DIY - Pom-Pom / Kilpailukirjoitus!

17. tammikuuta 2014

Minulta toivottiin ohjeita näihin aikaisemmin esittelemiini tytön huoneesta löytyviin Pom-Pomeihin. Nämä Pom-Pomit on kyllä todella helppo toteuttaa ja ei tarvitse olla mikään askartelun maisteri, että näitä pystyisi tekemään. Minäkin pystyin, vaikka olen todella surkea askartelussa. Saahan näitä valmiinakin ostettua, mutta kun omatekemälle viuhkalle jää hintaa noin euro niin kannattaa ehdottomasti itse askarrella kuin ostaa valmiina. Siinä säästää siis aikaa ja rahaa kun lähtisi kaupoista valmiita etsimään!

Kaikki mitä tarvitset Pom-Pomien valmistukseen on:

-eri värisiä silkkipapereita
- rautalankaa tai nauhaa
- siimaa tai muuta millä laittaa roikkumaan


Ohje:1. Kahtia taitettu silkkipaperiarkki leikataan puoliksi ja taitellaan kokonaan haitariksi. Haitarin leveys ei saa olla liian suuri, eli taittele noin 3cm välein ja painele taitteet hyvin.
2. Pyöristä nipun päät saksilla leikkaamalla.
3. Sido lanka tai rautalanka keskelle taiteltua silkkipaperinippua. Jos käytät rautalankaa niinkuin minä, niin kannattaa tehdä rautalangasta pieni rengas. Kuvassa näkyy kuinka muotoilin pienen renkaan mihin on helppo laittaa lanka roikkumaan loppuvaiheessa.4  Avaa toinen pää viuhkaksi. 


5. Ala nostella viuhkan päältä yksittäisiä paperikerroksia vuorotellen.  


6. Yritä irrottaa paperi kerrallaan mahdollisimman lähelle keskellä olevaa rautalankaa.


7. Jatka kerrosten nostelua viiden-kuuden kerroksen verran. Kun olet nostanut sen verran, niin nostele viuhkan toiselle puolelle saman verran loput kerrokset.


 8. Puolikas pallo on valmis! Toista kohdat 3-6 myös toiselle puolelle viuhkaa ja näin sinulla on valmis Pom-Pom! Muotoile vielä palloa tasaisemmaksi ja pyöreämmäksi.Ripusta roikkumaan ja siitä vain lisää tekemään. Itse tein isoja kokoja valkoisen ja vaaleanpunaisen, sekä pienemmän pomin vaaleanpunaisena. Ne näittekin aikaisemmin jo tyttömme huoneen katossa.

Miksi siis ostaa näitä valmiina kun nämä on niin helppo itse valmistaa. Ja miten kiinnittää kattoon? Jos haluat saada pom-pomit roikkumaan samantien ilman porauksia ja ruuvauksia kattoon, laita ne siimalla roikkumaan kattoon nuppineulalla kiinnitettynä. Helppoa, nopeaa ja edullista! :)Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://www.raksaniksit.fi kutsuttuna!

Käykää ihmeessä äänestämässä! :) Äänestys aukeaa tänään 17.1.2014.

4 kommenttia

 1. Tämä oli tarpeellinen ohje, kiitos! Todennäköisesti laitan pompomeja hääpaikkamme kattoon koristeeksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta! Tyttärelläni onkin parin viikon päästä synttärit ja näitä voisimme hyvin hänen kanssaan yhteisvoimin koristeeksi askarrella. Ehkäpä onnistuisin vaikka askartelutaidot minullakin on aika olemattomat...

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta! Kuukauden päästä kuopuksella on yksvee synttärit ja taidan tällä ohjeella laittaa muutamat pom-pomit kattoon koristeiksi. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat pompomit ♥
  Meillä on tytön huoneessa myös vaaleanpunaisia ja valkoisia, itse askartelin ne kotoa jo löytyvistä tarvikkeista: tytön syntymäpäiviltä ylijääneistä serveteistä, rautalangan tilalle laitoin teippiä ja ripustukseen valkoista ompelulankaa ja nuppineulan, hyvin toimi niinkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.