Syntymäpäivät ja kolmekymppiset Atlânticon seurassa!

15. kesäkuuta 2015Kerroinkin jo viime perjantaina teille lauantain syntymäpäiväsuunnitelmistani. Sukulaissynttärit vietettiin jo toukokuussa ja nyt oli aika juhlia omaa ikääntymistä parhaiden ystävien ja heidän perheiden kesken. Hyvää ruokaa, hyvää juomaa ja paljon hauskaa tekemistä! Syntymäpäivien tarjoilut oli jo valmiiksi suunniteltu tietyn teeman ympärille. Itse rakastan kesää ja sen mukana tuomia tuoreita marjoja. Marjat, mansikat ja vadelmat on kyllä Suomen kesän parhautta ja halusinkin rakentaa omien juhlien teeman marjojen ympärille ja hyödyntää niitä tarjoiluissa. Myös juomatarjoilussa oli marjat pääosassa. Yhteistyössä Indiedaysin ja Atlântico-viinin kanssa pääsin tarjoamaan syntymäpäivilläni vieraille marjaisaa Atlântico-punaviiniä maisteltavaksi. Itse olen enemmän ollut valkoviinin ystävä, mutta tämän päivän jälkeen olen ehdottomasti myös punaviinin ystävä!
Viinin nimi viittaa Atlantin valtamereen, jolla on suuri vaikutus Portugalin ilmastoon ja sitä kautta alueen viinien makumaailmaan. Atlântico on myytävänä Alkossa ympäristöystävällisessä, 1 litran, PET-pullossa. Myös pullon korkki ja etiketti on tehty muovista, jonka ansiosta koko pakkaus on 100% kierrätettävä. Pullon voi siis ottaa huoletta mukaan picnikille, juhliin tai oikeastaan minne vain sen helppouden ja ekologisuuden takia.
Tarjoilumme olivat runsaat, koska tapoihini kuuluu huolehtia ruoan määrästä ja sen riittävyydestä. Mitä enemmän tarjoiluja on, sitä parempi. Tällä kertaa olin suunnitellut menun valmiiksi jo hyvissä ajoin ja halusinkin valmistaa paljon hyvää ruokaa ja pientä purtavaa. Kuten alussa kerroin, kesäjuhlieni teemana oli kotimaiset marjat yhdistettynä marjaiseen Atlântico-viiniin. Hyödynsin tuoreita mansikoita ja mustikoita makeissa että suolaisissa tarjottavissa.
Yleensä olen tarjonnut suolaiset ja makeat tarjottavat kaikki yhdessä, mutta nyt päätin hieman porrastaa tarjoiluja ja laitoin keittiön tasollemme tarjolle kaikki suolaiset vaihtoehdot vasemmalle, jotka nautittiin ensiksi. Tarjolla oli tietenkin voileipäkakkua, nakeilla täytettyjä voisarvia, maukasta makaroonisalaattia ja itsetehtyä pizzaa. Halusin tarjota paljon erilaista suolaista, koska itse olen huomannut juhlien tarjoilujen aina olevan suositumpia suolaisten puolella. Täytekakkua jää aina, mutta suolaiset tarjoilut yleensä meinaavat loppua kesken. Meilläkin juhlat starttasivat kolmen aikaa päivällä, joten halusin varmistaa ettei vierailla nälkä pääse yllättämään. Kaikki suolaiset tarjoilut pystyin jo edellisenä päivänä valmistamaan, joten pystyin itse juhlapäivänä keskittymään talomme siivoukseen ja makeiden herkkujen valmistukseen.
Makeiden herkkujen menu koostui marjaisasta mansikkajuustokakusta, mokkapaloista, vadelmaisesta pannukakusta ja mustikkajuustokakusta. Marjaisa Atlântico-punaviini sopi erittäin hyvin näiden jälkiruokien kanssa ja täydensi makuelämystä loistavasti! Viinin maku oli vieraille mieleen ja viinin maistelu oli siis menestys. Ensimmäinen viinipullo tyhjeni hyvää tahtia ja jokainen vieras kehui punaviinin makua. Muutama kirjoitti heti viinin nimen ylös, niin pehmeän ja hyvän makuinen se oli. Kaikki yllättyivät muovipullosta, koska pullo on ulkonäöltään ihan lasipullon näköinen. Viinin maku sopi hyvin juustokakkujen seuraksi. Myös makeat tarjoilut näyttivät vähenevän hyvään tahtiin ja perinteisen täytekakun sijaan mansikkajuustokakku sai edustaa syntymäpäivieni päätähtenä.
Kiitos ihanille vieraille onnistuneista juhlista ja Atlântico:lle upeasta ja maistuvasta punaviinistä !

*Toteutettu yhteistyössä Indiedaysin ja Atlânticon kanssa*


8 kommenttia

 1. Tarrat iittalan laseissa ;o)

  VastaaPoista
 2. Ajattelin aivan samaa! Toivottavasti huomaat ottaa tarrat pois laseista seuraavaa käyttökertaa varten. Jos brändien perään on, niin siksi lasien jaloissa on kaiverrus "Iittala" 😊 Aivan ihanat ja runsaat tarjottavat, oikein suussa sulavan näköistä! On ihana huomata, että vielä viitsitään itse valmistaa tarjottavat, kun tuntuu että nykyään kaikki ostetaan valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kova leipomaan ja aina kun vaan on aihetta leipoa niin jotain kivaa on pyöräyttää tulemaan ja samalla testailla uusia reseptejä. Nämä tarjoilut kyllä kelpasivat ainakin meidän vieraille ja niitä oli mukava valmistaa.

   Poista
 3. Mistä tuo teidän kaunis keittiön peili on? Siis tuossa pöydän "päällä"

  VastaaPoista
 4. Nam, hyvän näköset tarjottavat! Mä kanssa tykkään tehdä itse kaiken (kaupasta ehkä piparit) ja niin että on montaa lajia ja kaikille riittävästi. Oon niin moneen kertaan ollut juhlissa missä on ollut valmiiksi ostettua muutamaa lajia. Kivempi kun kaikille on jotain ja saa maistella :) Isomummuni aina sanoi: "Sen seitsemää sorttia täytyy olla pöydässä". Ja uusien reseptien kokeilu on jännää!

  Meillä on kanssa noita iittalan laseja ja muitakin astioita, itse pidän tarrat niin kauan kuin pysyy. Musta ne on hienoja! Miksi pitäisi ottaa pois?!

  Sulla on ihana blogi, olen jo kauan seurannut! :)

  VastaaPoista
 5. Miten herkulliset tarjottavat :)
  Mukava että päivä oli oikein onnistunut! <3

  VastaaPoista
 6. Apua, ei minullekaan ole tullut mieleenkään ottaa tarroja pois laseista :D Miksi pitäisi ottaa??Ihanan näköiset tarjottavat! Saitko kivoja lahjoja? :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.