Töihin paluu äitiyslomien jälkeen & ihana Lumoan-mekko!

26. heinäkuuta 2014Tasan kuukauden päästä se hetki koittaa: töihin paluu. Voi miten sitä onkaan tottunut tähän kotiäidin rooliin, mutta kaipuu töihin on jo kova. Kahden vuoden kotiäitiys on ollut hyvin opettavainen ja ikimuistoinen hetki elämässä. En vaihtaisi sitä mihinkään! Mutta itse olen luonteeltani hyvin sosiaalinen ja erittäin kova tekemään töitä, joten työt on jo mielessä pyörinyt kauan. Jotkut äidit voisivat olla suoraan kotona lapsen syntymän jälkeen sen kolme vuotta, mutta itse en ole yhtään sen luonteinen. Nyt kaksi vuotta kotona olleena itselleni on tullut se fiilis, että "pakko päästä töihin". 
Ystäväni ja sukulaiset naureskelevat minulle, kun he kysyvät minulta miksi haluan töihin enkä jää hoitovapaalle ja minä siihen vastaan: " töihin pääsee rentoutumaan". Töihin paluu tarkoittaa itselleni montaa positiivista asiaa:

- pääsee rauhassa syömään ruokansa
- pääsee käymään wc:ssä ihan rauhassa ilman, että toinen lapsi haluaa kurkkia mihin pissa menee vaatien äitiä samalla laulamaan Tuiki, tuiki tähtöstä ja toinen roikkuu jalassa muuten vain.
- pääsee käyttämään taas omia aivoja ja haastamaan itseään älyllisellä tasolla :D
- pääsen taas käyttämään kielitaitoani eli ruotsin ja norjan kieltä.

Eli arki kirjaimellisesti iskee vastaan kuukauden päästä, kun itse palaan töihin ja tyttömme menevät hoitoon. Katsotaan miten se muuttaa meidän perheen menoja. Monet tuttuni sanovat, että töihin paluu muuttaa elämää huomattavavasti ja arki kirjaimellisesti astuu esiin. Itseäni tämä asia ei huoleta yhtään. Jos muut ovat selvinneet muutoksesta niin ehkä mekin. Bloggaamisen osalta asiat voivat hieman hidastua, koska töiden myötä ei ole aikaa enää kirjoittaa postauksia päivällä. Nyt olen päivittänyt blogia 4 kertaa viikossa ja yritän pysyä samassa vauhdissa, mutta tahti voi jossain vaiheessa hieman kokea hidastumista.
Töihin paluu aiheuttaa myös kovan shoppailuinnon. Oma työvaatevarastoni on aika päivittää uusilla vaatteilla, koska monet vaatteet ovat jääneet liian isoiksi tai venyneet raskauden myötä. Niinpä uusien työvaatteiden shoppailu on hyvin ajankohtaista ja mikä olisi voinut paremmin osua kohdalle, kun sain käsiini upean Lumoan uuden roosan värisen Manna-mekon. Olen todella kova käyttämään mekkoja töissä ja nyt kun töihin paluu tapahtuu elokuun lopussa, mekkovarastoni tarvitsee päivitystä lämpimien kelien osalta. Tämä Manna-mekko on kyllä niin kaunis ja väri on kuin tehty minulle. Mekon kauniit pitsit korostavat kaunista kaula-aukkoa ja nyt olemme tyttöni kanssa ihan match match. Tämä mekko olisi kyllä erittäin hyvä töihin paluu-mekko jos lämpimät kelit jatkuisivat vielä elokuussa. Olisin voinut ottaa vaatekaappiini jokaisen Lumoan vaatteen. On ne niin kauniita ja erilaisia! Varsinkin harmaa Louna-mekko on kyllä todella kaunis ja siisti töihin laitettavaksi. 
Joten elokuun loppua odottamaan ja sitten minä ja mekkoni lähdemme kohti Helsingin keskustaa!

* Yhteistyössä Lumoan kanssa*

6 kommenttia

 1. Kuin kaksi marjaa. <3 Ihanat mekot molemmilla.

  VastaaPoista
 2. Varmasti mukava päästä taas töihin :) Missä olet oppinut norjan kieltä?

  VastaaPoista
 3. Minua alkoi Oikeen ääneen naurattamaan nuo töiden paluun positiiviset asiat!kuulostaa niin tutulta,mutta samalla niin ihanalta😊itse olen puol vuotta sitten palannut takaisin töihin äitiyslomalta..kyllä tämä on kivaa,tuo tasapainoa elämään

  VastaaPoista
 4. Heh. Itse olin kotona reilut 4vuotta ja kun töihin paluuseen oli alle vuosi aikaa, niin se tuntui jo siltä, että loma oli ihan just ohi. Olisin voinut olla kyllä pidempäänkin. Pari ekaa kuukautta tuntui tosi makeelta olla töissä, mutta siihen se riemu sitten katosi.

  No nyt oon ollut takas töissä jo kolme vuotta ja rooli töissä muuttunut kivemmaksi ja haastavammaksi. Lapsetkin jo sen verran isoja, että hengaavat kavereiden kanssa pihalla ilman varsinaista valvontaa. Ajat kotiäitinä ovat muisto vain. Mutta kyll tää elämä semmosta jatkuvaa viikonloppujen ja lomien odottelua on.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.