Kevään ja kesän pihaprojekti!

16. maaliskuuta 2015Kevät päällänsä ja kesä lähestyy. On siis vihdoinkin aika suunnata katseet ulos ja pihalle. Viime vuonna saimme jo yllättävän paljon asioita aikaan pihallamme, mutta tänä keväänä ja kesänä homma jatkuu ja muutama tehtävä ja juttu on lisätty projektilistalle. Olemme ottaneet tavoitteeksi joka kesä saada muutaman projektin tehtyä alusta loppuun valmiiksi. Turha on asettaa itselle sellaista määrää tavoitteita, että stressiä pukkaa ja tietää jo valmiiksi kesästä tulevan kiireistä aikaa saada kaikki valmiiksi. Siksi olemmekin päättäneet tälle kevät-kesä-akselille asettaa kolme tehtävää toteutettavaksi pihallamme ja tontillamme. 

1. Pihakivetyksen/asfaltin tekeminen
2. Aidan rakentaminen
3. Kukkaistutusten suunnittelu ja toteutus
3 realistista tavoitetta, joita aloitamme työstämään lumien sulattua ja kevään (lämpimien ilmojen) saavuttua. Sormet oikein syyhyävät, että pääsen upottamaan sormet pihatöihin ja pääsee kunnolla tekemään hommia. Varsinkin kukkaistutusten toteuttaminen on hyvin mielekästä puuhaa, jonka haluan tarkasti suunnitella ja miettiä loppuun asti. Viherasioihin ja oikeastaan jokaiseen kolmeen aiheeseen tulen paneutumaan täällä blogin puolella enemmän, yksi aihe tietenkin kerrallaan. Joten kevään aikana on luvassa paljon piha ja puutarha-aiheisia postauksia! Toivottavasti aiheet ovat mieleisiä ja saan teiltä kokeneemmiltä vihersormilta paljon hyödyllisiä vinkkejä mitä istutuksia sitä omalle pihalle kannattaa laittaa ja mitkä ovat ehdoton nou nou.6 kommenttia

 1. Mukavahan uutta pihaa on suunnitella rauhassa ja ajan kanssa :)
  Itselläni on ollut perhennapenkkiä, kasvimaata ja muuta. Sitten hävitin perennapenkin ja laitoin muurikivistä tehdyn havupenkin. Siitä olen tykännyt tosipaljon. Aina vihanta! Enkä jaksa kasvattaa enää porkkanoita ja yrttejä. On niissä niin kova homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla vinkkejä omasta kokemuksestasi! :) Täytyykin tarkkaan harkita mitä laittaa ja minne. Havut on ollut kovin mieleiset ja jotain ihanaa kukkaa haluaa kyllä jonnekin laittaa.

   Poista
 2. Jipii! Innolla odotan postauksiasi pihaprojektista. 😊 Hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat ja järkevää on tehdä hommia pienissä erissä. Me laitettiin viime kesänä pihakiveys, nurmikko ja joitakin istutuksia. Seuraavana on vuorossa aita, perennat ja lisää puskia. Mukavaa hommaa toi pihan laittaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihan laittaminen on kyllä kivaa hommaa, vaikka välillä meinaa mennä stressin puolelle kun miettii kaikkia asioita aivan liian vaikeasti ja monelta kantilta :)

   Poista
 3. Mukavaa puuhastelua tiedossa. Millä maalilla ja sävyllä teidän terassin kaiteet on maalattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta!

   Voin tarkistaa sävyn jos vain löydän oikean purkin meidän varaston syövereistä!

   Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.