Vappu, yhtä herkuttelua!

29. huhtikuuta 2015


IMG_4398


Vappua juhlistetaan huomenna ja sehän tarkoittaa sitä, että ylihuomenna mennään jo toukokuussa. Kesä, kesäilmat, hiekkaranta, hiekkakakut, kaikki nämä lähestyy. Vappua juhlistetaan yleensä kuohuva, siman ja munkkien muodossa, mutta meidän vappu koostuu pääosin muista herkullisista herkuista. Tietenkin tänä vuonna ajattelin ihka ekaa kertaa kokeilla itse valmistaa munkkeja, joten katsotaan minkälaisen käryn ja tulipalovaaran saan loihdittua aikaiseksi. Vähän itseäkin alkaa jännittämään. Muistaakseni viimeksi lapsena olen äitini kanssa munkkeja valmistanut, mutta siitä ei mitään älyttömän hyviä muistijälkiä ole jäänyt, niin pieni olen kooltani silloin ollut. Pitäisikö tälläkin kertaa turvautua omaan äitiin ja ottaa hänet henkiseksi tueksi viereeni?


IMG_4395


Katsotaan tuleeko meidän munkeista syömäkelpoisia. Onneksi aion turvautua tällä kertaa myös pomminvarmaan toiseen herkkuun, joka hyvin todennäköisesti 99% varmuudella valmistuu hvyin normaaliin rutiiniin meidän vapputarjoiluihin, nimittäin kinuskipavlova. Kinuskipavlova on ihan hurjan hyvä herkku, mitä tulee vuodessa pari kertaa leivottua eri lisämausteilla. Ehdoton suosikkini on karpalolla maustettu kinuskipavlova, jonka tälläkin kertaa aion toteuttaa. Toinen hyvä vaihtoehto on granaattiomenat. Kakku eli pavlova on niin älyttömän helppo toteuttaa ja pohjan voi jo edellisenä päivänä pyöräyttää valmiiksi. Aikaisemmin olen tehnyt myös pavlovakakkusia, mutta tällä kertaa olisi luvassa kunnon kakkuversio. Joten tästä sitten leipomaan ja valmistamaan herkku valmiiksi!


IMG_4396

Shampanja on jo kylmässä odottamassa torstaita, jolloin sen illalla poksautamme auki juhlien alkavaa toukokuuta eli minun syntymäpäivä-kuukautta.


2 kommenttia

  1. Munkit on ihana vappuherkku, ja myös meidän perheen listalla parin vuoden tauon jälkeen. Siinä tarvitaan vain taikina, öljyä reilusti sekä lämpömittari, jotta ei saada aikaan nuotiota. Onnea matkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hei! :) Sammutuspeite oli lähellä, mutta onneksi sitä ei tarvittu.

      Poista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.