Pihatyöt alkaneet

13. kesäkuuta 2014Meidän talon ja tontin pihatyöt on vihdoinkin saatu alkuun ja käyntiin. Kädet on jo kauan syyhynyt ja hommia on jo 2 kuukauden ajan tehty paljon, jotta pihaa saataisiin edes johonkin kuntoon. Nyt olemme siinä tilanteessa, että piha on valmisteltu siirtonurmikon laittamiseen. Pihaamme on myllätty jo parin kuukauden ajan kaivurin kanssa ja maata on tuotu monta rekkakuormaa, jotta pihamme saataisiin tasaiseksi ja nostettua tarpeeksi korkealle. Meidän tontti sijaitsee naapureita nähden paljon korkeammalla, joten maata sai tuoda ihan kunnolla tontin sivuille ja takapihan alaosaan, jotta lopputulos olisi suotava. Mieheni ja ystävämme kaivurikuskina ovat painaneet pitkää iltaa pihan kanssa ja nyt se on vihdoinkin tasoitettu ja valmis nurmikolle. Tontin oikealle puolelle meidän ei tarvinut tehdä minkäänlaista näköestettä tai rajaa, koska sille puolelle tulemme ensi kesänä rakentamaan vaalean aidan. Tonttimme vasen puoli oli taas aivan eri asia.
Teimme yhdessä kolmen rajanaapuritalon kanssa tuijatilauksen paikalliseen Agri-Market:iin ja tilasimme melkein 400 timanttituijaa rajoillemme. Tuijat tilattiin hyvissä ajoin keväällä ja ne saapuivat meille toukokuun lopussa. Istutimme tuijat yhdessä naapureidemme kanssa yhden päivän aikana ja tuijien alaosaan laitoimme ruskehtavaa katetta. Tuijat otimme koossa 80-100cm ja siitä niiden pitäisi nyt lähteä kasvamaan. Tuijia laitoimme siis viereisen ja vastapäisen naapureiden väliin. Istutus oli helppo ja hyvä keikka. Pihamme tuli heti ihan eri näköiseksi, kun tuijat saatiin paikoilleen.


Ennen tuijien istutusta mieheni tarvi kumminkin tehdä kivimuuri viereisen naapurin väliin, juuri sen takia että meidän tontti on paljon korkeammalla. Tuo kivimuuri on paljon siistimpi vaihtoehto, kuin että olisimme tehneet jyrkän mäen ja siihen vain heittäneet katemateriaalin päälle. Nyt kivimuuri on paikoillaan ja todella siistin näköinen. Muurin jouduimme maksamaan kokonaan itse, mutta on se sen arvoinen!

Myös uusi, laajennettu terassimme on saanut uutta ilmettä ja on vielä hieman kesken, mutta mieheni on todella hienosti edistynyt terassin kanssa. Olen todella ylpeä hänen tuotoksistaan, koska meillä ei ole yhtään kokemusta tälläisien asioiden tekemisestä. Tekemällä siis oppii. Levennetty terassi on nyt saanut pohjan valmiiksi missä voi kävellä ja seuraavaksi pitäisi poikkasta nuo ylimääräiset laudat ja alkaa tekemään sivulaitoja kiinni + alkaa laittamaan pystytolppia kiinni. Teemme myös samanlaisen rimoituksen levennettyyn terassiin, kun millainen meillä on valmiissa terassissa.

Mutta nyt keskitymme täysin tulevaan nurmikkoon, jonka tilasimme ajoissa Finnurmelta. Nurmea tulee meille yhteensä 380m2 ja kun nurmikko on asennettu, on se heti käytettävissä ja päältä voi kävellä samantien. Nyt vain toivomme seuraavat kaksi viikkoa pelkkää sadekeliä, jotta pääsisimme mahdollisimman vähäisellä kastelulla ;) Eilen jo upeasti satoi ja toivottavasti tämän kesän sadejakso ajoittuisi juuri näihin viikkoihin. Sitten ei enää kahden viikon jälkeen tarvitsisi sataa kuin silloin tällöin.

Ensi kerralla meidän piha näyttää ihan erilaiselta, kun nurmikko on vihdoinkin saatu paikalleen!
4 kommenttia

 1. Mahtavaa, kyllä siellä nyt tapahtuu. Näyttää hyvältä ja terasista tulee hulppea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassilta tulee aika iso, mikä on kyllä tosi kiva juttu niin saa helposti mahtumaan kaikki terassikalusteet

   Poista
 2. Hienolta näyttää! :) Kannatan myös siirtonurmea. Me saatiin sellainen omaan pihaan viikko sitten ja onhan se mahtavaa kun sinne pääsi heti lasten kans kirmailemaan. :) Sillä saa pihasta nopeasti valmiin näköisen. Oletko jo suunnitellut muita istutuksia pihalle?

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää teillä :) me ajattelimme tehdä pihan ennen talven tuloa, samaan aikaan talon kanssa. Syksyllä istutetaan nurmikko niin saa keväällä alkaa kasvamaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.