Tv-tason pohdintaa!

8. helmikuuta 2014Tämän viikon mielessäni on kovin pyörinyt uuden kodin tv-taso. Myimme vanhan lipastomme pois mieheni siskolle ja ensi viikolla pitäisi käydä uusi taso noutamassa. Seinä jolle tv-taso tulee, on yli 3 metriä pitkä, joten tv-tasolla saa olla kokoa. Olen ajatellut hyväksi leveydeksi 2,4m lipastoa, jolloin lipaston kummallekin puolelle jää vielä tilaa. Mutta nyt vain hankaluutta tuottaa lipaston korkeus. Tai ei siinä mitään ongelmaa olisi jos vain osaisin päättää! 
Olen aina halunut meille matalan ja pitkän tv-tason. Matala on vain jotenkin minun mieleeni enemmän kuin korkea. Muutaman eri vaihtoehdon olen jo valmiiksi löytänyt Ikeasta. Taso tulee olemaan korkeakiiltovalkoinen, ylläri pylläri! Kun myimme vanhan tasomme, olin jo päättänyt tason valmiiksi, mutta nyt tuollaiset matalat tasot on alkanut viehättää enemmän ja enemmän. Miksi sitten en osta suoraan matalaa ja täällä tätä asiaa pyörittelen? No lapsien takia. Nyt kun meillä on tuo korkea ollut, on tavarat sen päältä lähteneet liikeelle hyvin nopeasti. Meidän vanhempi tyttö on jo niin pitkä ja osaa varvistaa sen verran, että ylettyy hyvin tason tavaroihin. Niinpä pelkäänkin, että jos valitsen meille matalan tv-tason, tulee tavarat sen päällä saamaan niin kyytiä ja tv paljon sormenjälkiä.

Noita kuvan tasoja tulisi siis kaksi vierekkäin, jolloin tason leveys on 240cm.

Miten teillä, joilla on matala tv-taso ja lapsia? Toimiiko yhdistelmä? 

Vakuuttakaa minut ;)

Kuvat: Ikea

38 kommenttia

 1. Ei se yhdistelmä oikein valitettavasti toimi. :/ Meillähän on tosi matala tv-taso (Bestå, jota ei enää myydä) ja pikkumies käy tasaisin väliajoin hakkaamassa telkkua ja tv-tasoa jollain lelulla tai muulla esineellä. Saanut jo ison naarmun telkkuun. Siksi ei voida nyt ostaa haluamaani valkoista telkkaria. Bourgien yrittää vetää tason päältä lattialle, mutta ihme kyllä uskoo jo kieltoja. Muisti vaan on lyhyt. ;) Ihmettelen, että ei yritä kiivetä tason päälle, koska sekin olisi mahdollista. Ollaan silti pärjätty sen ansiosta, että poika on tosi rauhallinen eikä niin kovin liikunnallinen. :)) Hermojen ja esineiden säästämiseksi suosittelen korkeampaa tasoa, mutta onhan matalat kyllä tosi tyylikkäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitten ole tullut mieleen opettaa sitä pikkumiestä tavoille? :o

   Poista
  2. Hehe! Hyvätapainen herra hän on jo nyt. ;) Ei hätää. Kerroinpahan vain omia kokemuksiani. Tv-tason hankimme jo aikoja sitten eikä silloin ollut pikkumiehestä vielä tietoakaan. Ehkä nyt en ostaisi niin matalaa. Vaikka nopeastihan nuo kasvavat ja huonekaluissa kannattaa valita sellaisia, jotka miellyttävät pitkään. Tuo Padmerinen matalampi vaihtoehto ei ole läheskään niin matala kuin meillä.

   Poista
  3. Kiitos kaikille neuvoista ja vinkeistä!! :) Nyt täytyy pohtia tätä asiaa. Matala kovin houkuttaisi, mutta käytännössä korkeampi toimisi paremmin. Meillä ja tyttö hyvin nopea ja kokeileva eikä se nyt niin kasvatuksesta ole kiinni vaan nyt on se vaihe että kaikkea kokeillaan.

   Poista
 2. saman asian kanssa painin itsekin.Meillä on tällä hetkellä matala bestå tv-taso. Ei puhettakaan, että tason päälle voisi mitään koristeita laittaa. Minulla lapset siis 2v ja kohta 1v. Isompi myös kiikkuu välissä tason päälle, tosi harvoin kylläkin mutta silti. Meillä on kaikki koristeet tällä hetkellä expedit lokerikon päällä ja sinne lapset ei yllä, joten koristeet ja bourgie saa olla ihan rauhassa ;P Niin ja mies haluasi korkeamman tason myös siksi, että telkkari tulisi silloin korkeammalle jolloin sitä ei ole kuulemma niin hankala katsoa. :D Eli näillä kokemuksilla suosittelen korkeaa tasoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä nyt korkea ja uskon, että pääsee paljon helpommalla jos jatkaa samalla linjalla ;)

   Poista
 3. Meillä oli ennen matala taso ja nykyinen korkeampi taso nostaa telkun mielestäni paremmalle katselukorkeudelle. Aluksi epäilin, että tv tulee korostetusti esille korkealla tasolla, mutta oikeastaan näyttää aika kivalle :) Tasomme on reilu 60 cm korkea:
  http://syhina.blogspot.fi/2014/01/olohuoneen-uusi-vuosi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo meidän nykyinen on 74cm korkea ja tosi hyvällä katselukorkeudella :) Taidamme korkeaan päätyä ;)

   Poista
 4. Meillä on aina ollut matala (korkeakiilto) tv-taso ja kaksi lasta. Lapsi nro. 2 kävi joskus napsuttelemassa tv:n nappeja mutta äkkiä ne lapset oppii ja kasvaa. Jo katselumiwlekkyyden takia itse hankkkisin matalan tason, se taso on kuitenkin tv:tä varten ja en usko että kotia kannattaa sisustaa ihan lapsen ehdoilla... Se lasten kasvu on kuitenkin usommassa mittakaavassa niin nopeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole koskaan ollut matalaa ja siksi se kovasti houkuttaisi :)

   Poista
 5. voisitko antaa linkin tuohon matalaan tv-tasoon? Kiitos.
  Lapsiperheessä varmastikin tuo korkeampi taso on helpompi ja kaappeihin mahtuu enemmän tavaraa,
  itselläni on tv seinällä, eikä korkeampi taso mahdu tv:n alle, joten matala taso on ainoa vaihtoehto.
  yhteys temppuilee, enkä pääse kirjautumaan, toivottavasti tämä ei tulee moneen kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkki matalaan :)

   http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S89888948/

   Poista
 6. Meillä on molemmat ehdottamasi Beståt, mutta ei lapsia, ja täytyy sanoa, että tuo matala on parempi tv:n katselun kannalta. Korkea on makuuhuoneessa, ja se vaatii sen, että sitä katselee jenkkisängyn korkuisesta sängystä. Sen sijaan matalan tason katselumukavuus on hyvä sohvalta.

  Yhtä kaikki, tosi laadukkaat tasot ovat olleet, ja monipuoliset. Ostettiin ensimmäiset 120 cm meidän ensimmäiseen yhteiseen asuntoon, ja ollaan sittemmin vaihdettu rungon ympäriltä niin ovet kuin jalatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh et helpota päätöksentekoa yhtään ;) Matala houkuttaisi niin, mutta lasten kanssa seuraava pari vuotta menisi koko ajan kieltäen :D

   Poista
 7. Molemmat näyttävät hyvältä :) Itse kallistuisin matalaan, mutta teidän lapsiperheeseen tuo korkea on varmaan käytännöllisempi. Omassa kodissani toimii kaksi LACK lipastoa tv-tasona. Pieneen yksiöön se on osottautunut hyväksi ratkaisuksi. :) Sisään mahtuu kaikki vaatteet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, korkea toimisi paremmin mutta matala vaan niin houkuttaa, hih!! ;)

   Poista
 8. Meillä on myöskin matala taso ja 3,5 vuotias lapsi.Kaikki koriste-esineet ovat olleet meillä aina näkyvillä ja saatavilla. Meillä on periaate, että lapsen täytyy oppia olemaan koskematta koriste-esineisiin ja esim. telkkariin. Kun itse on johdonmukainen ja opettaa tämän lapselle, niin kyllä oppi menee perille. Yhtään aaltomaljakkoa tai lasituikkua ei ole mennyt rikki. Minusta tämä on tärkeää opettaa lapsille, koska kun mennään jonnekin kylään, ei sielläkään saa tavaroihin koskea. Ja miten lapsi on voinut tämän oppia, jos omassa kotona kaikki nostetaan aina tavoittamattomiin.

  -Päikkis-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään mikään ei ole vielä mennyt rikki vaikka kaikkea on kokeiltu ainakin kerran :) Mutta mietin sitä sitten kun tavarat on matalalla niin houkutuskin on varmasti suurempi ;)

   Poista
 9. Meillä on Bestå Burs tv-taso, jonka korkeus on 49 cm. Meillä on ollut tämä siitä asti kun nuorimmainen oli yksivuotias. Ei ole lapsi päässyt kovin pahoja tekemään kun heti ollaan kielletty. Mun mielestä lapsen pitää tottua/opettaa siihen, ettei kaikkeen saa/tarvi koskea. Suosittelen matalaa tasoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkutus olisi kyllä suuri matalaan tasoon. Siinä saa olla pari vuotta koko ajan kieltämässä, mutta onko se nyt niin paha juttu sitten? :) Nytkin kaikkea on kokeiltu, mutta lopulta jätetty rauhaan.

   Poista
 10. Minä valitsisin matalan tason. Lapsia voi kuitenkin opettaa olemaan koskematta televisioon ja esineisiin. Ei vieraisillakaan lapset saa tuhojaan tehdä, niin miksi sitten kotona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen, että kun tarpeeksi monta kertaa kieltää niin kyllä se lapsi yleensä sitten laantuu :) Täytyypä miettiä!

   Poista
 11. Ja sanonpa nyt sen, että lapset on niin erilaisia, että jollakin voi toimia matala, toisella ei. Sillä ei ole mitää tekemistä lapsen tottelevaisuuden kanssa, toiset ovat luonteeltaan niin villkkaita ettei kukaan ehdi perään katsoa, nimimerkillä kokemusta on. Ja nuorin lapseni, 1 v, ei ole kertaakaan koskenut edes yhteenkään kukkaruukkuun lattialla. Joten kokemusta molemmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti oikeassa! Meillä tavarat on ollut aika rauhassa ja mikään ei ole mennyt rikki. Mutta miten nuoremman kohdalla käy, ei voi tietää :) Vanhempi on jo luovuttanut ;)

   Poista
 12. Ennen ikeasta ainakin sai sellaista, että voi pitää pitkänä tai päällekkäin! Oiskohan sellasta myynnissä vielä :) meillä harvoin päällekkäin, koska matalana toimii, ollaan vain alusta saakka opetettu, että tavaroihin ei kosketa ja kynttilää en pitänyt parina ekana vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ihmeen rauhassa ollut ja käskyt mennyt perille, mutta mikään ei ole ollut mitenkään älyttömän matalalla.. Täytyypä miettiä :)

   Poista
 13. Meillä matala taso ja 1v. 1v:tä kielletään päivässä kymmeniä kertoja kiipeämästä sinne. Yhtä monta kertaa se myös sieltä otetaan pois ja enemmänki.Ehkä se vielä oppii, ettei sinne saa mennä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin riippuvainen varmasti lapsesta :) Meilläkin yritetään kiivetä olohuoneen sohvapöydän päälle ;)

   Poista
 14. Hi

  I have also in my house a lower mobile to put the TV.

  Like that it stay by level of our eyes.

  Kisses
  Evelyne

  VastaaPoista
 15. Meillä matala taso toiminut hyvin pienen lapsen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tullut paljon puolesta ja vastaan. Matala houkuttaa niin!! ;)

   Poista
 16. Toimii se kun on tarpeeks monta toistoo. Varaudu sanomaan sana "EI" noin tuhat kertaa. Ja ei ne usko silloinkaan. Mutta sitten kun 3-vuotta tulee lasiin niin huomaat ihan varkain että ei ne tason kamat enää kiinnosta. JES. Kohta voi laittaa elämän risaseks ja laittaa niihin tason kynttilöihin jopa tulta silloin tällöin.

  VastaaPoista
 17. Meillä on matala tv-taso ja nuorin lapsi nyt kaksivuotias. Jonkun kerran nuorimmaiset ovat telkkaa käyneet paukuttamassa, mutta ollaan siihen aika tiukasti puututtu. Ei nuorimmainenkaan enää siis tee mitään telkulle, mitä nyt joskus käy laittamassa päälle tai pois. Lapset kasvaa äkkiä, joten valitsisin sisustukseen paremmin sopivan. Katselumukavuus on ainakin parempi matalalta tasolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole koskaan ollut matalaa niin en tiedä miten meillä toimisi. Houkuttaisi kyllä! :)

   Poista
 18. Meillä asustaa 1v7kk vanha ja vauhdikas poika, ja edelleen päivittäin saa komentaa pois telkkarin kimpusta. Sormenjälkiä löytyy mustasta tasosta ja myös telkkarista. Sälli on niin pitkä että yltää telkkarin päällä oleviin nappuloihin ja saa sieltä telkkarin päälle. Mut emmä tota matalaa tasoa pois antais!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.