Stressitön joulu takan ääressä, sponsored by ASUS!

8. joulukuuta 2014

Joulun aika voi olla hyvin, hyvin stressaavaa ihmisille. Kiirettä pukkaa, lahjat pitäisi ostaa, koti siivota, joulun ruokia ja tarjoiluja miettiä, autoa pakata valmiiksi jne. Stressi painaa päälle ja mikään ei oikeen tunnu sujuvan sutjakkaasti. Näin joulua stressaavat ihmiset voivat suhtautua joulukiireeseen ja joulun aiheuttamaan paineiden syntymiseen. 

"Stressillä tarkoitetaan tilannetta, jossa ihmiseen kohdistuu niin paljon haasteita ja vaatimuksia, että sopeutumiseen käytettävissä olevat voimavarat ovat tiukoilla tai ylittyvät. Monet tutkijat uskovat, että miltei mikä tahansa myönteinen tai kielteinen muutos voi vaikuttaa yksilöön stressaavasti." Näin stressi määritellään Terveyskirjastossa

Itse pääsin mukaan Indiedaysin ja ASUSin kampanjaan, jossa minut haastettiin pohtimaan miten jouluun voi valmistautua mahdollisimman stressittömästi. Itse en koe joulun aiheuttavan minkäänlaista stressiä. Olen aina ollut hyvin järjestelmällinen ihminen joulun suhteen ja suunnitelmat on tehty valmiiksi jo hyvin ennen joulua. Lahjat suunnittelen etukäteen, ruoat ja raaka-aineet ostan hyvin ennakkoon ja kotimmekin on hyvissä ajoin valmis ottamaan jouluaattona vieraita vastaan. Jos jostain syystä jonkinlaista kuumotusta jostain jouluun liittyvästä aiheesta meinaa syntyä omassa päässä, silloin pysähdyn hetkeksi paikalleen ja mietin miten asiasta voisi päästä yli ja ohi. Tällöin ratkaisu on aina itselläni siirtää valkoinen nojatuolimme takan ääreen, sytyttää takka ja ottaa hetki aikaa itselle. Nautin takan ääressä istuskelemisesta! Takka osaa ainakin itseäni rahoittaa ja takkatulen ääressä suurimmat murheet ja stressit unohtuu aika nopeasti. Myös meidän tytöt tykkää välillä istuskella takan ääressä, kun itse jo pääsevät kiipeämään tuolille tai minun syliini. Joskus luemme kirjaa, nautimme kuumaa juotavaa tai ihan istumme ja tuijottelemme loimuavaa takkaa. Ei siihen oikeasti paljoa vaadita, että pystyy hetkeksi nollaamaan ajatukset ja nauttimaan joulun kauniista, stressittömästä hetkestä.

Kuten jo olenkin aikaisemmin kertonut, lahjoista ja niiden hankkimisesta ei tänä vuonna stressiä synny yhtään, koska olen ne jo hyvissä ajoin hankkinut, paketoinut ja koristellut. Viime viikolla vierailin Helsingin keskustassa, josta onnistuin löytämään ihan parhaat joululahjat miehelleni ja lapsilleni. Vielä se oma joululahja on mietinnässä ( tapanani on siis hankkia itselleni myös oma joululahja joka vuosi) ja vaihtoehtoja olisi vaikka kuinka paljon. Pitäisikö sitä panostaa tänä vuonna omaan lahjaan sisustuksen näkökulmasta vai ostaa jotain ihan vain ja ainoastaan itselleni omaan käyttöön? Itselleni helpotusta pohdintaan ainakin tarjoaa ASUSin sivusto, jonne on kerätty yhteen joulun parhaat lahjaideat koko perheelle ja suvulle.

Samalla sivustolla voi voittaa itselleen tai jollekin muulle läheiselle tämän ASUS Transformer Book T200 (arvo 500€!). Käykää siis ihmeessä äänestämässä suosikkianne! Asus löytyy myös Instagramista tunnisteella @asusfinland
Etelä-Suomen vesisateesta huolimatta, oikein ihanaa viikkoa kaikille! Joulu on jo ihan oven takana! No stress, no panic!

5 kommenttia

 1. Millä alalla työskentelet? Olet ihanan avoin elämästäsi mutta olen miettinyt ammattiasi/työpaikkaa missähän olet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työasiat on niin henkilökohtaisia asioita että pyrin ne pitämään erillä blogissani ja keskittymään muuhun hömppään elämässäni 😊

   Poista
 2. Työasiat hlökohtaisia mutta lapsista kyllä voi kuvia olla? ;)käytkö kuitenkin töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän rajan olen asettanut ja tällä pysyn 😊

   Poista
  2. Olethan ennenkin puhunut että töihin palaamassa mutta ilmeisesti tuli takapakkia asian suhteen?

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.