" Kun en ole tyytyväinen vartalooni "

6. marraskuuta 2014

Oletteko koskaan törmännyt lauseeseen tai ehkä itse todennut "kun en vaan ole tyytyväinen vartalooni"? Itse olen jo todella kauan paininut tämän asian kanssa. En vain ole sinut kroppani kanssa, vaikka se onkin ihan ok. Tiedän, että moni taistelee itsensä ja kroppansa kanssa päivittäin. Moni ihmettelee, miksi ihan ok kroppainen ei ole tyytyväinen omaan vartaloonsa, koska siinä ei ole mitään vikaa? Itse luokittelen itseni siihen ryhmään, ketä kokee paineita omasta vartalosta.
Itse koin jo ensimmäisen raskauden aikana suurta tuskaa painon nousemisesta. Ensimmäisen raskauden aikana minulle kertyi muistaakseni n. 16 kiloa painoa ja toisen raskauden aikana (jolloin minulla oli raskausdiabetes) painoa tuli lisää noin 15 kiloa. Kummallakin kerralla sain painoni putoamaan hyvin nopeaan tahtiin ja jo noin 3kk synnytyksen jälkeen olin lähtöpainossani. Olin jo muutaman vuoden painanut suunnilleen saman verran ja raskauksien jälkeen minulle taisi iskeä jonkinlainen synnytysten ja raskauksien jälkeinen kriisi. Vatsan kohdalle kertyi ja jäi ylimääräistä vaikka puntari näytti samaa kuin aina. Niinpä päätinkin siltä seisomalta osallistua Fitfarmin valmennukseen ja yhden valmennuksen päätyttyä jatkoin heti seuraavaan. Tuloksia sain ihan kivasti aikaan valmennuksien avulla, senttejä tippui ja paino putosi hienosti yli 5 kilon verran. Silti pääkoppani ei antanut periksi, vaan fiilis valmennusten jälkeen oli ok, mutta halusin enemmän. 

Valmennusten jälkeen en enää halunut osallistua uuteen valmennukseen, vaan päätin suoriutua liikunnasta ja ravinnosta omin päin. Nyt 5 kk valmennuksen jälkeen painoni on tasan sama mitä se oli heti Bikini Challenge-valmennuksen jälkeen. Sentit ovat hieman muuttuneet ja olen saanut itse puristettua muutaman sentin lisää pois, mutta lisää olisi vielä pudotettavaa ja jossain päin kasvatettavaa. Kävin noin kuukausi sitten kehonkoostumusmittauksessa ja tulokset oli ihan hyvät. Painoindeksini oli 20,8. Nyt suuressa mietinnässä on personal trainer-valmentajan nappaaminen mukaan omiin salitreeneihin. Itse liikun 5-6 kertaa viikossa ja koen tarvitsevani ammattilaisen apua, jotta pääsen etenemään projektissani haluttuun suuntaan. Ihanteeni ja tavoitteeni ei todellakaan ole mikä fitnesskisaajan kroppa! Haluaisin vain saavuttaa sen hyvän olo tunteen oman vartaloni osalta ja todeta, että nyt olen päässyt siihen mitä olen toivonut. Itselläni on olemassa kuva ihannekropasta ja tiedän sen olevan ihan realistinen tavoite. En halua olla laiha, vaan hieman lihaksikkaampi.


Siksi kysynkin teiltä: Oletteko te koskaan ottaneet personal traineria avuksi oman liikunnan tehostamiseksi?


9 kommenttia

 1. En ole, ihan siitä syystä että raha. Ne on aivan käsittämättömän kalliita minun budjetilleni. Mutta nyt kävi tuurien tuuri, kun ystäväni lähtee opiskelemaan alaa ja tarvitsee yhden harjoituskappaleen opintojensa rinnalle ja pyysi minua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka hieno juttu! Minunkin salilla pt maksaa 10krt/899€ niin on se aika hurja hinta maksaa..

   Poista
 2. Pt:n palkkaaminen oli yksi elämäni parhaista päätöksistä!

  VastaaPoista
 3. Parin viikon päästä ois treffit PT:n kanssa. Katsotaan, mitä tuleman pitää. 3 kertaa tavataan nyt ens alkuun. Nämä kuuluu Fressin jäsenyyteen. Eli en erikseen palkkaa, mutta sekin on käynyt mielessä. Oma ruokavalio on aika laiskanpuoleinen, eli sinne saralle tartteis hyviä neuvoja. Tietysti omaan treenaamiseen myös supervalmennus kelpais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olisin hyvin neuvojen tartteessa, kun reenit tuntuu junnaavan pahasti..

   Poista
 4. Kolme kuukautta PT treeniä takana ja on ollut kyllä elämäni parhaita sijoutuksia. Takana on kyllä teini-iästä saakka jatkunut saliharrastus, mutta vasta nyt se treenaaminen lähti aivan uusiin ulottuvuuksiin, kun rautainen ammattilainen seisoo kahtena treeninä kolmesta (viikossa) vieressä vahtimassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskon Sandy! Sekin ihan, että ammattilainen katsoo liikkeet ja meneekö ne perille, on kyllä hieno homma! :)

   Poista
 5. Heips :) Tälläkin hetkellä treenailen pt:n avustuksella ja olen myös sitä mieltä, että jos oikeasti haluaa tuloksia aikaan on hyvä saada ammattilaisen opit avukseen.

  Sanoit haluavasi olla hiukan lihaksikkaampi, et laiha. Nyt näytät kovin hoikalta (ja hyvältä :)). Ensimmäinen asia on laittaa ruokavalio kuntoon, koska lihas ei kasva ellei se saa ravintoaineita. Jos kulutat enemmän kuin syöt, et saa toivottua lopputulosta aikaan. Kun syö oikein, syöty määrä näkyy kropassasi lihaksena, ei läskinä eli ei kannata pelätä sitä määrää mitä joutuu syömään jos treenaat oikeasti kovaa.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.