Ikean valkoiset Kivik - sohvat kolmen vuoden jälkeen!

8. heinäkuuta 2015Heipsun keiksun! Suunnilleen kerran viikossa minulta kysellään meidän Ikean Kivik-sohvien käyttökokemuksia tai kyseisellä sanayhdistelmällä saavutaan blogiini usein. Tämän takia ajattelin jo toisen kerran toteuttaa yleispostauksen, jossa kerron oman mielipiteeni kyseisistä sohvista noin kolmen vuoden käytön jälkeen. Otan myös edellisen postauksen samasta aiheesta vertailuun ja katson onko plussat ja miinukset muuttuneet, kun ikää sohville on tullut kaksi vuotta lisää. Tämä postaus perustuu siis omiin mielipiteisiini ja lapsiperheen käyttökokemuksiin.

Ensimmäisen vuoden jälkeen listasin tämänlaisen listan sohvista:

PLUSSAT:

- Todella mukava istua
- Istuintyynyt eivät valu käytössä vaan pysyvät jämäkästi paikoillaan
- Selkätyynyt pitävät muotonsa eivätkä mene muhkuraisiksi tietyistä kohtaa
- Helppohoitoisuus kun irroitettavat ja pestävät päälliset
- Ei liian kova eikä liian pehmeä
- Voi tarvittaessa ostaa uudet päälliset kun vanhat ovat kuluneet
- Päälliset pitäneet alkuperäisen ulkonäkönsä eikä nukkaantuneet
- Muunneltavuus ( voi esim. lisätä divaanin sohvaan jolloin muodostuu divaanisohva)
- Istuinsyvyys juuri sopiva
- Hinta

MIINUKSET:

- Valkoinen väri herkkä ja jokainen tahra näkyy, mutta onneksi jokainen on lähtenyt pesussa irti, paitsi lehdestä lähtenyt muste.


"Kuten huomaatte, meillä ei ole tähän Kivik - sarjaan mitään negatiivista sanottavaa. Olemme kokeneet sohvan ja divaanit niin hyviksi, että emme löytäneet mitään negatiivista sanottavaa kuin tuo valkoisen värin arkuus.. mikä ei edes tähän sarjaan liity vaan yleensä valkoiseen väriin. Olemme niin tyytyväisiä, että tulemme hyvin todennäköisesti hankkimaan uuteen kotiimme vielä lisää tätä sarjaa."
Näin itse kirjoitin yli kaksi vuotta sitten liittyen samaan aiheeseen. Tässä vaiheessa on erittäin hyvä todeta, että mikään mielipide ei ole muuttunut. Sohvat on edelleen yhtä hyvät istua, pitävät muotonsa ja minkäänlaisia muhkuroita tai liukumia ei ole syntynyt. Sohvat on pysynyt loistokunnossa ja ovat edelleen hyvin ryhdikkäät. Lapsien syntymisen myötä sohvien päälliset lähtivät vaihtoon kahden vuoden käytön jälkeen, koska ne olivat niin täynnä likaa ja hieman haalistuneet. Vaihdoimme sohvien päälliset täysin uusiin varapäällisiin. Pesemme päällisiä noin kerran kahdessa kuukaudessa, koska ainakin meidän tyttöjen käytössä päälliset likaantuvat. Edelleenkään en siis keksi mitään muuta negatiivista sanottavaa sohvista ja kyseisestä sarjasta. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä!

P.S. Huomenna Instagramin puolella ensimmäisiä kuvia Asuntomessuilta, kun pääsen vierailemaan kello 12.00 eteenpäin pressipäivillä.

14 kommenttia

 1. Meillä ollut myös nyt jo viitisen vuotta Kivik-sohvat/divaanit. Ja yhden lapsen ja kahden koiran perheessä ovat toimineet kyllä mainiosti. Tosin valkosiesta väristä luovuimme ja reilu vuosi sitten sohvan osalta, kun tuntui etteivät lähteneet enään puhtaaksi, kun olivat jo ikää saaneet :) Mutta niin hyvän malliset ja hyvät istua, että ei varmaan vaihdu toiseen ennen kuin rikki menevät :)

  VastaaPoista
 2. Kuullostaapa hyvältä! Askon sohvassa tyynyt liukuu ikävästi ja niitä saa olla koko ajan laittamassa paikoilleen... :( Harmittaa, ettei tullut ostettua näitä. Pitäisiköhän myydä tuo sohva pois... Pysyykö näissä siis istuintyynyt paikallaan hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei tarvitse melkein koskaan tyynyjä korjailla ja istuinosan tyynyt pysyvät erittäin hyvin paikallaan. Muistan kuinka ärsyttävää vanhan sohvan kanssa oli juuri se tyynyjen paikalleen korjailu, mutta Kivikin kanssa ei meillä ole tätä ongelmaa ollut.

   Poista
 3. Kiitos tästä sohva postauksesta. Meilläkin sohvan vaihto edessä ja taidetaan kurvata ikeaan näitä katsomaan. Entiset ektorpit on vähän huonot sohvat löhötä kun eivät ole tarpeeksi syvät. Mitkä nuo ihanat sohvpöydät on?

  VastaaPoista
 4. Suurkiitos tästä postauksesta!
  Meillä on kans uuden sohvan hankinta ajankohtainen. Olemme erittäin pettyneitä nykyiseen Iskun sohvaamme, jonka istuintyynyt valuvat ja kangas on jo paikoitellen nyppyyntynyt vaikka sohvalla on ikää vasta puolitoista vuotta.
  Olemmekin miettineet nimenomaan juuri tuota Kivik-sohvaa ennenkaikkea sen ulkonäön vuoksi ja olikin tosi kiva saada kuulla siitä noinkin hyviä käyttökokemuksia, niin sinulta Padmerine samoin kuin Tsinnialtakin. Ikeaan siis käy meidänkin tiemme sohvaostoksille! 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava juttu että oli hyötyä! Meillä ei sohvat vaihdu ennen kun ne totaalisesti hajoaa, heh!

   Poista
 5. Hei. Kyselisin päällisten pesusta eli miten peset ne? Ja laitatko kosteina paikoilleen? Upean näköistä teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesen normaalisti 60 asteessa ja annan kuivata kuiviksi asti.

   Poista
 6. Hei, pystyykö näissä sohvissa vaihtamaan myös käsinojien ja alakaistaleen kankaat? Mietin vaan, että jos ostaa valkoisen sohvan niin pystyiskö siihen ostamaan esimerkiksi harmaat kankaat niin, että koko sohvan väri muuttuisi? :)

  VastaaPoista
 7. Oletko edelleen tykännyt näistä? Menossa tänään ostamaan kivik sohvia :) ?

  VastaaPoista

Kiitos kaikista mielenkiintoisista ja ystävällisistä kommenteista mitä jätätte "Coconut White" - blogiin! Jättämänne kommentit ovat parasta blogissani ja olen todella onnellinen niistä. Jos sinulla on vinkkejä tai ehdotuksia niin niitä saa aina lisäillä! :)

Sähköpostia saa lähettää: padmerine@coconutwhite.com

Kiitti!

- P -

Latest Instagrams

© Coconut White. Design by Fearne.