Etupihan laatoitus valmis!

22. heinäkuuta 2015Tänään on taas hyvä hetki hypätä pihan puolelle ja itseasiassa meidän etupihalle. Tämä viikko on blogissani pihaviikko, jolloin postaukset keskittyvät ulos pihallemme.

 Alkukesästä kartoitimme eri pihamateriaalivaihtoehtoja meidän etupihan pinnoitukseksi ja lopulta päädyimme laatoitukseen. Tarkoitus oli päällystää meidän etupihasta sisääntulo, autokatoksen pohja ja talomme edusta. Laatoitus valmistui sovitussa ajassa ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä valintaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna asfaltti ei loppujen lopuksi olisi ollut se minun juttu, vaan laatoitus on kyllä juuri oikea vaihtoehto meidän pihaan. Sisääntulosta löytyy nyt siis pieni matka asfalttia, joka laitettiin jo viime syksynä sisääntulon alkuun. Siitä jatkuu laatoitus, joka päättyy ja rajautuu pihamme nurmikkoon ja valkoiseen soraan. 

Laatoitus on pysynyt hyvin paikallaan ja tehtäväväni on ollut lakaista asennushiekkaa laattojen päällä paikasta toiseen, jotta hiekka asettuisi laattojen väliin pysyvästi. Olemme välillä kastelleet laattoja, mutta tänä kesänä on vettä kyllä satanut niin paljon, että kastelu on hoitunut ihan ilman meitä, kiitos luontoäidin. Ensi vuonna sitä vasta näkee, miten laatoituksen käy kun talvi on ohi ja maa on liikkunut miten on liikkunut. Laatoituksen pohjatyöt pyrittiin toteuttamaan mahdollisimman laadukkaasti, jotta laatoituksen liikkumista ja rakoilemista pystyttäisiin minimoimaan ja ennaltaehkäisemään mahdollisimman paljon.Vihdoinkin meidän etupiha alkaa näyttää normaalilta pihalta, eikä miltään rakennustyömaalta. Yksi stressin aiheuttaja saatiin taas pois ja pihamme on ottanut taas askeleen eteenpäin. Perjantaina hypätään blogin puolella taas terassiin kiinni ja tämä viikko onkin täysin pihapainotteinen, toivottavasti ei haittaa! Syksyllä ja talvella kerkiää taas sisustella ja oleilla sisällä ihan tarpeeksi, joten tämä viikko vietetään blogissani "pihaviikkoa". Joten perjantaihin siis!8 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää (ja varmasti tuntuukin :)) ! Taitaa olla sama laatta kuin meillä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että laatoitettu piha on paljon paljon nätimpi kuin asfaltilla päällystetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No itse alan ja kääntymään tuohon suuntaan ja kokoasfaltti ei olisi ollut meidän juttu.

   Poista
 2. Tosi hieno! Meillä on myös tuo sama laatta mut tummempana. Fanitan näitä sun pihapostauksia ja odotan innolla niitä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Tämä laatta oli erittäin hyvä valinta, aika perus, mutta olemme tyytyväisiä.

   Poista
 3. Upeannäköinen etupiha! Osaan niin samaistua tuohon fiilikseesi "Vihdoinkin meidän etupiha alkaa näyttää normaalilta pihalta, eikä miltään rakennustyömaalta". Meillä tosin etupiha on vielä ensi vuoteen saakka hakemassa muotoja ennen asvaltointia mutta perästä tullaan :) Jo pelkästään tällä hetkellä käynnissä oleva räystäslaudoitus tekee ihmeitä. Osaan vain kuvitella tuon fiiliksen kun tuntuu että vihdoin saa hengähtää hetken taloprojektista! Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ensiksi talon kanssa oli silloin että "kunpa tämä valmistuisi pian" ja nyt pihan kanssa sama tunne. Onneksi ollaan jo voiton puolella!

   Poista
 4. Teillä on kyllä todella upea piha ja hirmuisen nopeasti olette sen talon rakentamisen jälkeen saaneet tehtyä! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva saada näitä pihapostauksia sillä meilläkin se on erittäin ajankohtainen aihe, innolla odotan lisää :) meidän piha näyttää todellakin täysin rakennustyömaalta ja on ihan alkutekijöissään, pitkä matka siis vielä tähän missä pisteessä teillä ollaan..

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.