Lasten lakanoista ja tekstiileistä asiaa!

13. toukokuuta 2015


IMG_4135


Saan ajoittain sähköpostitse ja blogini Facebook-sivujen kautta viestiä ja kysymyksiä koskien lasten lakanoita ja tyttömäisiä tekstiilijuttuja kohtaan. Niinpä näistä kyselyistä innostuneena päätinkin tehdä yleispostauksen, jossa kerron meidän lasten tekstiileistä ja lakanoista, joita meiltä löytyy. Meillä on nimittäin käytössä kaksi erilaista lastensänkyä, niinkuin aktiivisimmat lukijat tietävät. Meiltä löytyy kaksi pienen lapsen sänkyä ja käytän kummassakin sängyssä samoja lakanoita, koska ne on saman kokoisia. Sisustustekstiilit on ja pysyy kummankin tytön sängyissä samoina. Kummallakin tytöllä on käytössä Zara Home:sta hankitut päiväpeitot. Sisustustyynyt seikkailevat kummallakin missä milloin ja vaihtavat paikkaa toisen sängystä toiseen, ihan tyttöjen itsensä toimesta!


IMG_4129


Lakanoina lastemme sängyssä hyödynnän paljon H&M:n valikoimaa. Hennes & Mauritzin lakanat on ollut todella loistavia ja kestäneet normaalia käyttöä hyvin. Tyttöjen sängyissä käytän edullisia kuminauhalakanoita, jotka pysyvät todella hyvin paikallaan. Meidän toinen tyttö on kova pyörimään yöllä unissaan, joten normaali aluslakana ei pysyisi paikallaan yhtä yötä kauempaa. Siksi nämä kuminauhalakanat on ollut edullinen ja loistava vaihtoehto lastensänkyihin. 

Pussilakanoina ja tyynyliinoissa luotan myös täysin H&M Home:n valikoimaan. Meiltä löytyy monta "vauvalakanaa" eli pussilakana + tyynyliina - settiä. Nuoremman tytön sängyssä tuo vauvakoko 110 x 125cm toimii tosi hyvin, mutta nyt tuo koko alkaa vanhemmalle tytölle olemaan siinä ja siinä, että pitäisi ostaa seuraava peittokoko. Onko teidän kolmevuotiailla minkä kokoiset peitot käytössä? Oletteko suoraan antaneet aikuisten koon vai hyödyntäneet välikokoa lasten peitossa?


IMG_4115


9 kommenttia

 1. Meilläkin muutamat vauvalakanat H&M Homesta ja yhdet Lindexiltä. Olen löytänyt leopardikuvioiset H&M lakanat kuin uutena kirpputorilta halvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Lindexilläkin on? No hitsi, pitää käydä katsomassa! :)

   Poista
 2. Me ostettiin välikoko (ns. junioripeitto) 3-v pojalle mutta mielestäni se oli jotenkin huono käytössä joten vaihdettiin normaaliin aikuistenpeittoon. Onhan siinä vähän ylimääräistä pituutta mutta pysyy paremmin kuosissa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mietin ja tekeekö sillä junioripeitolla yhtään mitään ja pitäisikö suoraan siirtyä isoon yhden hengen peittoon? Varmaan makuasia sitten :)

   Poista
 3. Minkä kokoisia peittoja oikein tarkoitat? Mä olen ollut tähän asti siinä uskossa, että on neljän kokoista peittoa. Vauva peitto, lasten peitto, yhden hengen aikuisten peitto ja tupla aikuisten peitto. Tuo vauva peitto oli esikoisella käytössä pienen hetken ja sitten siirryimme lasten peittoon (reilu pinnasängyn koko?) ja sitten noin kolme veenä aikuisten peittoon. Esikoinen ei oikein muuten pysynyt peiton alla, on ja oli aika levoton nukkuja. Kuopus käytti kaksi vuotiaaksi asti unipussia ja siirtyi sitten lasten peittoon. Kohta puolin ajattelin vaihtaa aikuisten peitoon (nyt kolme vee). Mä kyllä olen noista koko jutuista vähän sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä ja tyttö nyt 2,5v ja ajattelin, että pitäisikö suoraan siirtyä normaaliin yhden hengen peittoon vai kannattaisiko vielä se junioripeitto investoida? :)

   Poista
 4. Meillä oli vauvapeiton jälkeen junioripeitto käytössä. Itse ajattelin, että aikuisten peitto olisi ollut liian suuri pojan sänkyyn. Pojalla oli silloin jatkettava sänky, jonka pituus oli 165cm. Lastenpeitto oli juuri passeli siihen. Jos olisi ollut aikuistenpeitto, olisi joutunut taittelemaan peiton jalkopäähän.. 5-vuotiaana poika sai isomman sängyn pikkuveljen siirtyessä jatkosänkyyn, jolloin isomman sängyn myötä vaihdettiin aikuisten peittoonkin. Toimi meillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia tuosta junioripeitosta, kiitos tästä! :) Suuressa harkinnassa osto ja siksi pyysinkin teiltä mielipiteitä ja kokemuksia junioripeitosta.

   Poista
 5. Mun lempiaihe, pakko kommentoida. Meillä on aika pienikokoiset tytöt ja kun pinnasängystä lähti laidat tuli 120x160 peitto käyttöön. On ollut pikkusängyissä hyvä. Pussilakanoita olen hankkinut Finlayson, Marimekko ja Anno mallistosta. Vauva pussilakanat toimivat tällä hetkellä petauspatjoissa lakanoina. Nyt ollaan siirtymässä kuminauhalakanoihin ja "normaalin" kokoisiin pussilakanoihin. Aika monenmoista kokoa on siis ollut ja kukkaro ei kiitä :). Muuten Annolta on tullut vauvoille pellava pussilakansetti, sellaista olen kaivannut. On kesä kuumalla ihana. Kätevä tietenkin ompelee sellaisen itse.

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.