Sauna valmistuu - eikun saunomaan!

27. tammikuuta 2014Saunan urakointi ja rakentelu lähti viime viikolla käyntiin. Paneeleita aloitettiin asentamaan seiniin ja kattoon. Sauna alkoi vihdoinkin saamaan omaa muotoa ja näköä. Mieheni on tästä asiasta niin innoissaan. Onhan hän perus suomalainen mies, joka tykkää saunoa ja paljon. Itselleni saunan ulkonäkö ei ollut ihan siellä korkeimmalla paikalla listalla eli minulle oli oikeastaan ihan sama miltä sauna näyttää. Kunhan sauna on perinteinen ja lämpiää hyvin, siinä minun tärkeimmät kriteerit saunalle. Joskus kauan aikaa sitten halusin värjätä meidän saunan tummaksi, mutta se idea kaikkosi mielestäni aika nopeasti. Pidän hyvin perinteisestä lookista ja pelkäsin kyllästyväni tummaan saunaan nopeasti. Tämän takia meille tuli ihan "perus" sauna.

Kiukaaksi valitsimme Harvian tornikiukaan. Olisin niin halunut valkoisen kiukaan, mutta tässä asiassa mieheni sai päättää ja tornikiuas tuli. Kiuas tullaan täyttämään ihan tavallisilla, harmailla kiuaskivillä. Meillä ei ole koskaan ollut tornikiuasta, mutta vanhempi veljeni neuvoi meitä sen verran, että ainakin heidän kiukaassaan löylyvesi kannattaa viskata mahdollisimman alhaalle, jotta löylyt olisivat lempeämmät. Meillä kun tuo kiuas upotetaan lauteiden sekaan, niin heittelemme löylyä sitten kiukaan näkyvään osaan.Ensi maanantaina käsitellään yhtä tärkeää aihetta liittyen asumiseen! Vinkkejä kaivataan siis teiltä lukijoilta!22 kommenttia

 1. Oj siitä tulee upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kohta jo lopputulos nähdään! Sauna valmistuu niin hyvää tahtia, että on jo ensi viikolla valmis.

   Poista
 2. Tulee kyllä upea kylpyosasto! Meillä melkein samanlainen sauna: ikkuna/ovi-muoto, kulmalauteet, tornikiuas ym. Hyvä maku meillä :D
  http://syhina.blogspot.fi/search/label/Kylpyhuone

  VastaaPoista
 3. Hei,

  kauniilta näyttää. Minäkin diggailen aika perinteisestä saunasta, en tummista ellei sitten ole aito savusauna tms. Mitä paneelia teillä on käytetty? Lämpökäsiteltyä?

  Meillä odotellaan pakkasten laantumista, jotta urakoitsija voisi aloittaa seinien rakentamisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lämpökäsiteltyä niinkuin totesit. Materiaali on tervaleppää.

   Toivottavasti pakkaset laantuisivat ja pääsisivät hommiin! Muistan, kuinka polte oli kova! ;D

   Poista
 4. Täällä tuo sama kiuas odottaa asennusta, kerrostalon saunaosaston remontti menossa. Lauteeksi tulee mustan harmaa cello-saunapuu ja vähän erilaisena kuin perinteinen sauna. Remonttimies tekee sen mittojen mukaan. Upotuksessa tulee vielä se "kauluri" kiukaan ympärille ja sata kiloa kiviä.
  Täälläkin mies on aivan innoissaan uudesta saunastaan, etenkin kun olin ajatellut jotta siitä saisi hyvän "kuivaus- ja silityshuoneen.
  No hyvä näin.

  Tohon tulee sitten lasiseinä eiks vaan kun on niin mukavan avara aukko ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuohon tyhjään koloon tulee läpinäkyvä lasi niin saunasta näkee kylpyhuoneeseen.

   Miehille nämä sauna-asiat on vaan niin tärkeitä, mutta se heille sallittakoon. Keskitytään me sitten lopputaloon ;)

   Poista
 5. Hienolta näyttää sauna. Voi sitä onnea kun pääsette ekan kerran löylyttelemään. Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sitä jo niin odotellessa!! Saunominen on niin minun juttu ja kun pääsee korkkaamaan uuden saunan niin pitää siinä varmaan skumppapullo samalla korkata ;)

   Poista
 6. Hei meillä on myös tuo Harvian Kivi kiukaana :) Mielestäni ei ole liian napakat löylyt, vaikka kiukaan päälle tai yläosaan vettä heitteleekin. Varmaan riippuu siitä, miten kuumaksi kiukaan lämmittää ja toki mieltymyksistä :) Muistakaahan pestä kiuaskivet ennen laittamista kiukaaseen, me unohdettiin raksaväsymyksessä ja parin saunomiskerran jälkeen koko sauna oli täynnä kivipölyä :/ Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna vinkistä! Olisi varmaan meilläkin jäänyt tekemättä muuttohässäkässä. Niin kiireellä varmaan muutetaan taloon ;)

   Poista
 7. Oo, hyvältä näyttää jo nyt! Upea yhdistelmä kokovalkoinen kylppäri ja tuon värinen sauna, vautsi vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä ja tykkään tästä aika perinteisestä lookista :) Minusta ei ole niin tärkeää miltä sauna näyttää, kunhan se toimii! ;)

   Poista
 8. Tosi kauniin sävyisestä paneelista saunanne rakentuu! Mukava juttu on myös saunassa oleva ikkuna.
  Itsekin olen simppelin saunan kannattaja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meillä on nytkin saunassa ikkuna ja tyttömme tykkää siitä saunoessa ulos kurkkia. Siksi ajattelimme ikkunan uuteenkin taloon laittaa.

   Poista
 9. Mulle on kans melkein ihan sama miltä sauna näyttää, kunhan siel on lämmin :) Se on niin miesten maailma!

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää! Meillä on myös saunanlasiseinä ja avartaa kivasti tunnelmaa :) Ihana sävy paneeleissa! Meillä valmistui 2012 koti ja nyt jo tekisi monta asiaa toisin jos saisi valita ;) Ihana seurata teidän projektia!

  VastaaPoista
 11. Sauna onkin kerännyt jo paljon kehuja, mutta täytyy liittyä joukkoon ja kehua sitä lisää - onpa kiva sauna teille tulossa. Erityisesti pidän tälläisestä "sisennetystä" ratkaisusta. Wau! :)

  VastaaPoista
 12. You have a sauna inside your bathroom ? That is amazing :D :D Lucky you!

  Melanie xx outofstandards.blogspot.fr

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.