Toivepostaus: Valkoinen Uunisepät Tunturi takka

7. huhtikuuta 2014
Olen saanut monta toivetta teiltä lukijoilta, että esittelisin vihdoinkin miltä meidän Uuniseppien valkoinen Tunturi takka näyttää valmiina. Sain vihdoinkin puhdistettua takan lasin ja kaivettua kameran esiin. Takka on kyllä ollut juuri sellainen mitä toivoimme ja lämmittänyt meidän kotia hyvin tehokkaasti. Kuten kuvista huomaatte, puita emme vielä ole saaneet lisättyä takkapuukoloon. Täytyy ensin saada syksyn puulasti tilattua kotiin ja laittaa kolon verran puita kuivumaan ennen kuin tuo ne sisään. Ja pitäähän puiden olla puhtaita ettei takka heti likaannu. Mieheni tässä vaiheessa naurahtaisi, kun tulen joskus häntä käskemään hakemaan puita koloon. Puiden pitää nimittäin olla just eikä melkein eli puhtaita ja oikean muotoisia ;)


Minä en voi mitään muuta kuin suositella tätä takkaa. Me emme ole löytäneet siitä tähän mennessä mitään negatiivista sanottavaa. Se lämmittää talon juuri toivotulla tavalla ja on vielä poltosta seuraavanakin päivänä lämmin. Takka vetää myös loistavasti, joten takan sytyttäminen on ollut todella helppoa. Olemme siis hyvin tykästyneet tähän takkaan ja ensimmäisen kerran sehän testataan ensi talvena jos saamme silloin nauttia kylmistä pakkasista. Makkaraa ja nakkeja olemme jo takassa grillailleet, joten pientä picnikkiä koko perheen kera on vietetty.

Laitoin takan viereen lattialle keväisen kukkakimpun ihastuttamaan ja tuomaan raikkautta. Kukiksi valikoituivat kauniin valkoiset hortensiat, missä leihahtaa pieni pinkin häivähdys. Hyvin ihastuttavia ja kiinnittänyt vieraidemme huomion positiivisella tavalla. Vielä ne halevat paikkaansa takan joko oikealla tai vasemmalla puolella. Ihanaa, kesäfiilis alkaa siis vihdoinkin saapumaan meidänkin kotiin.
23 kommenttia

 1. Todella upea takka! Onko nuo kukat muuten Pentikistä?

  VastaaPoista
 2. Upea takka. Todella kaunis. :)

  VastaaPoista
 3. Oikein kaunis takka! Ja pidän kovasti sen sijoittelusta keittiön ja olohuoneen rajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Syhi! Mekin ollaan tyytyväisiä! :) Onneksi siirrettiin takka tuohon nykyiseen paikkaan..

   Poista
 4. Te olette siis ihan uskaltaneet paistaa takassa makkaraa, oletteko pitäneet luukun auki sen aikaa? Mä en ole vielä uskaltanut kokeilla, kun avotakkakäyttö kielletään ohjeissa. Kuinka iso tuli teillä on ollut, kun olette grillailleet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo luukut on puoliksi auki ja ollaan grillattu kuuman hiilloksen päällä, ei tulen :) Silloin ei savua pääse tulemaan niin pahasti ulos takasta ja maggara ei ole heti musta ;D

   Poista
  2. No niinpä tietysti, olinpa mä tyhmä :D. Kiitos neuvosta siis, ei muuta kuin makkaranpaistoon vaan meilläkin.

   Poista
 5. Meidän Tonavasta on haljennut pintalaattoja jo kahteen otteeseen. Nyt odotellaan ettei tarvitse enää lämmittää, jolloin viimeksi haljenneet laatat vaihdetaan. Lämmitystehosta on vielä vaikka sanoa mitään. Meillä tosin onkin huomattavasti pienempi takka. Luukutkaan eivät aukea ihan kuin kassakaapissa. Mutta eiköhän tuosta vielä kalu tule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee! Olen kuullut, että korjauksessa voi kestää vaikka kuinka kauan. Toivottavasti teille huolto saapuu pian :)

   Poista
 6. Vinkkinä muuten takan luukun putsaukseen sisältäpäin; kostuttaa sanomalehteä, ottaa siihen takasta tuhkaa ja pyyhkii, lähtee hyvin pinttynytkin noki ja paperin voi sitten kätevästi heittää takkaan palamaan :) upea takka teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tätä kikkaa on monta kertaa hyödynnetty, on ihan huippu ja paras! :)

   Poista
 7. Kaunis takka. Minä olisin kuitenkin laittanut takan edessä olevan lasin koko takan leveydelle. En vain tulipesän eteen. Ihania kukkia kevään piristykseksi :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me halusimme lasin juuri noin ettei ole koko takan levyinen :) Minusta toimii hyvin noinkin!

   Poista
 8. Aivan ihana takka :) Meillekin kelpuuttaisin mieluusti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana diliciousliving <3 Ollaan oltu hyvin tyytyväisiä valintaamme. Vielä kun saataisiin puutkin ladattua ;)

   Poista
 9. Aivan ihana! Tuumii täällä eräs harmaan tulikivitakan omistaja joka vain haaveilee tuollaisesta ;) Tuo olisi ihan unelmieni takka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marja! Olemme olleet kyllä hyvin tyytyväisiä valintaamme :)

   Poista
 10. En tiiä miten pysyy valkoisena.. Toivon parasta.. Kaunis on silti 😉

  VastaaPoista
 11. Meillä tuli nokea luukkujen välistä valkoisille laatoille. Lisätiivistys auttoi lopulta

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.