Meidän kodin sauna esittelyssä!

25. elokuuta 2014Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille lukijoille! Itsellä se alkaa hieman surullisimmissa merkeissä, mutta kerron siitä sitten täällä myöhemmin lisää. Luultavasti tämä juttu tulee saamaan julkisuutta, mutta ei siitä vielä sen enempää. Päivä on jälleen kerran lähtenyt käyntiin pienen lämmön kera ja tauti ei nyt tunnu lähtevän millään. Troppia lisää kehoon ja teen keitto edessä, jotta jaksaa pienessä lämmössä temmeltää meidän tyttöjen kanssa. Nyt kun toinen juoksee ja toinen konttaa niin meidän talosta ei enää vauhtia puutu. Eipähän tarvitse istuskella sohvalla ja olla koneella, vaan pääsee mukaan rakentelemaan isoja legotorneja ja kaatamaan niitä nauraen.
Mutta palataan pääasiaan, eli meidän kodin valmiin saunan esittelyyn. Saunasta on ollut hyvin vähän juttua ja valmiina en ole sitä koskaan esitellyt, joten nyt on vihdoinkin aika vilautella sitä täällä. Kuten olen joskus aikasemmin kertonut, mieheni piti saunan suunnittelua ja toteutusta omissa hyppysissään. Itselleni se ei ollut mikään älyttömän tärkeä juttu, pääasia että lopputulos olisi muuhun taloon sopiva. Ja niin saunasta tulikin erittäin mieleinen. Yllättäen kesällä emme ole saunaa käyttäneet ollenkaan, kun ulkona on ollut samanlainen sauna eli todella lämpimät kelit. Nyt kun syksy on saapunut, on sauna lämmennyt säännöllisesti taas.

Olemme todenneet nykyisen saunan koon erittäin mieluiseksi. Aluksi sauna oli suunniteltu yhdessä kylpyhuoneen kanssa paljon isommaksi, mutta otimme järjen käteen ja pienensimme tiloja ja vapautimme lisäneliöitä kodinhoitohuoneeseen, jotta saataisiin loihdittua lisää säilytystilaa. Mielestäni kylpyhuoneen ja saunan ei tarvitse olla älyttömän isoja. Nykyiseen saunaan mahtuu helposti 8 isoa miestä samaan aikaan saunomaan, kun entiseen saunaan olisi ehkä 4 miestä puristamalla saanut sisään. Joten nykyinen saunamme on iso ja tilava.

Kiukaaseen valikoitui ihan tavalliset kiuaskivet, mutta päällimmäiseksi lisäsimme valkoiset Tulikiven  kiuaskivet. Tulikivi-kiukaisiin sopivat lohkopintaiset Tulikivi-kiuaskivet. Kooltaan alle 10 cm kiuaskivet sopivat sähkölämmitteisiin kiukaisiin ja kooltaan yli 10 cm puukiukaisiin. Kiuaskivet ladotaan kiukaaseen väljästi, jotta ilma pääsee liikkumaan niiden välissä. Huolellisella kiviladonnalla lisätään myös kiuasvastusten käyttöikää. Eli näitä kiuaskiviä ei voi latoa kokonaan täyteen meidän kiukaaseen, koska kivet eivät saa olla vastausta vastaan.


Sellainen sauna!18 kommenttia

 1. Tosi kaunis :) Meillä on kylpyhuone ja sauna remppa edessä... Olis tarjolla niin paljon kaikkea etten osaa päättää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätökset on tosi vaikeita! :) Itsekin hain materiaaleja n. 3kk ennen kuin sopivat pomppas esiin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos A! :) Sauna on kyllä ollut ihan kiva, vaikka onkin hyvin perinteinen.

   Poista
 3. Oi, onpas tyylikkään ja suuren näköinen sauna! Tuolla kelpaa rentoutua. Meillä ihan sama, että kesällä ei tule saunaa käytettyä, mutta nyt se on jo ahkerasti ollut päällä :) Tsemppiä viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna <3 Tsemppiä tarvitaan! Mekin menemme tänään taas saunaan, on se vaan niin mukavaa :)

   Poista
 4. Miten iso teidän sauna on neliöissä? Ollaan aloittelemassa rakennusprojektia ja saunan koko mietityttää. Puolisolle on tärkeää että sinne mahtuu monta miestä saman aikaan lauteille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt en muista, mutta lupaan selvittää sen tänään tarkalleen :)

   Poista
 5. Kaunis sauna, sauna on saunomista varten. Itse en ymmärrä miksi saunoihin laitetaan kaikkea ylimääräistä. Voimia viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lisa <3 Voimia tarvitaan. Minusta ja ihan perussaunat on se juttu :)

   Poista
 6. Voi miten h i e n o sauna! Mukava ja mielenkiintoista nähdä kuinka paljon hienommaksi saunat on Suomessa muuttuneet vuosien varrella! Meillä ei täällä saunaa ole, ja saunaan pääseminen on todella harvinaista (viimeksi jouluna pääsin saunaan, sekin luovasti nikkaroituna asuntovaunuun jne :D) Mutta omasta saunasta kovasti haaveilen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunat on kyllä aikojen alusta muuttunut, mutta meillä on silti hyvin perinteinen malli :) Oma sauna on kyllä ihan huippua ja siitä luksuksesta en luopuisi :)

   Poista
 7. Todella kaunis väritys! Perinteinen ja lämmin mutta samalla moderni ja tyylikäs.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.