Omena- ja kirsikkapuiden istutusta

4. elokuuta 2014



Täällä on vietetty hyvin istutustäyteistä kesälomaa, kun olemme pari viikkoa sitten istuttaneet pihallemme ensimmäisiä puita ja pensaita. Olen aina halunut omalle pihalle omenapuita ja ajatus varsinkin omista kirsikkapuista on ollut jo kauan unelmissa. Mietimme mieheni kanssa tarkoin mitä puita pihallemme voisi laittaa ja kuinka paljon. Päätimme aloittaa istuttamisen takapihalta ja laittaa pari puuta tonttimme kummallekin puolelle reunoille.

Niinpä tartuimme härkää sarvista ja kävimme noutamassa kaksi omenapuuta ja kaksi kirsikkapensasta pihallemme istutettavaksi. Valinnanvaikeus meinasi iskeä, kun piti tehdä valintoja lajikkeiden suhteen. Päätin valita meille kaksi hillitysti kasvavaa omenapuuta, jolloin ne eivät täyskasvuisina olisi mitenkään älyttömän isoja ja veisi paljon tilaa tontillamme. Valitsin meille hieman hapokkaan lajikkeen. Kirsikkalajikkeissa menikin hieman enemmän aikaa, mutta lopulta päädyin kirsikkapensaisiin, en puihin. Tonttimme on kuitenkin aika kapea reunoilta, joten en halunnut kirsikkpuun hallitsevan isoa osaa tonttia. Niinpä meille valikoitui pensaslajike, josta asiantuntijan mukaan kasvaa todella kaunis ja kukat vielä upeammiksi.




Asiantuntijan ohjeita noudattaen kaivoimme tarpeeksi syvät ja leveät kuopat puille ja pensaille sekä jätimme niiden välille tarvittavat pölytysvälit. Näitä puita ja pensaita olen joutunut nyt säiden takia kastelemaan todella paljon, ettei puut ja pensaat vaan pääse kuivahtamaan. Ennen istutusta liotin puita ja pensaita yli 2 tuntia vesisaavissa, jotta ne olisivat istutettaessa läpimärät. Istutus on näköjään onnistunut ainakin omenapuiden osalta loistavasti, koska omenapuut on jo alkanut tuottamaan pikkuriikkisiä omenoita. Ihana nähdä lopputulosta sitten n. viiden vuoden päästä kun tyttömmekin ovat kasvaneet ja saavat nauttia terveellisistä, oman pihan herkuista!







4 kommenttia

 1. Minäkin istutin tänä vuonna omena- ja luumupuita. En malttaisi odottaa satoa, omat omenat ovat niin parhaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se oli ihan kivaa hommaa. Mieheni ei ollut ihan samaa mieltä :D

   Poista
 2. Istutin viime kesänä kirsikkapuuntaimen keittiön ikkunan alle ja se on nyt tänä keväänä/kesänä kasvanut huimasti! :) Me valitsimme koristekirsikkapuun ihan vain siksi, ettei se kasva niin isoksi kuin normi kirsikkapuut. Kukat siinä on ihan uskomattoman kauniita, joskin kukinto kestää vain viikosta kahteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kiva kuulla, että istutukset on kasvanut. Toivottavasti meidänkin puut ja pensaat lähtee kasvamasn. Tällä helteellä on pakko kastella joka ilta.

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.