Ihana kahvihetki chilisuklaamochan kanssa!

11. toukokuuta 2015Kahvi, tuo ihana pahe ja nautinto! Hetki, jolloin saat käteen ison kahvikupposen ja hetken rauhan. Hetki, jolloin huolet häviävät hetkeksi mielestä. Siitä hyvä kahvihetki muodostuu. Yksin, puolison kanssa, ystävien kesken. Jokainen kahvihetki on omanlaisensa nautinto. Kahvi näyttelee omassa elämässä suurta roolia, ihan arkena kuin viikonloppunakin. Itse tykkään maustaa kahvini eri mauilla ja maidon kanssa nauttia. Mutta toisaalta hyvin tehty espressokin voi olla todella upea makuelämys!
Kahvi on siis kauan ollut suuri nautinto minulle ja hihkaisin riemusta, kun kuulin pääseeni Indiedaysin ja Segafredon kampanjaan mukaan. Kampanjaan sisältyi mukaan Meiran järjestämä Taste of Coffee - workshop, jossa pääsimme tutustumaan laadukkaisiin Segafredo espressoihin sekä erikoiskahvien valmistukseen. Mukana meitä oli kuusi bloggaajaa, joka varmasti oli kaikille osallistujille erittäin mieleinen. Itselläni oli espressoista ja erikoiskahveista hieman taustatietoa jo valmiiksi hankittuna, koska olen aikaisemmin ollut kahvilassa töissä, jossa pääsin aikoinaan erikoiskahveja valmistamaan ja samalla maistelemaan. Silti workshop oli enemmän kuin hyödyllinen tapahtuma ja muistelen sitä lämmöllä. Luulin tietäväni kahveista paljon, mutta aina sitä oppii jotain uutta. Workshopista teki mielettömän myös barista Lari Järnefelt, joka persoonana on aivan hurmaava ja niin innostunut kahveista. Hän toimi meidän isäntänä koko illan ja näytti ihan vaihe vaiheelta, miten laadukkaista Segafredo espressosta saadaan aikaan makuaistia hiveleviä makukahveja ja espressoa. Pääsimme siis maistamaan ja valmistamaan itse erilaisia erikoiskahveja. Saimme myös kattavan tietopaketin erilaisita pavuista, kahvista ja sen valmistamisesta. Itselleni jäi ainakin hyvin mieleen lause Larin kertomana: " Kahvia ei keitetä, se uutetaan". Hyvän kahvin ystävänä tämä workshop lisäsi omaa kiinnostusta kahvia kohtaan ja kauhea espressokoneen himo syntyi! Tästä illasta käynnistyikin oman erikoiskahvireseptin suunnittelu ja pohdinta kävikin kuumana, kunnes sen keksin ja testasin.

Meidän oli siis tarkoitus suunnitella ja toteuttaa oma kahviresepti ja jakaa se myös teille. Valmistukseen hyödynnettäisiin laadukasta ja maukasta Segafredon espressoa pohjana ja sen kanssa sitten voisi hyödyntää vaikka mitä eri raaka-aineita ja mausteita. Itselleni Segafredon espresso olikin entuudestaan tuttu maku, koska meillä työpaikalla käytetään espressokoneessa juuri kyseisen Segaredon kahvipapuja. Tästä innostuneena lähdinkin kotonani toteuttamaan ja maistelemaan erilaisia espressopohjaisia makukahveja. Oma pitkäaikainen suosikkini on aina ollut jäälatte, jota pystyy maustamaan vaikka minkälaisilla mauilla ja makusiirapeilla. Mutta tällä kertaa en halunut toteuttaa jäälattea, vaikka tiedän jäälaten olevan hyvin suosittu ja raikas vaihtoehto. Itse päätin syventyä erilaisten lämpimien kahvien maailmaan ja päätin valmistaa itselleni täysin uuden makuisen mochan. Valmistin muutaman erimakuisen mochan, ennen kun löysin uuden suosikin!

Itseltäni ei siis löydy espressokonetta, joten tähän reseptiin kuuluvan espresson valmistin pressopannulla, joka oli erittäin helppo käyttää. Pressopannuja myydään todella monessa paikassa. Jauhettu kahvi pohjalle, kuuma vesi päälle ja muutaman minuutin odotus. Purut painetaan lopuksi pannun pohjaan ja espresso on valmista nautittavaksi suoraan espressokupista tai valmis hyödynnettäväksi valmistamaani mochaan. Tässä resepti minun valintaani! Olen sulkuihin lisännyt määrät riippuen siitä, kuinka isoa mukia/kuppia reseptissä tykkää hyödyntää. Siksi raaka-aineiden määrissä on hieman liikkumavaraa.
Chilisuklaamocha:

Espressoa (1-2 annosta annoskoon mukaan)
Täysmaitoa (n.2-2,5dl/annoskoon mukaan)
Suklaakastiketta (1-2rkl maun mukaan)
Chilisuklaata

Valmista espresso mutteripannussa, pressopannussa tai espressokoneessa. Lämmitä maito samaan aikaan ja vaahdota. Kaada suklaakastike valmiiksi kuppiin / lasiin. Jauha suklaakastikkeen päälle chilisuklaata suoraan maustemyllystä tai lisää suklaa kastikkeen päälle valmiiksi itse hyvin pieneksi murskattuna. Kaada valmis espresso kastikkeen ja suklaan päälle kuppiin. Kaada päälle lämmin, vaahdotettu maito. Nauti!

Nyt teillä lukijoilla on mahdollisuus osallistua Indiedaysin ja Segafredon järjestämään lukijakilpailuun vierailemalla kampanjasivuilla, jossa voi osallistua lukijoille suunnattuun kilpailuun. Pääpalkintona on nimittäin Segafredon laadukkaat espressot. Käykää siis ihmeessä kurkkimassa kampanjasivuilla! Sivuilta tulet löytämään myös muiden bloggaajien maukkaat reseptit, joita pääset kommentoimaan.

*Toteutettu yhteistyössä Indiedaysin ja Segafredon kanssa*Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.