Turvallinen tunne Verisuren avulla

23. kesäkuuta 2014
Kun taloamme alettiin rakentaa, pohdimme jo siinä vaiheessa kotimme turvallisuutta.  Rakennusvaiheessa on nimittäin tosi hyvä pohtia murto- ja palovaroitinjärjestelmiä, jos sellaisia on ajatellut hankkia. Me olimme 100% varmoja, että haluamme hälytysjärjestelmät kuntoon uuteen taloon. Varsinkin itse olen aika pelokas asustelija pimeän tullen jos olen tyttöjemme kanssa kotona ja mieheni matkoilla. Itse omistan hyvin vilkkaan mielikuvituksen, kiitos kaikkien kauhuleffojen! Kun asuimme vielä vanhassa rivitaloasunnossamme muutama vuosi sitten ja mieheni oli työiltamissa, yritettiin meille tulla sisään keskellä yötä minun kotona ollessa. Tästä itselleni on jäänyt pieni kauhu, joten ilman kunnollisia hälytysjärjestelmiä en haluaisi uudessa talossamme asua. Uuden blogiyhteistyön merkeissä meille asennettiin Verisuren Home Plus hälytysjärjestelmä. 

Asennuksessa ei kauaa kestänyt ja nokka tuhissut. Asennus ja testaus hoitui hienosti parissa tunnissa ja meidän nuorempi tyttö veteli hienosti sikeitä koko asennuksen ajan, vaikka meteliä jonkin verran syntyikin porailuista ja testailuista. Tässä ajassa meille asennettiin kattava palo- ja hälytysjärjestelmä, jossa on 24/7 hälytyskeskusvalvonta. 
Yhteistyö aloitettiin kartoittamalla Verisuren ammattilaisten kanssa meidän tarpeita, huomioiden talon koko, uloskäynnit ja kotieläimet. Olin hyvin vakuuttunut tarpeiden kartoituksesta ja kaikki käytiin läpi hyvin tarkasti ja selvällä suomen kielellä. Kartoitusvaiheessa meille kerrottiin mitä eri palveluja ja teknisiä laitteita paketit pitävät sisällään ja me lopulta päädyimme valitsemaan kaikista kattavimman paketin meidän taloon eli Home Plus-paketin. Taloomme asennettiin ovihälyttimet, liiketunnistimet sekä palohälytysjärjestelmä. Miten sitten tämä palohälytysjärjestelmä eroaa normaaleista palohälyttimistä? Verisuren järjestelmä sisältää puhuvat palovaroittimet, jotka ovat kytkettyinä toisiinsa. Lisäksi järjestelmän hälytyssireeni toimii lisäpalovaroittimena, joka reagoi heti nopeaan lämpötilan nousuun. Järjestelmän palovaroittimet ja sireeni voidaan yhdistää järjestelmän kameraan, jolloin kamera ottaa sarjan kuvia palohälytyksen sattuessa. Järjestelmä lähettää kuvat Verisuren keskukseen, josta tieto välitetään tarpeen mukaan hälytyskeskukseen, jos kuvissa näkyy savua tai liekkejä. Näin apu saadaan mahdollisimman nopeasti paikalle. Jos tulipalo kotona syttyy, jokainen sekunti on ratkaiseva ja ilman tätä hälytysjärjestelmää palo vain leviäisi kotona sillä aikaa kun sinä olisit töissä. 

Järjestelmässä on siis lukuisia hienoja oivalluksia. Pystyn esimerkiksi kännykällä laittamaan hälytykset päälle ja pois tai vaan tarkistamaan hälytyksen tilan. Öisin käytössä oleva kuorihälytys suojaa meidän perhettä nukkuessa. Jos joku avaa oven yöaikaan niin, että hälytykset on päällä, kytkeytyy hälytys heti päälle ja ilmoitus menee Verisuren keskukseen josta puhelu tulee meille 10 sekunnin sisällä hälytyksestä. Muutenkin järjestelmän käyttö on hyvin helppokäyttöistä ja itselleni se on ollut niin selkeä. Verisuren omien nettisivujen kautta pystyn lisäämään käyttäjiä hälytysjärjestelmään ja vaihtamaan meidän koodeja tarpeen mukaan. 

Kerron myöhemmin käyttökokemuksia tästä järjestelmästä, nyt kun se meille vihdoinkin asennettiin. Turvallisia päiviä ja öitä siis meille!

Verisuren hälytysjärjestelmiin pääset tutustumaan tästä!6 kommenttia

 1. Hui kamala! No varmasti jättää jälkensä tuollainen yöllinen kokemus :( Onneks teillä on nyt turvallista siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, muistan sen aina :( Onneksi se oli ehkä ensimmäinen ja viimeinen kerta!

   Poista
 2. Meille asennettiin edelliseen rivariin Verisuren systeemit. Ihan hyvin pelitti. Hälytysvalmiuskin tuli testattua useampaan kertaan - ei tositilanteen takia, vaan siksi, ettei kotiin tullessa aina saatu häläreitä ajoissa pois. Avaimenperistä ainakin yksi vaihdettiinkin, kun ei enää pelannut. Normaalistihan paristonvaihtokin taisi olla laskutettava juttu.
  Kivaa on, että muuttaessa saa uuden systeemin veloituksetta uuteenkin kotiin. Periaatteessa. Muutimme maalle. Täällä emme enää ole palvelun piirissä. Olisi ollut kiva kuulla alunperinkin. Lopulta meille taidettiin luvata laitteet mutta ei palvelua. Hälytyksen lauetessa mitään ei siis tapahtuisi.
  Keväällä talon valmistuessa Verisuren kanssa piti sopia, koska asennus tehdään. Ei ole soittoa kuulunut. Emme kyllä ole varmoja, haluammeko noita bokseja enää seiniämme koristamaan. Vaikka hyvähän joku hälytysjärjestelmä olisi olla, ja silloin estetiikka tulee vasta korkeintaan toisella sijalla.

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut samainen järjestelmä jo pari vuotta. Todella tyytyväisiä ollaan oltu, vaikka tosi tilannetta ei onneksi ole vielä tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan, että mekään ei koskaan tarvittaisi tätä järjestelmää tositilanteeseen. Itse on kerran hälytys testattu miehen toimesta ;)

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.