Tonteri-talon terassisuunnittelu kilpailutyö " Black & White - simple & chic "

21. toukokuuta 2014Minulla on mahtava kunnia osallistua Asuntomessujen toimesta järjestettävään suunnittelukilpailuun, jossa tarkoituksena on suunnitella Asuntomessuille rakennettavaan Tonteri-taloon terassisisustusta. Kun sain kutsun kilpailuun, aloin samantien käymään läpi erilaisia terassisisustuksia sisustuslehdistä, blogeista ja Pintertistä. Inspiraatiota löytyi vaikka kuinka paljon ja pää täyttyi vaikka minkälaisista ideoista. Loppujen lopuksi päädyin suunnittelemaan Tonteri-taloon hyvin yksinkertaisen, selkeän ja sisustukseltaan pehmeän sisustuksen terassille. Inspiraationa minulle toimi Asuntomessujen aikaisemmat terassit ja haaveet oman kodin valkoisesta terassisisustuksesta. 

Tähän suunnitelmaan sisällytin neljä erilaista kuvakollaasia, joihin olen koonnut terassin tarpeita. Yksi kollaasi koostuu terassin kalusteista, toinen terassilta löytyvistä tekstiileistä ja kolmannesta löytyy terassille laitettavat kasvit ja kukkaset. Neljänteen yritin kerätä ihania terassitunnelmia aiemmilta Asuntomessuilta. Näin yritän selkeyttää aika yksinkertaista suunnitelmaa jokaisen ymmärrettäväksi.


Kuvakollaasi 1. Terassin kalusteetIsolle terassille olen valinnut hyvin simppelit, vaaleat kalusteet, joiden teemana toimii polyrottinki ja punottu ulkonäkö. Ruokailuryhmäksi valitsin Iskun Armas ruokapöydän 100 x 200cm ja samaa sarjaa olevat ruokapöydän tuolit. Terasseilla hyvin usein näkee sohvaryhmiä käytettävän, mutta itse ajattelin sijoittaa terassille Daniel Pouzet & Fred Fretyn suunnitteleman Nestrestin eli valkoisen korimaisen pesän (tai jonkun muunlaisen pesämäisen rottinkipesän), jossa on ihana oleilla aurinkoisena päivänä ja köllötellä. Terassin päätyyn suunnittelin koko perheelle sopivan Fatboy:n Headdemock riippukeinun valkoisella kankaalla. Myös liikutettava grilli ja valkoinen aurinkovarjo ovat hyvä lisä terassille.


Kuvakollaasi 2. TekstiilitTekstiileiksi valitsin hyvin simppeleitä ja neutraaleja värejä eli valkoista, mustaa ja pieni ripaus harmaata. Tekstiileissä yritin hakea hieman modernia linjaa mustavalkoisuudella. Terassille olisin asettanut myös kolme muovimattoa tuomaan hieman pehmeyttä. Pappelinan matot sopivat mahtavasti myös ulkokäyttöön ja olisinkin lisännyt terassin kapealle osalle valkoisen maton, josta löytyy ripaus mustaa raitaa. Terassin leveämmälle kohdalle olisin sijoittanut Pappelinan Iida-matot sekä ruokailuryhmän alle, että myös valkoisen koripesän alle tuomaan lisää kontrastia ja pehmeyttä terassin ilmeeseen. Muita tekstiileitä valitsin pesään ja ruokailuryhmään sijoitettavaksi Iskun Peppi-valkoisen värisellä torkkupeitoilla sekä Iskun Leikki- koristetyynyillä. Koristetyynyt ovat erittäin kauniit yksiväriset tyynyt, joiden reunassa kulkee tyylikäs valkoinen ja harmaa kanttinauha. Mitä enemmän tyynyjä, sitä parempi!


Kuvakollaasi 3. Kukat, kasvit ja ruukutTerassilla kuuluu olla kukkia ja kasveja. Näin terassille saadaan kesäistä tunnelmaa koko messujen ajaksi. Lisäisin Lechuzan valkoisia altakasteluruukkuja kaksi kappaletta heti talon sisääntuloon ulko-oven viereen sekä terassin leveämmälle osalle muutaman lisää. Sisääntuloon asettaisin hieman matalemmat valkoiset ruukut ja takaterassille näyttävät valkoiset, korkeat ruukut. Sisääntuloon lisäisin pienempiin ruukkuihin pallotuijat tuomaan vihreyttä terassille ja toivottamaan asukkaat ja vieraat tervetulleiksi. Takaterassille asettaisin kulmiin kaksi Lechuzan valkoista matalaa ruukkua, johon sijoittaisin rungollisen tuijat eli pallopäätuijat ja terassin keskiosaan mahdollisimman lähelle pesää ja ruokailuryhmää isoihin Lechuzan ruukkuihin valkoisia jalohortensioita. Hortensia on todella kaunis kukka, joka kestää hyvin koko kesän ja Asuntomessujen ajan.


Halusin siis vielä lopuksi tehdä fiiliskollaasin, johon olen kerännyt yhteen aikaisempien Asuntomessujen kauniita terasseja ja fiiliksiä. Asuntomessuilla on joka vuosi nähty kauniita pihoja ja terasseja ja niistä inspiroituneena tämän terassisuunnitelman toteutin. Tässä olisi teille ihania kesäfiiliksiä:1. Kauniit valkoiset kalusteet
2. Kaunista vihreää
3. Upeat tekstiilit
4. Hauska pesä
5. Upea lasitettu terassi


Tässä minun kilpailutyö! Tämä terassisuunnittelutyö osallistuu siis Asuntomessujen yhteistyössä Deko-lehden kanssa järjestämään terassikilpailuun. Äänestys tapahtuu Asuntomessujen Facebook-sivuilla 2.6-18.6. ja toivotaan, että minun kilpailutyöni pääsisi kamppailemaan kärkisijoista!Kuvat: Isku, Dedon, Fatboy, Pappelina, Lechuza, Pihakasvit, Asuntomessut

14 kommenttia

 1. Upeat suunnitelmat!! :)) Voi kun itsekkin saisi tuollaisen terassin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä suunnitelmat toteuttaisin ilomielin omallekin terassille jos talomme ei olisi punainen :D

   Poista
 2. Minäkin tänään lähetin suunnitelmani sinne.... Olispa kiva jos päästäisiin ainakin niiden kymmenen joukkoon ja nähtäisiin Vip-tilaisuudessa, joten Onnea kovasti meille molemmille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänestä sä mua niin mä äänestän sua ;) Hihih! Olisi ihan mahtavaa päästä sinne ja nähdä sinutkin!

   Poista
 3. Ihana ja kattava suunnitelma! Tästä saa itsekin kivoja ideoita omalle terassille :)

  VastaaPoista
 4. Kenen ovat nuo kollaasikuva nro. 2 aurinkotuolit? Olen etsinyt juuri tuollaisia meidän terassille...

  VastaaPoista
 5. Voi luoja, aivan ihana tuo pesä! :D Voisin niin kuvitella itseni tuonne...

  VastaaPoista
 6. Aawww, tykkään niiiiin paljon, aivan kuin mun unelat olisi koottu noihin kollaaseihin ja "suurin niistä on" Pappelinan matto <3, hih ;)

  VastaaPoista
 7. Täällä myös valkoinen koti ja terassi jatkaa samaa linjaa ;)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanalta näyttää! Monta juttua voisin ottaa myös meille.

  VastaaPoista
 9. hyvä rauhallinwn terassi

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.