Uuniseppien takka melkein valmis!

30. joulukuuta 2013
Uuniseppien takantekijä kävi meidän talolla viikko sitten valmistelemassa takkaa valmiiksi. Takka muurattiin viittä vaille valmiiksi. Tällä tarkoitan sitä, että lopullinen päällyste tehdään vasta ihan tammikuun lopulla, kun kaikkialla alkaa olemaan valmista. Tämä siksi, ettei päällinen vain vaurioidu mitenkään rakentamisen aikana eikä siihen tule kolhuja ja naarmuja. Minusta tämä on todella järkevä tapa niin meidän ei tarvitse panikoida jos takkaan vaikka joku osuisi. 

Tältä takka nyt näyttää " viittä vaille valmiina". On se kyllä ihanan iso, juuri sitä mitä halusimme. Tykkään kyllä tuosta puulokerikosta todella paljon. Takalle tuli nyt leveyttä noin 1,5 metriä mistä puulokerikko käsittää 0,4m. Takan oikea mitta ilman lokerikkoa on 1,1m. Eli ihan mini se ei ole! Takan päälle piilotettiin yksi pistorasia sen varalle, että laittaisin ensi jouluna jouluvalot roikkumaan takkaan. Erittäin tärkeä yksityiskohta, hih!

Nyt vain odottaa, että näkisi takan valmiina. Vielä kun pääsemme takkaa testaamaan ja polttamaan ensimmäisen pesällisen. Sitä jo niin odotellessa!


12 kommenttia

 1. Varmasti hieno sitten valmiina! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan kun ei olla kuvassa eikä livenä valmiina nähty :)

   Poista
 2. Eikös tuossa takan myöhempään päällystämisessä ole sekin pointti, että takan pitää antaa kuivua kunnolla ennen päällysteen lisäämistä? Meillä takka päällystettiin valkoisella antiikkilaastilla ja ennen sen lisäämistä takkaa piti poltella, ensin kynttilöin pienellä lämmöllä ja sitten ihan tulella, että kerkesi kuivua varmasti. Muurari sanoi, että antiikkilaasti voi muuttua ensimmäisillä käyttökerroilla kellertäväksi, jos sisus ei ole kuivunut kunnolla :(

  Meillä on muuten nyt se sama laminaatti (Upofloorin Kirsikka Glaze) lattioissa, joka teillekin on tulossa. Ihan samanlainen se ei kyllä ole kuin edellisessä mallistossa, koska pinta on muutettu mataksi. Lisäksi sävy on muuttunut mielestäni jonkin verran, toki se kiiltoisuuden puuttuminen vaikuttaa sävyyn jonkin verran. Muuten ollaan oltu kyllä tähän tyytyväisiä! :)

  -hansu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, takan pitää antaa kuivua rauhassa. Kellertävä laasti ei nimittäin kuulostanut hirveän kivalta :/

   No kiva, että olette olleet silti tyytyväisiä laminaattiin! Meille se tullaan nyt tammikuussa asentamaan ja odotan jo näkeväni sen valmiina. Minä tykkään sen ulkonäöstä nytkin, vaikka onkin hieman eri näköinen kuin ennen :)

   Poista
 3. Meinasin myöskin tuosta päällystämisestä mainita, että meillä takkaa piti 10-15 krt poltella ennen kuin laastit laitettiin pintaan, jotta kuivuu kunnolla eikä pinnoite halkeile.

  -Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kuivuminen ja polttaminen on erittäin tärkeää ja odotankin tarkempia ohjeita Uuniseppien muurarilta ettei vaan halkeilua tapahdu. Se vielä puuttuisikin, että uusi takka menisi samantien halki :/

   Poista
 4. Toi on kyl niin ihana takka. Me ollaan kans mietitty tota puulokeroa, mut saa nyt nähdä millanen meille sitten tulee.. Himoitsen myös manttelitakkaa. Hyvä idea tuo pistorasia. Huikkasin heti miehelle, et meil kans :D

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että sait vinkkiä ;) Takka- asiat on isoja päätöksiä!

   Poista
 5. Oikein hyvältä näyttää ja ihanan avaran näköistä. :)

  VastaaPoista
 6. Meillä Uuniseppien takka laatoitettiin jo muurausta seuraavana päivänä. Oisko sitten rappauksrn kanssa eri juttu? Muurari oli kyllä asiansa osaava, tuskin mitään mokaa sattui! Laatoituksen jälkeen taisi mennä parikin viikkoa ennen ensipolttoja. Nyt on lämmitetty päivittäin ja kyllä lämmintä onkin näin lauhalla ilmalla!
  Mikä malli muuten on kyseessä? Meille tuli korotettu Tonava läpiöluukuilla. Lisää blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee Uuniseppien Tunturi :) Me jätimme rappauksen heti tekemisen siksi pois, että halusimme varjella takan pintaa siihen asti kun talo valmistuu ja onhan se ihan hyvä antaa takan kuivua rauhassa ettei vaan sitten lähde halkeilemaan sen takia :)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.