Maukas grillihetki perheen kesken SAGAn kanssa!

18. toukokuuta 2015Grillikausi on meidän perheessä avattu jo maaliskuussa. Käytämme grilliä todella paljon ruoan valmistuksessa ja kesällä hyödynnämme grilliä melkein päivittäin ja viikonloppuna parikin kertaa. Itse voisin kehua itseäni valistuneeksi grillin käyttäjäksi ja grillaus on kyllä ihan oma juttuni. Yleensä grillaus yhdistetään miehiin ja sanotaan olevan miesten juttu ja ylpeyden aihe. Meillä siitä nauttii kumpikin osapuoli. Grillillä valmistuu erilaisia herkkuja, kuten esimerkiksi erilaisia lihoja, kanaa ja makkarat. Yksi suuri haaste grillauksessa omalla kohdalla on ollut kala, varsinkin lohi. Lohta olisi ihana valmistaa grillissä ja saada loheen hieman savuisempaa makua, kuin että lohen laittaa perinteisesti uuniin. Päätinkin haastaa itseni ja kokeilla valmistaa lohi grillissä vielä kerran!
Minulla kävikin onni, kun pääsin mukaan Indiedaysin ja SAGAn kampanjaan, jossa oli tarkoituksena valmistaa oma grilliherkku hyödyntäen SAGAn innovaatiota eli grillipeltiä. Grillipelti on SAGAn innovaatio, jonka avulla grillaaminen on helppoa ja ennen kaikkea siistiä. Ruoka ruskistuu pellin päällä kauniiksi, grillipelti suojaa palamiselta ja grillin sotkemiselta. Grillipellin ansiosta ruoka ei tartu kiinni grilliin, ja herkemmät grillattavat kuten kala, vihannekset ja hedelmät säilyvät ehjinä. Myös ruoasta grilliin tippuva rasva ei syty palamaan, jolloin erilaisten marinadien käyttö on helpompaa. Marinadia voi siis kätevästi lisätä ruokaa grillauksen aikana.
Haaste otettu vastaan ja lohi hankittiin. Olin suunnitellut järjestäväni ihan meidän perheen kesken grillihetken ulos terassille, jossa voisimme koko perheen kera nauttia maittavan grilliruoan. Päivä grillihetkelle koitti ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Tähän asti grillihetket oli saatu viettää takki päällä, mutta kuin tilauksesta, ensimmäistä kertaa pystyi grillaamaan pelkällä hupparilla! Ennen grillauksen aloittamista, vuorossa oli grillipellin valmistaminen SAGAn leivinpaperista ja foliosta. Grillipellin valmistaminen on hyvin yksinkertaista:1. Leikkaa leivinpaperista hieman foliota pienempi pala ja aseta se folion päälle.2. Taita folion reunat sisäänpäin leivinpaperin päälle.3. Paista ruoka grillipellin päällä. Ruoasta irtoava rasva ja neste jää grillipellin päälle eikä tipu grilliin.


4. Lopuksi poista grillipelti grillistä.


Itse valmistin meidän grilliin kaksi eri grillipeltiä, jossa toisessa valmistin maukkaan lohen ja toisessa grillikasviksia. Lohen päälle valmistin vielä erikseen piparjuurella maustetun basilikakastikkeen. Tässä resepti loheen ja kastikkeeseen:

Ainekset:

n. 500gr lohta
1rkl limetinmehua
1tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1/2dl tuoretta tilliä
4 limetin viipaletta

Kastike:

1 ruukku basilikaa
1 1/2dl ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
2tl piparjuuritahnaa
1rkl limetinmehua

Valmistus:

Hienonna basilika. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja aseta kastike maustumaan jääkaappiin tarjoiluun asti. Sekoita limetin mehu, suola ja mustapippuri keskenään. Aseta lohi grillipellin päälle. Kaada seos lohen päälle ja ja lisää lohen päälle vielä tilli ja limetin viipaleet. Aseta lohi grilliin. Grillaa lohta noin 20 minuuttia lohen koon mukaan. Nosta lohi pois grillipelliltä ja tarjoile piparjuurikastikkeen ja grillikasvisten kera.
Ikinä en ole niin hyvin onnistunut lohen kanssa kuin tällä kertaa. Olen aina saanut lohen tarttumaan grilliin, leviämään joka suuntaan tai muuten vaan epäonnistunut lohen grillaamisessa. Tällä kertaa lohesta tuli todella maukasta ja koko perhe sitä innolla söi. Grillipelti oli siis oiva väline lohen paistamiseen ja grillikasviksetkin oli erittäin näppärä grillaa pellillä. Masut on täysi ja maukas grillihetki koko perheen kera nautittu! Instagramin puolelta voittekin löytää kuvia grillihetkestämme minun blogin profiilista. SAGA:lla on nimittäin käynnissä Instakilpailu, jossa ideana on lukijoilla napata grillausaiheinen kuva ja jakaa se omassa Instagram-tilissä tagilla #grillipelti. Kilpailuaikaa on kesäkuun loppuun ja osallistuneiden kesken arvotaan 10 kpl SAGAn tuotekassia. Kannattaa siis osallistua kuvakilpailuun mukaan Instan puolella ja samalla kurkkia Facebookissa SAGAn sivuille, joista löytyy herkullisia reseptejä jaettavaksi ja kokeiltavaksi!*Toteutettu yhteistyössä Indiedaysin ja SAGAn kanssa*

6 kommenttia

 1. Onko niin, että tämä grillipelti siis valmistetaan itse leivinpaperista ja foliosta. Todella näppärää ja siistiä touhua. Kiitos vinkistä. Tätä on ehdottomasti kokeiltava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan leivinpaperista ja foliosta, helppoa kuin heinänteko ja siistiä puuhaa :)

   Poista
 2. Laitetaanko grillipelti ritilän alle vai päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritilän päälle. Ensiksi folio ja sitten leivinpaperi, jolloin grillipelti muodostuu 😊

   Poista
 3. Siis todella kätsy idea, sitä täytyy heti seuraavan grillauksen yhteydessä kokeilla. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.