Kesäkukkien, omena- ja kirsikkapuiden kukintaa!

29. kesäkuuta 2015Jälleen kerran maanantai ja kesäkuun viimeinen viikko käynnissä. Säät on ollut mitä sattuu koko kesän, mutta ei anneta sen häiritä. Ehkä hurja hellekausi käynnistyy vihdoinkin heinäkuussa eli jo tällä viikolla kenties? Moni lomailee juuri heinäkuussa ja helteet olisi suotavia. Tai jos ei helteet niin ainakin +20 asteen kelit. Vettä on tämän kesän aikana satanut aika paljon, ainakin täällä hyvin eteläisessä Suomessa. Mutta sateen määrällä on ollut myös todella hyvä vaikutus luontoon ja meidän pihaan. Ruohikko voi hyvin ja kasvaa hurjaa vauhtia, kukat on saanut kasteluvettä ja niitä ei ole tarvinnut itse kastella melkein ollenkaan. Aika helpolla on siis päästy pihan viherelementtien kanssa, verrattuna viime kesään ja nurmikon palamiseen.
Myös viime vuonna istuttamani omena- ja kirsikkapuut voivat todella hyvin ja ovat hyvin kasvaneet vuoden aikana. Muistan vielä viime vuonna istutuksen yhteydessä miettineeni, että tuleekohan tästä mitään ja saankohan puut kasvamaan, koska mitään muuta en niiden kanssa tehnyt kuin istuttanut ja kastellut pari viikkoa istutuksen jälkeen ahkeraan. Nyt näyttää siltä, että oikein olen asioita tehnyt ja kaikki neljä puuta/pensasta voi hyvin ja kukkii. Viime kesänä loppukesästä kahteen omenapuuhun tuli jo ensimmäiset omenatkin, mitkä tosin pääsivät osin parempiin suihin, kun pikkupojat päätti käydä hieman omenavarkaissa. Nyt tilanne on toinen, koska enää kävelytieltä ei pääsekään meidän pihaan, kiitos upean ja mahtavan aidan. Katsotaan, jos tänä vuonna pääsisimme nauttimaan omista omenapuiden omenoista tuoreen omenapiirakan yhteydessä. Sitä odotellessa!


Lähetä kommentti

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.