyssään tyytyväisinä. Voisiko sitä olla söpömpää ilmestystä kun nukkuva lapsi? Vielä kun pinnasängystä kuuluu pienen pientä tuhinaa ja pihinää. Silloin sitä on itselläkin aikaa pysähtyä ja miettiä kuinka onnekas ja onnellinen sitä onkaan, että meillekin on toinen lapsi siunaantunut. Se ei todellakaan ole itsestään selvyys nykypäivänä, ei toivottavasti kenellekään. 

Meidän ensimmäisen tytön kanssa meni paljon aikaa ennen kuin kaikki meni hyvin ja lapsemme syntyi. Se ei tapahtunut luonnollisin keinoin. Toisen lapsen kanssa taas kaikki tapahtui luonnollisesti ja tulin raskaaksi ensimmäisen raskauden jälkeen aika pian. Siksi nämä asiat ovat itselleni hyvin tärkeitä aiheita ja siksi ymmärrän hyvin ihmisiä kenelle raskautuminen ei ole helppoa. Itse ei voisi onnellisempi olla, kun me olemme saaneet kaksi ihanaa tyttöä. Pysähdyn joka ilta miettimään tätä asiaa ja olemaan kiitollinen. Monet kauhistelevat edelleen sitä kun lapsiemme ikäero on alle vuosi, kuinka rankkaa meillä tulisi olemaan. Tätä asiaa itse en yhtään mieti. Jokaisella on rankkaa, on ikäero lapsilla vuosi, kaksi tai viisi. Välillä on rankkaa ja välillä helpompaa. Itse odotan oikein aikaa, että kummatkin tyttömme kasvavat ja pääsevät leikkimään keskenään. Toivottavasti heistä tulee parhaat ystävät. Mutta siihen menee vielä aikaa ja nyt aion nauttia tästä tilanteesta joka päivä. Huomasin ensimmäisen tyttömme kohdalla kuinka nopeasti aika kuluikaan. Juuri yksi päivä totesin miehelleni, että kohtahan meidän tyttö jo kävelee. Mihin se aika on kulunutkaan kun hän vielä makoili lattialla leikkikaaren alla ja ei päässyt mihinkään suuntaan liikkumaan? Nyt hän jo melkein kävelee, apua. 

Tästä kaikesta oppineena aion nauttia tästä ihanasta onnellisuuden tunteesta joka päivä ja elää tästä lähtien päivä kerrallaan. Olen aina ollut luonteeltani sellainen ihminen, joka elää jo tulevaisuudessa ja suunnittelee tulevaa innolla. Olen huomannut, että silloin sitä helposti jää samana päivänä tapahtuvat hienot asiat huomaamatta. Ne menevät ohi tai niitä ei osaa vain arvostaa juuri sillä hetkellä. Siksi oma ajattelu on muuttunut nyt viimeisen vuoden aikana ja olen pyrkinyt elämään päivä kerrallaan. Aikoinaan teimme mieheni kanssa niin, että joka ilta kummankin piti sanoa joku asia mistä on kiitollinen. Tämä tapa jäi jossain vaiheessa ja nyt haluankin elvyyttää tämän tavan ja ottaa sen taas meidän ohjelmaan juuri ennen nukkumaan menoa.

Näihin sanoihin haluan lopettaa tämän postauksen ja toivottaa kaikille aivan ihanaa päivää perheidenne ja ystävien kanssa. Muistakaa nauttia tästäkin päivästä <3


21 kommenttia

 1. Me saimme yhden tytön luonnollisesti, mutta toista emme sitten saaneet vaikka kaikki ei luonnoilliset keinot yritettiin. Nyt tyttö on jo 11 v. ja olemme kyllä maailman onnellisimpia hänestä. Lapset tosiaan saadaan eikä tehdä.

  Minulla ja siskollani on ikäeroa 1 v ja 2 kk, pienenä emme leikkineet yhdessä lainkaan, mutta aikuisena olemme yhteyksissä päivittäin.

  Onnittelut pikkuperheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Joo eihän se ole taattua, että tytöt leikkivät keskenään ja ovat hyviä kavereita, mutta toivotaan että näin kävisi :)

   Poista
 2. Todella ihanaa lukea tällaista positiivista juttua lasten saamisesta ja heidän kanssaan elämisestä. Usein odotettu raskausaika on ihanaa aikaa ja kun arki astuu kuvaan vauvan synnyttyä unohtuu kiitollisuus ja valitus alkaa. Varmasti se ei aina niin hohdokasta ole mutta positiivisella ajattelulla ja sillä kiitollisuudella pääsee jo pitkälle. Olet siitä hyvä esimerkki. Hyvä kun jaat tätä muillekkin. Minulla on aikuinen lapsi ja mummoaikaa odottelen. Ihanaa arkea koko perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marja! :) Oikein ihanaa mummoaikaa sitten kun se koittaa :) Minusta on tärkeä jutella tälläisistä asioista, vaikka ei ne sisustukseen mitenkään liity.

   Poista
 3. Kiitos tästä tekstistä. Täällä ensimmäistä vauvaa toivotaan ja myös meillä apukeinot käytössä… Monilla tosiaan unohtuu, että kaikille se lapsen saaminen ei ole yksinkertaista. Positiivisella asenteella uskon kuitenkin tässä(kin) asiassa olevan apua ja uskon, että vielä joskus meilläkin se oma pieni on. Onnea sinulle pienistä tytöistäsi ja kiitos kauniista blogistasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen samaa mieltä että nykyään lapsia ei vain tekemällä tehdä. Toivottavasti teilläkin onnistuisi ja pienen nyytin saisitte joskus syliinne <3 Jaksamisia ja tsemppiä!

   Poista
 4. Samassa veneessä, samoin ajatuksin! :)
  Meillä eka tuli helposti ja toista tekemällä tehtiin apuna kaikki lääketieteen keinot. Vieläkin ärsyttää ihmiset jotka puhuvat lasten "hankkimisesta", ihan kuin niitä vain käytäs sopivan hetken tullessa ostamassa Tarjoustalon hyllyltä. Mut toisillahan se käy aina niin helposti. Täytyisi vain silti muistaa meidät jotka ei lasta saa, helposti tai ollenkaan, ja muistaa hienotunteisuus lapsien tulosta kysellessä ;)
  Olen kyllä omistamme joka päivä hurjan kiitollinen vaikka 4-vuotiaan uhma käy välillä hermoon ja yövalvomiset on rankkoja. Päivääkään en antaisi pois <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä joskus vain pysähtyä miettimään ja pohtimaan kuinka onnekkaita olemme, että meille on lapsia siunaantunut <3 Sekun ei itsestään selvyys ole koskaan!

   Jaksamisia myös sinne! Meillä ensimmäistä uhmaa odotellessa ;)

   Poista
 5. Ihana teksti. Olet kyllä hyvin oikeessa siitä että nykyään ei todellakaan ole itsestään selvyys että saisi lapsia, ja todella monet nuoret ihmiset kamppailevat asian kanssa :( Itse olen tullut luonnollisin keinoin kaksi kertaa raskaaksi ja meillä on kaksi tytärtä, mutta lähipiirissäni on paljon ihmisiä joilla ei syystä tai toisesta ole lasta vaikka he itse haluisivatkin. Ja mitä väsymykseen tulee niin luulen myös että jokainen kahden tai yhden tai useamman pienen lapsen äiti ja isä on väsyneitä oli ikäero lapsilla mikä tahansa. Mielestäni asenne ratkaisee aika paljon, ja Se mitä odottaa vauva-ajalta. Haluan toivottaa paljon onnea ihanista isommasta ja pienemmästä tytöstä ja enkeleitä arkeen ja juhlaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta näistä asioista on hyvä puhua yleisesti, koska tiedän monta ketä vieläkin ajattelee, että lapset vain tehdään ja suku painostaa takana.

   Kiitos oikein paljon <3 <3

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus <3 lapsettomuus koskettaa meitä liian montaa..itsellä on nyt poika 1v.2kk pitkän odotuksen ja kipeiden vuosien jälkeen. Vauva-aika on ollut hyvin vaativaa aikaa kuitenkin kaiken jälkeen, vaikka tiedän olevani kiitollinen ja onnellinen. Silti voin myöntää olevani myös väsynyt, ja minulla on myös oikeus kokea kaikki äitiyden tunteet ja niin mielestäni kaikilla olipa se tie takana minkälainen tahansa...Väsymys on oikeasti suhteellista. Itse en ole nukkunut yhtään täyttä yötä vielä yli vuoteen, koska jo loppu raskaudessa unet oli mitä oli..ja voin vakuuttaa että monenlaisia kokeiluja on takana. Poika oli alkuun koliikkivauva, tai jotain muuta. Aina ollut suht vähäuninen, lyhyitä, pätkittäisiä päiväunia ja yöt katkonaisia. Kaikki väsymystä valittaa, mutten valittaisi jos yöni nukkuisin. :) Täysiä öitä siis odotellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä väsymys on suhteellista, itse olen saanut 3-vuoden aikana nukkua korkeintaan 10 kokonaista yötä, jokainen kokee asiat omalla tavallaan myös väsymyksen. :)

   Poista
  2. Tottakai jokainen lapsen saanut on varmasti väsynyt. Itse en ole ja viimeiseen kahteen vuoteen kunnolla nukkunut kun olen ollut kaksi vuotta "putkeen" raskaana ja raskausaikana nukkuminen on ollut heikkoa. Sitten vielä kaikki yövalvomiset ja muut niin itsekin hieman väsynyt, mutta onnellinen <3

   Poista
 7. Kaunis ja niin hyvä ajatus miettiä illan päätteeksi mistä sitä saakaan olla kiitollinen joka päivä. Täytyypä ottaa itsekkin käyttöön. Monesti sitä arjen tohinassa unohtuu ne pienetkin hetket päivässä mitkä tuovat iloa ja onnea elämään. Nauttikkaa pienoisistanne. -Sari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3

   Tuo on oikeasti kiva tapa, kun ennen nukkumaanmenoa hieman rauhoittuu ja miettii mitä kaikkea sitä on elämässä saavuttanut ja mistä olla kiitollinen <3

   Poista
 8. Ihana postaus ☆
  Tiedän raskaaksi tulemisen vaikeudet läheisten kautta. Itse olen tullut hyvin helposti, melkein ajatuksesta raskaaksi.
  Ensimmäisen lapsen jälkeen, kun aloin toista odottamaan, kaikki oli kauhuissaan pienestä ikäerosta, joka oli kuukautta vajaat kaksi vuotta. Tytöt olivat kuin paita ja peppu ensimmäiset vuodet vanhimman täyttäessä 10 v, jonka jälkeen jouduimme hänestä luopumaan sairauden takia. Silloin meillä, oli jo poika, eli kun kaikki lapsemme olivat vielä yhtä aikaa koolla he olivat, 10, 8 ja 2-v.
  Vaikka aika pienten lasten kanssa on hektistä, voi siitäkin nauttia ja ottaa kaikki siitä irti.
  Nyt olen jo kahdelle pienelle, 3-v tytön ja pian 1-v pojan mummi ja saan seurata heidän ihanaa lapsuusaikaa ♥
  Onnea ja iloa teille pienten lasten kanssa oloon.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Päivi <3

   Nykyään ja varmaan ei koskaan ole ollut helppoa tulla raskaaksi, nykyään siitä vain puhutaan enemmän. Ja onneksi puhutaan!

   Poista
 9. On kyllä suloinen vauva, onnea todella paljon vielä kerran! Kirjoitit todella tärkeästä asiasta. Lapsen saaminen on aina iso asia eikä todellakaan itsestään selvyys. Rankkaa varmasti voi olla, mutta olisi se isommallakin aikaerolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Rankkaahan se on, on ikäero mikä tahansa niinkuin sanoit. Mutta niin palkitsevaa <3

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.