Pölynimuri suosituksia?

3. helmikuuta 2014


Tämä saattaa tuntua todella tylsältä aiheelta postata, mutta tarvitsen suuresti teidän mielipiteitä ja kuulla teidän kokemuksia. Meidän nimittäin pitäisi hankki pölynimuri tulevaan taloomme ja minähän en tiedä pölynimureista mitään. Olen niin tottunut keskuspölynimurin käyttäjä, että ihan normaali imuria en ole sitten neljään vuoteen käyttänyt. Selailin erilaisia nettikauppoja läpi ja etsin sopivia ehdokkaita, mutta oma ymmärrys ei ihan riitä tulkitsemaan kaikkia ominaisuuksia. Siksi tarvitsisin teidän apua, koska vasta käytössä ja ajan kanssa sitä tunnistaa hyvän imurin. Merkkejä on vaikka muille jakaa ja hintahaitarit ovat niin laajoja, että ei se kallein vaihtoehto ole aina se paras vaihtoehto. Meidän talossa tulee olemaan asuinpinta-alaa yli 150m2, joten siivottavaa riittää. Ja sitten vielä kun itse olen niin kova siivoomaan ja imuroimaan, niin pölynimurin tarvitsee oikeasti toimia ja kestää.

Keräsin tähän pientä kollaasia erilaisista pölynimureista, mitkä miellyttävät omaa silmää..

Nyt haluisinkin kuulla teiltä, minkä merkkinen pölynimuri teiltä löytyy mikä on hyvä ja kestävä?

Kuvat: Gigantti

45 kommenttia

 1. Hei!Löysin sinun blogisi "Home white homen"kautta ja tässätähän tuli heti toinen suosikki blogi!Ihania sisustuskuvia ja sama maku nii mitä muutakaan mielenkiintoiseen blogiin tarvii;)Ompa työ vaa alkaa lukea alusta asti mutta teen sen mieluusti:)Niin ja noista imureista..Oliko tuossa kuvassa Electroluxin imuri missä pitempi letku?Ensimmäinen tai viimeinen imuri?Jos on nii en kyllä suosittele sitä!Myyjä kehui kaupaassa nimenomaan tuota letkun pituutta mitä kuulema naiset arvostaa;)Heh!mutta se on mielettömän epäkäytännöllinen.Koko ajan tiellä ja tursuumassa siivouskaapista ulos!Mur!
  Mutta toivottavasti löydät mieluisan imurin:)

  VastaaPoista
 2. Hei! Meillä on tuo electroluxin eco ja vielä siinä pienemmässä koossa. Ihanan kevyt liikuttaa muttei todellakaan liian pieni tai heikkitehoinen. Ertittäin hyvä imuteho ja extra pitkä johto helpottaa hommaa :) suosittelen lämpimästi! Lisäksi meillä on se pieni saman merkin varsi imuri pieniin pika siivouksiin!

  VastaaPoista
 3. Me juuri kans ostettiin kaksi uutta imuria tulevaan taloon. Kiinnitettiin paljon huomiota imutehoon, hiljaisuuteen vai pitäisikö sanoa desibeleihin ja siihen, että kaikki pyörät pyörii, jolloin imuri liikkuu ketterämmin. Valittiin Mielen imuri, en näe tarkasti onko Se imuri tuossa kollaasissa, mutta Se oli juurikin tuollainen valkoinen.

  VastaaPoista
 4. Meiltä löytyy Electroluxin UltraSilencer Green. Sen pitäisi olla yksi maailman hiljaisimmista pölynimureista. Siinä on 9-metrinen johto, imuri on kevyt ja tuoteselosteen mukaan kuluttaa 33 % tavallisia imureita vähemmän energiaa. Plussana vielä, että sen valmistusmateriaalina on käytetty 55 % kierrätysmuovia. Suosittelen, on ollut meillä todellisessa tehokäytössä, mutta pelannut moitteetta. Ja ääni on oikeasti tosi vaimea, välillä joutuu miettimään, onko imuri edes päällä. :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on n.3 vuotta vanha valkoinen Hoover Sensory. On tehokas eikä mitään moitittavaa muutoinkaan. Ostimme sisarusten kanssa vanhemmillenikin Hooverin imurin joululahjaksi, mutta malli oli joku eri.

  VastaaPoista
 6. Me ostimme omakotitalon ja samalla uuteen kotiin uuden imurin. Merkki on Electrolux jotain! Muuten ihan ok, mutta johto on liian lyhyt!!! Kokoajan saa olla vaihtamassa johdon paikkaa. :-( Joten ensikerralla aion panostaa!!

  VastaaPoista
 7. Dyson - muutaman vuoden jo käyttäneenä en enää muuta hankkisi: tehokas ja saa säilytettyä pienessä tilassa, kun osat ovat toisistaan irrotettavissa. Etu on myöskin pölypussittomuus: rasittavaa olisi etsiä kaupoista tietylle merkille+mallille sopivaa pussia. Dysonissa säiliö tyhjätään roskikseen ja säiliön voi pestä jälleen tehokasta imurointia varten. Siksi Dyson :)

  VastaaPoista
 8. Sanoisin, että alle 150€ imuria ei kannata ostaa. Merkkeinä Electrolux tai Phillips. Pääasia kuitenkin, ettei osta ihan "karvalakki" versiota :)

  VastaaPoista
 9. Mulla on sellanen Electroluxin imuri,jossa on 13 johtoa/letkua yhteensä. Ihan überkätevä! Varsinkin kaksiossa ku ei tarvi irrottaa johtoa missään kohtaa :D Toi on aika hiljainen, mutta en nyt sitten tiedä,et onko olemassa ihan äänetöntä imuria. Oon ollu tohon tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 10. Ei ole Dysonin voittanutta! Hieman on kalliimpi kuin muut, mutta ei lopu imuteho. :)

  VastaaPoista
 11. meillä se testivoittaja electrolux ultra one enkä ymmärrä miten on voinut voittaa kaikkitestit (Kuluttaja ja Tekniikan Maailma)! Tosi kompelö liikuttaa, törmää kaikkiin seinän kulmiin yms. Hiljainen ääni kyllä muuta muuten ihan susi! Sen lisäksi vielä imuri haisee vaikka on suodattimet pesty ja vaihdettu ja pölypussit vaihdetaan nopealla tahdilla yms. Eli suoraan sanottuna täysi paska. Pari vuotta ollaan kestetty romua ja nyt vaihdetaan Mieleen.

  VastaaPoista
 12. Mä taas liputan electrolux ultraonen puolesta! On tosin painava, jos pitää kantaa, mutta pyörillä liukuu sulavasti ja vaihtaa suuntaa pienelläkin kädenliikkeellä. Johtoa ei tarvitse vaihtaa meidän 60 neliöisessä pikkukodissa kertaakaan toiseen pistorasiaan. Ääni on hiljainen, pienimmällä teholla olen oikeasti imuroinut kun täällä nukutaan, kenekään heräämättä. Ja mikä tärkeintä, imuteho ihan loistava. Meillä lemmikkiperheessä moni imuri jäänyt kakkoseksi karvoille, mutta tällä saa jopa karvamatosta uuden näköisen.
  Oma imuri on ostettu viime keväänä, joten oliskohan tästä ultraonestakin montaa eri versiota/mallia..

  VastaaPoista
 13. En noin muuten tiedä merkeistä/malleista/teknisistä ominaisuuksista, mutta suosittelen pitkää johtoa! En itse tuota asiaa tajunnut edes kaupassa katsoa, mutta kun kotona sai imuroitua koko kodin johtoa välillä irroittamatta, oli se luxusta! (Meillä vanhassa vain 5m ja uudessa 10m johto, ja nyt pitää vaihtaa paikkaa vain kerrosten välissä)
  Toinen kätevä on, että suuttimet ovat imurin rungossa, omassa lokerossaan. Eivät ole tiellä imuroidessa, mutta ne saa kätevästi esille tarvittaessa. (En tosiaan tiedä onko tämä jo ihan perusjuttu kaikissa nykyajan imureissa, mutta meidän vanhassa imurissa tällaista mahdollisuutta ei ollut ja kun niitä piti erikseen lähteä siivouskaapista hakemaan ja viemään takaisin, ei niitä tullut käytettyä niin laajasti kuin nyt ja ne olivat puolet ajasta hukassa.)
  Miinus puolena meidän nykyisessä on pienet takarenkaat. Imuri ei pääse kunnolla oman johtonsa yli ja sitä saa olla nykimässä ja nostelemassa.

  VastaaPoista
 14. Electroluxin Ultraone on täälläkin (valkoisena tietysti) ja ollaan tykätty! Kääntyy näppärästi ja imee hyvin. Arvoin Dysonin ja tämän välillä pari vuotta sitten, kunnes kaverimme haukkuivat Dysonin ihan pystyyn. Se pitää mm. ihan järjetöntä ääntä ja säiliön tyhjentäminen on hankalaa kun se pitää tehdä aina ulkona, ellei halua pöllytellä sisätiloissa niitä juuri imuroituja roskia (minä en ainakaan halua). Ei siis todellakaan hintansa arvoinen. Olin valmis panostamaan imuriin ja mm. kaikki Mieletkin käytiin läpi, mutta ne olivat isoja ja rumia rotiskoja :)

  VastaaPoista
 15. Jos meille ei tulisi koiran takia keskuspölynimuria, olisi valintani Dyson. Rakastuin jo aikanani Saksassa asuessani. On ketterä, helppohoitoinen ja erittäin kestävä. Ääni ei tainnut olla hiljaisin, mutta ei mikään korviavihlovakaan. Tosin kuudessa vuodessa on varmasti tullut kaikenlaista uutta ominaisuutta noihinkin ja valinnanvaraa malleihin. :)

  Mimmu

  VastaaPoista
 16. Meillä on puolisen vuotta ollut dyson ja ei voi kun suositella. Koirataloudessa roskaa tulee paljon ja mielestäni tyhjennettävä säiliö on tosi kätevä ! :)

  VastaaPoista
 17. Meillä on Electroluxin UltraOne, ja ollaan kyl tykätty siitä. Johto riittää koko kämpän imuroimiseen ja osat toimii hyvin. Ainoastaan se ärsyttää kun ottaa pikkusuulakkeet käyttöön, niin sitä luukkua ei saa kiinni ennen kuin avaa pölypussiluukun. Mut toi nyt on tosi pientä, kun suullakkeita tarvii harvemmin :)

  VastaaPoista
 18. Meillä on Dyson, ja suosittelen sitä kyllä ihan varauksetta.

  Plussat
  - huikea imuteho
  - pölypussiton
  - täysin hajuton, kun säiliön tyhjentää imuroinnin jälkeen ja suodattimen pesee kahdesti vuodessa ohjeen mukaan (ja minulla sentään on koiria!)
  - ketterä
  - helppo säilyttää pienessäkin tilassa
  - parkettisuulakkeella pääsee todella mataliin koloihin
  - hyvät lisäsuulakkeet, turbosuulake ihan huippu autossa ja karvalankamattojen kanssa
  - hyvä imurointiergonomia, säädettävissä jopa kaksimetriselle miehelleni

  Miinukset
  - melko kovaääninen
  - ehkä aavistuksen lyhyt johto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis mikä dyson, malli tarkennuksia haluan, kun pölypussitonta etsin! :) Anni

   Poista
 19. Meillä on Miele ja en vaihda merkkiä :) Ainoa vika Mielessä on ettei se mene rikki eli ei voi vaihtaa esimerkiksi pienempään malliin teknologian kehittyessä :D Ratkaisin tämän viimeksi niin että äitini vei hänen, nyt 30 vuotta vanhan Mielen mummolaan ja minä annoin omani 15 vuotta vanhan Mielen hänelle ja tsadam! ostin kaupasta uuden hieman pienemmän valkoisen (tietty) Mielen meille :) En kestä hajoilevia kodinkoneita ja siksi meillä imuri ja pesukone ja kuivuri ovat Mielen... Keittiöön olen suostunut ottamaan Siemensiä mutta niiden imureista en tiedä, onkohan edes sellaisia...

  Nyt okt:ssa kaipaisin pidempää johtoa mutta en edes tiedä minkä pituinen tuo nykyinen on ja onko Mielen johdoissa muuttunut pituus, tuo nykyinenkin on jo varmaan 5 vuotta vanha...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämän kirjoitti anana (joka ei huoli kuin valkoisen imurin) meilitunnuksillaan :)

   Poista
 20. Dyson, dyson ja dyson :) En vaihtaisi koskaan pois. Meillä on ollut jo 6 vuotta. Minkäänlaista tehon heikkenemistä en ole huomannut. Koko sen osan mihin roskat menee voi pestä vedellä, siinä ei ole elektroniikkaa. Mies irrotti kerran ruuvitkin ja pestiin ne "sykloonit" vai miksi niitä kutsutaan ihan pulloharjalla. Saatavana erinlaisia suulakeosia. Johtoa en ole lyhyeksi huomannut, omakotitalossa on kuitenkin pakko vaihtaa välillä pistorasiaa :) Säiliön kanssa vain roskiksella ja kaataa sinne kaikki tai sitten pussiin ensin.

  VastaaPoista
 21. Meillä LG:n pölypussiton imuri jossa virran ja imutehon säätö käsikahvassa. Ihan huippu! Ei tarvitse kyykistellä kun menee materiaaleista toiselle ja saa virran nopeasti pois jos vaikka lelu eksyy suulakkeeseen. Imuri jo 6 vuotta vanha mutta edelleen uudenveroinen ja varaosia saa helposti tilattua!

  VastaaPoista
 22. Täältäkin ääni Dysonille, ei ole enää paluuta muuhun. Se on rakkautta <3

  VastaaPoista
 23. Ehdottomasti kannattaa ostaa imuri, missä on tyhjennettävä se pölylokero, ei tarvitse vaihdella ja ostaa uusia pölypusseja!

  VastaaPoista
 24. Meillä on ollut Dyson käytössä muutaman vuoden ja se on kestänyt hienosti, vaikka ahkerasti 131 neliötä imuroidaan. Suosittelen!

  VastaaPoista
 25. Siis miksi ihmeessä "irtoimuri"? Eikös kuitenkin Allaway-keskuspölynimuri. Tehty Jyväskylässä.

  VastaaPoista
 26. Suosittelen myös Dysonia. Ei tartte pölypusseja, ei tarvii etsiä jonkun koodin kanssa mikä sopii mihinkin imuriin... Ja lisäksi Dyson on huippuhienon näköinen ja supertehokas! Joka euron väärti, vaikka on kallis..

  VastaaPoista
 27. Tuli vaan mieleen, että minkä takia ette uuteen taloon valinnu keskuspölynimuria? Onko ollu pettymys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin mietin, mulla nyt perässävedettävä, mutta jos mahkuja olis keskuspölkkäriin, niin ei olisi kahta sanaa..

   Poista
 28. http://www.roboclean.fi/ itselläni on toi enkä muuta enää ottaisi. Normi imurit on semmosia pölyn kierrättäjiä mutta tuolla pöly oikeasti lähtee. Plussana kun matot ja sohvat voi tampata tampparilla tai pestä pesurilla. Ja monta muuta lisätoimintoa. Toki on joskus työlästä täyttää ja tyhjätä vesisäiliö mutta pienimpiin päivittäisiin roskiin käytän rikkaimuria. :)

  VastaaPoista
 29. Meillä on Electroluxin pölypussiton imuri. On ihan hyvä. Vertailin silloin ostaessani Dysonin kanssa ja päädyin tuohon. Tärkeää on ainakin se, että johto on pitkä, muuten menee hermo. Parkettisuulake on hyvä, mutta itse en sitä juurikaan käytä, kun mattoja kuitenkin lattioilla enkä ees taas jaksa vaihdella.Viimeksi, kun imuria uusittiin, niin haluttiin ehdottomasti pussiton. Enää en ole ihan varma, kumman ottaisin. Kun usein käy niin, että kun rupeaa imuroimaan, niin huomaa säiliön olevan täynnä. Pelkkä tyhjennys ei oikein auta, vaan se vaahtomuovisuodatin pitäisi pestä (samalla myös pesen sen säiliön), niin siihen jää sitten se imurointi. Kun viimeksi meillä oli pussillinen imuri, niin meille tuli säännöllisellä kestotilauksella niitä pölupusseja, niin niitä oli aina kaapissa valmiina.

  VastaaPoista
 30. Dyson on ihan ehdoton! Teho ei heikkene vaikka ikää karttuu, hinta-laatu suhde on siis todella hyvä. :)

  VastaaPoista
 31. Meillä oli Miele ja nyt Dyson. Ekaa voin suositella lämpimästi, tokaa en. Ihan kamala muovinen ripula. Liikkuu kankeasti, imee huonosti, lattiasuulake on tosi jäykkä. 450€ imuriksi ihan susi. Pölypussittomuus on ihan jees siinä mielessä, että niitä ei tarvi ostaa kaupasta, mutta säiliö tarvii tyhjätä ulkona, jos ei halua pölyjä takaisin sisälle ja vähintään samalla vaivalla sen pussin vaihtaisi. Ekologisuuskin on vähän niin ja näin, kun muovipussiin se sisältö tarvii kuitenkin kipata..

  Eli ääni Mielelle, pitkällä johdolla (tai Electroluxille, anopin on ihan jees).

  - Lilja

  VastaaPoista
 32. Merkki uskollinen en ole, joten sanon vain että ehdottomasti pussiton versio :)
  itsellä on pussillisten jälkeen kokemusta Dysonin pussittomasta jonka kahvassa on säädöt imuteholle - tykkäsin,
  sekä vesi-imurista... siis sellainen joka imee pölyn vesi astiaan - tämä on allergisille hyvä juttu kun veden vuoksi ei puhalla muuta kuin puhdasta ilmaa ulos, mutta käytössä työläämpi kuin normaali imuri (pitää aina käytön jälkeen tyhjentää ja pestä säiliö jne)

  Kiitos muuten vastauksesta s-postiin, palataan asiaan jos tulee ajankohtaiseksi :)
  Terkuin, ErikaB

  VastaaPoista
 33. Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä!! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sano nyt miksi ihmeessä irtopölynimuri?! Uusi talo eikä keskuspölynimuria?

   Poista
 34. Olipad paljon vinkkejä ja mielipiteitä. Meillä on Electrolux ultraone ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Pitkä johto, vanhaan elextroluxiin niiin paljon hiljaisempi ja kätevämpi liikuttaa. Todella hyvä imuteho eikä meillä ainakaan haise vaikka koira onkin. Edellinen haisi. Eli voin suositella :)

  VastaaPoista
 35. Mieheni osti juuri tänään uuden imurin, Electroluxin ultrasilencer. Imuroin sillä tänään koko asunnon (ok-talo, n.150 neliötä). aivan huippuhiljainen, voisin puhua samaan aikaan puhelimessa aivan normaalilla äänellä ja myöskin kuulla mitä toinen sanoo koska se vain on niin hiljainen. Imuroin koko asunnon minimiteholla ja jo siinä oli aivan uskomaton imuteho! todella helppo liikuttaa, erittäin pitkä johto, ulkonäöllisestikin modernin näköinen. Tällaisia huomioita tein ensimmäisen kerran jälkeen :) imurointi oli kyllä ensimmäistä kertaa jopa mukavaa hommaa!

  VastaaPoista
 36. Keskuspölynimuri on ihan ehdoton <3 Sitä olisi kannattanut miettiä uuteen taloon ;)

  VastaaPoista
 37. MIELE ROCKS!!!! Imurointi on nykyaan jopa ihan mielekasta puuhaa! Nimimerkilla: Philips, Electrolux ja Dyson testattu jo..

  VastaaPoista
 38. Täytyy laittaa tänne, että meillä on ollut Electroluxin Ultraone vuodesta 2009, tämä testivoittaja, ja meillä se on ollut ihan SUSI! Takuun voimassaolon aikana korjautettiin ainakin kaksi kertaa ja senkin jälkeen osat ovat hajoilleet moneen kertaan. Hienot liittymäkohdat ovat murtuneet, suuttimen pyörät hajonneet, säilytys- ja pölypussiluukut hajonneet nekin. EN SUOSITTELE! En ymmärrä, miksi on testivoittonsa ansainnut. Siis imuteho hyvä, johtoa piisaa ja teleskooppivartta sitäkin, mutta imuri EI KESTÄ KÄYTÖSSÄ! Nyt juurikin on uusi imuri hankinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei
   Meille kävi samoin. Pari vuotta ollut ja nyt ihan romuna. Osat murtuu pikku hiljaa kaikki. Viimeisemmäksi murtunut suulakkeen nivelet. Nyt sekin on ihan lerppa. Sama juttu edellisessä elctroluksissa. Nykyistä on teippailtu harmaalla putkiteipillä, jotta voimme uuden ostoa siirtää pari kuukautta. Autoimuriksi menee nyt uusin ultraone. Kyllä se siinä on hyvä, onneksi

   Poista
 39. Mietin näitä eroja. Toisissa blokeissa ammattisiivojat haukkuvat dysonit maan tasalle ja täällä taas on montakin kehumista. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä on se tekijä, joka saa toiset vihamaan dysoneita ja toiset rakastamaan.

  VastaaPoista
 40. Mun mielipide tulee aika lailla myöhässä näihin muihin kommentteihin nähden, mutta pakko avautua, kun meilläkin on Electrolux Ultraone. Imuteho ja äänitaso ovat ihan ok, mutta muuten ihan susi. Varren muoviosat ovat murtuneet ja ne on pari kertaa vaihdettu takuuaikana ja sen jälkeen omaan piikkiin kerran. Nyt suulakelokeron luukku ei enää mene kiinni ja lattiasuulakkeen harjasosat pompsahtavat itsekseen sisälle mattoasentoon vähän väliä imuroinnin aikana. Ei enää koskaan Electroluxin imuria meille!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.