Sisustus ja tyttömäiset värit - keskustelu?

22. maaliskuuta 2014
Törmäsin eräänä päivänä parilla eri foorumilla keskusteluun siitä miten käytän meidän kotona tyttömäisiä värejä + miten parissa muussa blogissa tehdään samallalailla. Meillä kaikilla kuulma asuu nyhverö mies, koska suostuu asumaan valkoisessa talossa missä on käytetty sisustuksessa vaaleanpunaista tai muita tyttömäisä värejä. No tästä keskustelusta näki jo heti alussa, että nämä keskustelijat eivät olleet lukeneet blogejamme koskaan vaan päättelivät sisustuksemme pääasiat uusimman postauksen kuvista. Niinpä aloinkin itse pohtimaan tätä keskustelua.

Onko mies nyhverö ja munaton, jos hän ei uskalla tai halua päättää sisustamisesta?

Meillä ainakin on tähän uuteen taloon päätetty jokainen materiaali, huonekalu ja sisustusratkaisu yhdessä. Minä ehdotan asioita, mieheni ne yleensä hyväksyy. Kuten jo aikaisemmin olen esimerkiksi sauna-postauksessa kertonut, mieheni päätti millainen sauna meille valmistuu. Tämä oli täysin hänen hallussaan, minulla ei suuria mielipiteitä asiaan ollut. Sitten oli taas asioita mistä minulla oli vahvat mielipiteet, kuten esimerkiksi kokovalkoinen keittiömme. Mutta tämänkin valinnan mieheni hyväksyi ja on todella pitänyt uudesta keittiöstämme. Kaikki isot ratkaisut on tehty yhdessä.

Sitten on erikseen tekstiilit sun muut koristelut. Joskus kysyn mieheni mielipidettä, joskus en. Mieheni tietää, että sisustus ja sisustaminen on hyvin rakas harrastukseni, joten miksi siihen suuremmin puuttua? Enhän minäkään mene kommentoimaan mieheni harrastusta, joka on autot. Voin kommentoida, että "onpas järkyn värinen" tai "no tuo auto ei ole ihan mun tyylinen", mutta siinä kaikki. Ei minua kiinnosta löytyykö autosta ruskea nahkasisusta tai turbo-moottori.

Jossain vaiheessa keskusteluita muitakin samantyylisiä blogeja kuin minun alettiin ottaa keskusteluun mukaan. Myös näistä blogikodeissa käytetään sisustuksessa tyttömäisiä värejä ja sisustusjuttuja. Kun yksi kommentoija nimitti naista keskenkasvuiseksi jos hän sisustaa kotiaan tyttöväreillä, minulta loppui mielenkiinto seurata keskustelua. Hänet kyllä torpattiin erittäin kovasti keskustelussa. Kun luin uusinta Avotakkaa tai Glorian Kotia, huomasin lehdissä monta kotia missä vilkkui "tyttömäiset värit" eri paikoissa. Onko myös näiden kotien miehet "ihan sama" tyyppejä, kun eivät uskalla kommentoida värejä? Vai oliko värit kenties miehen ehdottamia? 
Halusin tarttua tähän keskusteluun kiinni siksi, koska itse en ymmärtänyt koko keskustelun pointtia. Mielestäni sitä punaista lankaa ei edes keskustelusta löytynyt. Nyt keväällä suosittuja sisustusvärejä on pastellivärit, johon myös "vaaleanpunainen" kuuluu. Jos nyt keväällä ja kesällä haluan käyttää sitä, ei se tee tästä kodista naisen valtakuntaa missä miehen ääni ei kuulu. Kun syksy koittaa,mistä sitä tietää jos lämpenenkin kovin beigeen ja ruskeaan.. Mutta nyt mennään näillä väreillä.

Miten teidän kotona? Jos käytätte näitä ns.tyttövärejä kuten keltaista tai vaaleanpunaista, tartutaanko siihen vai onko miehenne yhtä ymmärtäväinen kuin omani?


26 kommenttia

 1. Voi ei mihin ihmiset aikansa käyttää, tarkoitan siis noita ihmisiä tuolta keskustelupalstalta. Meillä on kevään saapuessa tullut vaaleanpunaista sisustukseen. Meillä myös keskustellaan yhdessä isoista sisustuisjutuista. Muuten mieheni luottaa minun makuuni ja uskaltaa kyllä sanoa jos jokin asia ei silmää miellytä. Eipä kai tuo kotona oleva vaaleanpunainen ole pois miehen miehisyydästä ainakaan meillä :D

  VastaaPoista
 2. Meillä keltainen väri on nyt in. Mies tykkää ihan hullusti keltaisesta. Mielestäni keskustelu palstojen jutut voi hyvällä mielin jättää omaan arvoonsa. Jokainen saa sisustaa kotinsa miten tykkää. Ne on kateellisia ihmisiä, jotka kehtaavat purnata palstoilla toisten asioista.

  VastaaPoista
 3. Haha, taisin olla tässä samassa keskustelussa. Huomasin itsekin että minun lisäkseni siellä oli sinun blogi, ja eräs muukin.. En voinut kun nauraa tuolle keskustelulle, miten ihmiset voikaan arvioida noin paljon pelkkien kuvien perusteella? Meillä tehdään kaikki isot päätökset yhdessä, tekstiileistä sun muista saatan kysyä miehen mielipidettä mutta yleensä hän on samaa mieltä kun minä ja tietää mikä sopii meidän kotiin. :D Ei mies tässä asuisi, jos ei kodistamme tykkäisi. Ja kyllä hän osaa sanoa jos ei jostain tykkää ja sit mietitään jotain muuta tilalle jne.. Meidän maku sisustuksessa on sama joten suuria kinasteluja ei ole :) Jotkut muut saavat näköjään tästä suuremman ongelman? En voi kun ihmetellä ihmisten typeryyttä haukkua jotain mm. keskenkasvuiseksi pelkän sisustuksen vuoksi? nehän on täysin makuasioita.

  VastaaPoista
 4. Meillä menee sisustus yleensä niin, että minä maksan ja minä päätän :D Tietenkin isommat hankinnat mietitään yhdessä. Miestäni ei juurikaan kiinnosta minkä väristä tai näköistä meillä on, kunhan on siistiä ja viihtyisää. Toki hän sanoo, jos jokin asia ei miellytä. Olipas muuten harvinaisen tyhmä keskustelu :(

  VastaaPoista
 5. Huhhuh, ei ole vaikea arvata mikä fiksu foorumi kyseessä. Eikö se nyt ole ennemmin sääntö kun poikkeus, että nainen on yleensä se, joka päättää \ sisustaa tekstiilit. En voisi kuvitellakaan, että kysyisin mieheltä joka kerran "lupaa" ostaa keltaisia tyynynpäällisiä tms :D

  VastaaPoista
 6. Meillä vallitsee vuodesta toiseen tyttömäiset värit sisustuksessa. Mieheni lisäksi perheessä on myös kolme poikaa (toki myös minun lisäkseni pian kolme tyttöä), eikä kukaan koskaan ole "valittanut" asiasta - kaikki pitävät kotiamme viihtyisänä sukupuolesta riippumatta :)

  VastaaPoista
 7. Voi apua noita keskusteluja! Miksihän ihmisten pitää aina toisista nurista ja valittaa. Usein ne on niitä joilla ei ole edes itsellä koko mielenkiintoa sisustamista kohtaan. Uskon, että miehesi taatusti kertoo jos ei tykkäö jostakin ratkaisusta, eikä tämä sisustaminen niin pysyvää kuitenkään ole :) sisustat rauhassa, enkä usko että miehet ovat munattomia vaikkei kotona jotain miehistä näkyisi ja mikä tekee mistäkin miehisen...?

  VastaaPoista
 8. Mielestäni se osapuoli, jonka sydäntä lähellä sisustaminen enemmän on, saa tehdä suurimmat päätökset. Esim. meidän huushollissa minua kiinnostaa sisustusjutut enemmän kuin miestäni, mutta hyväksytän siltikin tosin miehelläni kaikki, ennen kuin teen hankintani, jotta molemmat ovat tyytyväisiä.

  Kuinka moni mies on kuin Sami Sykkö tai Marko Paananen?? Niin. Ei monikaan. Joten annetaan naisten ideoida ihan rauhassa ja sitten miehet voivat sanoa omat mielipiteensä. (Ja huom, minulla oli erittäin vahvat mielipiteet myös meidän saunan suhteen, mutta kappas vaan; ajatukset sopivat yhteen myös mieheni mielipiteiden kanssa.)

  Kesäksi laitan taas vaaleanpunaiset sisustustyynyt sohvalle, kuten viime kesänäkin... sillä minusta munaton mies on nimenomaan sellainen, joka kammoaa esim. vaaleanpunaista. Väreistäkö se housun täyte on kiinni? ;) Hehe.

  Hyvä Padmerine, sisusta vaan kuten teille sopii, ilkeät kommentoijat voivat katsoa miestensä kanssa itseään peilistä :)

  VastaaPoista
 9. Hei, tottakai me naiset sisustusasioista päätämme eihän se sisustus nyt niin vakavaa voi olla! Toki huonekalu ym. suuremmat hankinnat tehdään yhdessä, mutta olisihan se hauskaa nähdä minkälaiset tekstiilit mieheni valitsisi....

  VastaaPoista
 10. Huh huh, tietämättä enempää missä tuollaista keskustelua on käyty, ei voi kuin todeta, että tuollaisten mielipiteiden laukojilla on joku puute elämässään. En ymmärrä, miksi tietyllä ihmistyypillä on tarve tuoda negatiivisia näkemyksiä esille toisista ihmisistä, heidän kodeistaan tai vaikkapa jonkun miehisyydestä. Veikkaan, että kyse on kateudesta. Sinunkin päivityksistä oikein huokuu, että kodissanne asuu onnellinen perhe - joku jolla ei vastaavaa ole, etsii kritisoinnin syyn vaikka sitten sisustusväreistä.

  Kyllä se vaan on niin, että sisustamisessa harvalla miehellä on vahvaa mielipidettä siitä, miltä kodin tulisi näyttää. Kunhan löytyy sohva, jääkaappi, telkkari ja sänky, on monelle miehelle yksi ja sama, minkä värisiä tekstiilejä tai piensisustusta kodista löytyy. Meilläkin mies jo välillä turhautuu, kun kyselen hänen mielipidettään. On kuulema täysin sama, minkälaisia ja -värisiä yksityiskohtia kodistamme löytyy. Ja yksi tärkeä pointti on mielestäni se, että se joka maksaa, päättää. Mies ostakoon mielensä mukaisia tekniikkavempaimia, minä tungen rahani sisustukseen. Harrastus mikä harrastus. :)

  Kiva että nostit aiheen esille, vaikka se asiana tyhmä onkin. Fiksu kirjoituksesi saa parjaajat näyttämään lapsellisilta. Intoa ja iloa sisustamiseen! :)

  VastaaPoista
 11. Voi kyynel näitten keskustelupalstojen kanssa! Usein ei tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa! Huutonauru lienee yleensä paikallaan, niin älyttömiä kaikessa eriskummallisuudessaan nämä foorumit on.
  Meillä samoin kuin teillä, yhdessä päätetään isommista jutuista, mutta miestä ei todellakaan jaksa kiinnostaa sisustustyynyt tai muu pikkusälä, jonka kanssa minä sitten taas saan helposti kulumaan aikaa. Lopputuloksen hän kyllä huomioi ja tykkää!
  Mä muistan kun itse jouduin yhden kuvan takia vastaavaan riepotukseen, minunkin mies oli siinä verrattomassa keskustelupätkässä munaton nössykkä, joka ei saanut päättää mistään koskaan ja minä taas mieheni rahoilla elelevä ruma ja köyhä nirppanokka.
  Ja mitä mä onneton olin mennyt kuvaamaan? Olin tehnyt kivan taulun meidän pukeutumistilaan, jossa luki Marc Jacobs, se sopii sinne väriensä puolesta ja tykätään merkin vaatteista ja asusteista! Siitä olivat sitten tehneet nämä päätelmät ;) Kyllä FBI:n profilointiyksikkö menettää näissä av- mammoissa niiiiiin paljon!! :D

  VastaaPoista
 12. Meillä on samat sävyt valloillaan kun teilläkin, mieheni kyllä nostaisi vaaleanpunaisen tyynyn pois jos häntä häiritsisi;)

  VastaaPoista
 13. Meillä on kotona tosi paljon vaaleanpunaista ja hempeitä sävyjä eikä mun miestä häiritse tämä värimaailma ja munakin löytyy :) mun mielestä mielen köyhyyttä lähteä haukkumaan muita ja muiden sisustusta ja kotia. Tuollaiset puheet on vaan kateellisten puhetta, teillä on nimittäin aivan älyttömän UPEA koti!!!

  VastaaPoista
 14. Pastillivärit ovat ihania, vaaleanpunainen niiden mukana, sinulla on todella kaunis koti, jota on aina kiva ihailla :) Keskustelupalstoja en seuraa, mutta voin vaan kuvitella mitä siellä on, anonyymina kommentointi pitäisi kieltää, niin jututkin paranisi.

  VastaaPoista
 15. Just...luulen että se on kyllä tuo sun kotisi kaikessa kauneudessaan ja uutuudessaan, mikä niitä keskustelijoita eniten riepoo. Sulla on koko paketti ja kun ite istuu jossain kaupungin vuokrakolmiossa rumien Sotkan lastulevykalusteiden keskellä, niin kuvat kauniista kodista saa niiden käyrät kaakkoon. ;) Alkaa oma elämä ahistamaan ja mikäs mukavampaa, kuin haukkua nimettömänä netissä. Mulla on kanssa vaaleanpunaista, harmaata ja valkeeta kotona. Minä päätän pääasiassa tekstiilit, yhdessä miehen kanssa sit ne isommat jutut. Ja meillä on mun lisäksi siis neljä miespuolista talossa, joten pitää mun saada vähän hempeyttä mun elämääni! :)

  t. Elli

  VastaaPoista
 16. Me ollaan remontoitu meidän asunto kokonaan ja kaikki pintamateriaalit on valittu yhdessä, onneksi meillä on samanlainen maku. Huonekalut on myös valittu yhdessä.
  Sitten taas kaikki sisustusjutut/tekstiilit on minun käsialaa, mun miehelle on ihan sama minkälaiset sohvatyynyt meillä on.:D Eikä se varmaan edes huomasi, vaikka ne vaihtuis joka viikko.
  Mies puolestaan saa päättää kaikki elektroniikkaan liittyvät jutut, minua ei voisi vähempää kiinnostaa television/kotiteatterisarjan erilaiset ominaisuudet ym.

  VastaaPoista
 17. Tuskimpa tätäkään julkaistaan mutta yritetään... olen kiinnostunut sisustamisesta ja tiedänkin siitä jotakin. Mulla ei vaan käy yksiin että esimerkiks olohuone sisustetaan vaaleanpunaisella. Nää on toki makuasioita... ymmärrän jonkun vaikka vaaleanpunaisen tulppaanikimpun, fine. Mut että kaikki muukin sitä samaa... joo, siellä lapsen huoneessa hyvä :) ja en ole ollut missään keskustelupalstalla aiheesta jauhamassa, enkä kyllä sanoisi ketään munattomaksi jos antaa vaimonsa sisustaa. Mutta en kyllä laita miestäni pitämään poikien iltaa vaaleanpunaisessa taloudessa :D -Jenni

  VastaaPoista
 18. Voi murut älkää välittäkö kateellisten panetteluista ja tietämättömien kommenteista. En vaan voi käsittää noita ihmisiä, että kuinka he viitsivät nähdä vaivaa kirjoittelemalla kerrassaan täyttä sontaa. Ymmärrän hyvin miksi moinen kiusanteko harmittaa, on kyse kuitenkin niin henkilökohtaisesta ja rakkaasta asiasta - omasta kodista - <3 Itse en edes seuraa noita keskustelupalstoja, eikä kyllä olisi aikaakaan, ihmettelen minkälaiset henkilöt ehtivät lukemaan monia itselleen epämieluisia blogeja ja sitten vielä joutavat kommentoimaan ja parjaamaan niitä eri foorumeissa?? Loppupelissähän kyse on vain kateellisuudesta!! Sinulla on upea koti nauti siitä. Vielä tuosta vaaleanpunaisesta, itse olen Sinua huomattavasti vanhempi ja pidän itsekin tuosta väristä:) -t

  VastaaPoista
 19. Tärkeintä on että kodista välittyy onni ja rakkaus ja ne jos mitkä Sinun kuvista välittyvät. Jos vaaleanpunainen sisutuksessa tekee arjesta iloisempaa ja elämästä onnellisempaa niin miksikäs ei, sekin on "kuitenkin vaan" väri! Sinä puhut ihanasti siitä miten miehenne kanssa arvostatte toistenne ajatuksia ja jos sisutaminen on sinulle tärkeää niin miksipä ei antaisi siinä tilaa innokkaalle kumppanille? Herrasmiehet arvostavat omia naisia ja me rakastetaan meidän herrasmiehiä, eikö niin <3 t. Hanna

  VastaaPoista
 20. Tässä tulikin edellä niin monta hyvää pointtia että!! Meillä on pastellisävyt juuri kesäisin ja keväisin esille ja nyt laitoin vähän vielä extra vaaleanpunaista ja kysyin mieheltä häiritseekö, vastaus oli "ai mikä". Niinpä niin, hän ei ollut edes tajunnut että vaaleanpunainen oli lisääntynyt!!! Jos mies ei viihdy niin eiköhän hän sen osaa kyllä sanoa :D

  VastaaPoista
 21. Meillä on jopa makuuhuone maalattu hennon vaaleanpunaiseksi.. Ja tosiaan keväällä vaalenpunainen aina rantautuu,tai joku muu pastellin sävy :) amalla tavalla kaikki muutkin pastellin sävyt on ihania.. Esim hento mintun vihreä..Mutta eikös se ole jätkä väri? vihreä? Mutta kun ne laittaa ihanan tyttömäiseksi niin sekään ei ole hyvä. Myö käytiin ukon kanssa ihan itse ostamassa makkarin maali. Ja ei hän ainakaan munaton ole, vaan nimen omaan on sen verran miehinen, että hänen miehisyys lähde jostain seinän väristä tai parista sisustus tyynystä. Hänellä ei ole sisustus silmää, eikä kiinnosta juurikaan..eikä hän edes huomaa kun verhot vaihtuu :D Kysyn mielipidettä (joksikin kumminki turhaan) Mutta kun kotia ruvettiin muuttamaan ja maalailee valosemmaksi niin on sanonut, että erittäin hyvä tuli ja tykkää todella. Ja osaa myös kehua kotia jos ja kun joskus jtn huomaa :D Sanoisin, että se missä kodissa on vaan ja ainoastaan mies juttuja, mies värejä, maskuliinia ja tyttö jutut on ehdoton ei. niin niillä miehillä ei ole yhtään munaa :D

  VastaaPoista
 22. Kotimme pääväri on valkoinen, jota on näin keväällä maustettu vaaleanpunaisella ja pinkillä. Mieheni ei ole munaton, vaikka värit on valinnutkin tyynyihin ym sisustusasioihin. Kotimme huonekalut yms olemme yhdessä valinneet ja hyvin on maut kohdanneet. Ihanan valoisa koti sinulla ja perheelläsi ♡. Kiitos ihanista sisustus vinkeistä, joita olen blogistasi saanut.

  VastaaPoista
 23. Hha, ne on kateellisia! Ei kovin monella ole varaa rakentaa upeaa kivitaloa, ei meilläkään.
  Mies ei ole munaton, jos sitä ei sisustus kiinnosta, eihän se usein miehiä kiinnostakaan. Ja on mieheltä kohteliasta, jos antaa käyttää tyttömäisiä juttuja sisustuksessa, vaikka itse pitäisi niitä jopa rumina. Toki miehenkin pitää viihtyä, ja jokainen perhe toimii näissä omalla tavallaan, ei ole oikeaa tai väärää.
  Onhan autotallinkin hyllyt vehkeineen meistä naisista rumia, näin samalla tavalla kärjistettynä. Ei me silti niihin puututa. :)

  VastaaPoista
 24. Sitä paitsi kyseessä on SINUN koti, ja sinun miehesi koti, ei heidän. Sekös heitä ituttaa :D

  VastaaPoista
 25. Löysin sun blogin hiljattain ja ihastuin! Siis aiva ihana talo ja sisustus <3
  tähän aiheeseen on kommentoitu jo aika hyvin munki ajatukset.. Siis kyllä ihmisillä tuntuu olevan tylsä elämä ku jaksavat arvostella toisia! Luulis, että olis muutaki tekemistä. Sama juttu oli yhen treenibloggaajan kohdalla, hänestä oli kirjotettu vaikka mitä törkeyksiä suomi24:ssa. Järkyttävää. Maailma olis paljo parempi paikka ku keskitettäis energia omiin tekemisiin. Ihan ku joku väri sisustukses tekee miehestä munattoman, ei mun mieheltä ainakaa se vielä oo tippunu, vaikka vaaleenpunasta oon meiän olkkarin sisustukseen laittanukki näin kevään kunniaksi. Jokasen oma valinta miten sisustaa ja koti näyttää siltä, millanen ihminen on. Eiköhän se siisteys oo miehille se pääpointti. Ei niitäkää arvostella jos ne haluu käyttää sisustukses muuta ku vaaleenpunasta... :D

  VastaaPoista
 26. Mikrosementti on kehitetty ominaisuuksiltaan hyvin kulutuskestäväksi ja se tarttuu lähes kaikkiin pintoihin.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.